Aprašymas
Azijos aromatai kasdieniame patiekale
Ingredientai
- 4 lašišos file be odos
Miso ir medaus marinatui
- 2 šaukštai sojos padažo
- 1 šaukštas skysto medaus
- 1 šaukštas miso pastos (tiks ir tamsi, ir balta)
- 1 šaukštas smulkiai sutarkuotos imbiero šaknies.
Patiekimui
- 2 nedideli agurkai, supjaustyti šiaudeliais
- 2 saujos šparaginių pupelių, trumpai apvirtų ir iškart panardintų į ledinį vandenį, kad neprarastų žalios spalvos
- saujelė smulkintų žalių svogūnų laiškų
Miso padažui
- 2 šaukštai miso pastos (tamsios arba baltos)
- 1/4 stiklinės (60ml) saldaus ryžių vyno mirin
- 2 šaukšteliai mulkiai sutarkuotos imbiero šaknies
- 1 šaukštelis sezamų aliejaus
Instrukcijos
- Sumaišykite visus miso ir medaus marinatui reikalingus ingredientus. Šiuo marinatu iš visų pusių aptepkite lašišos file ir palikite pasimarinuoti apie 10 minučių.
- Pasigaminkite miso padažą: sumaišykite visus ingredientus, padėkite į šalį kol prireiks.
- Įkaitinkite keptuvę arba grilį. Dėkite lašišos kepsnius su marinatu, kuriame jie marinavosi. Kepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes, kol marinatas apskrus, pasidengs traškia plutele, o žuvis bus iškepusi taip, kaip jums patinka.
- Patiekite su virtais ryžių makaronais, šiaudeliais pjaustytais agurkais, apvirtomis šparaginėmis pupelėmis, su miso padažu.
Mityba
- Porcijos dydis: 4