Vištiena tikrai yra pati populiariausia mėsa, ir visai ne be reikalo. Ją paprasta ir palyginus greita paruošti, maistinėmis savybėmis ji labai tinka sportuojantiems ir augantiems, o ir besilaikantiems dietos (jei be riebių padažų:)), bet tradiciniai vištos kepimo metodai ima kartais ir atsibosta. Kartais vienas kitas „egzotiškesnis” ingredientas gali iš esmės pakeisti situaciją, ir paprastą patiekalą pakylėti į visiškai naujas aukštumas.

Tomis dienomis, kai norisi „kažko” (juk žinote tą jausmą, tiesa? norisi kažko, tik pats žmogus nežinai KO:)), paprastai mane gelbsti Azija. Kartais tas „kažkas” būna iš Tailando serijos, kartais dvejones nugali Indijos kryptis, bet jei noris „kažko”, kas nebūtų taip drastiškai egzotiška, viršų paima Japonija! Japoniški ingredientai apskirtai itin švelnūs ir neužgožiantys nei vieno produkto, todėl jie praverčia kokiai nors paprastai savaitės dienos vakarienei. 

Ši vištiena, jei nenaudojant kelių japoniškų ingredientų (miso ir mirin), galėtų būtų visiškai eiline tradicine orkaitėje kepta vištiena, tačiau kodėl gi nepaimprovizavus?:) Išbandykite tuoj pat, arba prisiminkite šį receptą, kai fantazija nesuveiks, bet šeštas jausmas prašys to „kažko”… 😉

Vištiena su miso ir mirin glazūra

Miso padaže kepti viščiuko ketvirčiai

4 asm.

  • 1/4 stiklinės (80g) miso pastos
  • 1/4 stiklinės (60ml) mirin (saldaus japoniško ryžių vyno)
  • 1 šaukštas sezamų aliejaus
  • 4 viščiukų ketvirčiai 
  • 2 galvos česnakų, perpjautos skersai pusiau
  • 2 citrinos, supjaustytos 2cm storio riekelėmis (su visa žievele)
  • Druskos, pipirų
  • 2 šaukštai aliejaus (geriausia tiks žemės riešutų, tačiau jei neturite keiskite rapsų, saulėgrąžų)
  • 1 šaukštas sezamų sėklų, paskrudintų (patiekimui)
  • Žali svogūno laiškai, supjaustyti (patiekimui)

Įkaitinkite orkaitę iki 220C. 

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miso, mirin’ą ir sezamų aliejų. Viščiukų ketvirčius sudėkite į skardą, tarp gabalėlių mėsos išdėliokite citrinos skilteles bei česnakus. Viščiukus pabarstykite druska ir pipirais ir įmasažuokite kartu su žemės riešutų aliejumi. Tada patepkite visą paviršių paruošta miso glazūra ir pašaukite kepti. Kepkite apie 45-55 minutes, laiks nuo laiko palaistydami išsiskyrusiomis sultimis, arba kol viščiukas taps visiškai minkštas, iškepęs. Patiekite pabarstę sezamų sėklomis ir svogūno laiškais. 

Receptas: Donna Hay, Bassic to Brilliance

Komentarų apie "Miso padaže kepti viščiuko ketvirčiai": 9

  1. Nida:

    Jolita – miltelius?? Niekada nesu mačiusi miso miltelių, juolab ragavusi… Beje, mačiau tikrai miso pastos Assorti, ir labai apsidžiaugiau, kad pagaliau jos yra!

  2. Jolita:

    Ačiū už patarimus, bet vis randu ne pastą (miso), o miltelius. Norėtųsi pastos, nes skonis skiriasi.

  3. Nida:

    Kaip miela girdėti, Brigita! O aš iš jūsų dabar lauksiu minčių, kurias net neabejoju semsitės Singapūre!:)

  4. Brigita:

    Kaip tik vakar nusipirkau viščiuką sekmadienio pietums ir FB užmačiau Jūsų receptą. Nuostabiai skanu!! Mes ką tik persikraustėm į Singapūrą, tai jaukinuosi Azijos virtuvę, bandau gaminti apie 80% tik azijietiškai (bet lengvai ir nelabai aštriai :)) Žinau, kad esate šios pasaulio dalies virtuvės mėgėja, tad randu įkvėpimo ir Jūsų puslapyje. Ačiū!!

  5. Nida:

    Jolita, miso tikrai yra Assorti parduotuvėse, bei, kaip minėjo Edita, IKI. Tiesą pasakius aš buvau labai maloniai nustebinta ir Maximoje (bet vienoje iš didžiųkų – Mindaugo ar Ozo, nepamenu) matyta Azijos produktų lentyna. Ten tikrai ne tik miso, bet ir mirin mačiau. Taip kad Egle marš pirkti mirino:) 🙂 Kad japonai nepyktų 🙂 Iš tiesų tai juokauju, Egle, ir gerai padarėt, kad pakeitėt. Geriau pakeisti kuo nors, nei išvis negaminti, nes vieno ingrediento trūksta:) O šiaip miriną dar galima pakeisti ir saldesniu baltu vynu… Na ne visai Japonija bus, bet ir alkani neliksit:)

  6. Edita K.:

    Jolita, aš Miso pirkau IKI parduotuvėje (Instant Miso soup iš Blue Dragon), bet užtat neradau Mirin, teko „įdarbinti” Kretoje pirkta medaus rakijos aperityvą 🙂 Te atleidžia man Nida ir visi japonai! 🙂

  7. Jolita:

    Gal galite patarti, kur Vilniuje nusipirkti miso pastos ir mirin? Supermarketuose nerandu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *