Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Miso ir meduje marinuota kepta lašiša


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Donna Hay

Aprašymas

Azijos aromatai kasdieniame patiekale


Ingredientai

 
  • 4 lašišos file be odos

Miso ir medaus marinatui

  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 šaukštas skysto medaus
  • 1 šaukštas miso pastos (tiks ir tamsi, ir balta)
  • 1 šaukštas smulkiai sutarkuotos imbiero šaknies.

Patiekimui

  • 2 nedideli agurkai, supjaustyti šiaudeliais
  • 2 saujos šparaginių pupelių, trumpai apvirtų ir iškart panardintų į ledinį vandenį, kad neprarastų žalios spalvos
  • saujelė smulkintų žalių svogūnų laiškų

Miso padažui

  • 2 šaukštai miso pastos (tamsios arba baltos)
  • 1/4 stiklinės (60ml) saldaus ryžių vyno mirin
  • 2 šaukšteliai mulkiai sutarkuotos imbiero šaknies
  • 1 šaukštelis sezamų aliejaus

Instrukcijos

  1. Sumaišykite visus miso ir medaus marinatui reikalingus ingredientus. Šiuo marinatu iš visų pusių aptepkite lašišos file ir palikite pasimarinuoti apie 10 minučių.
  2. Pasigaminkite miso padažą: sumaišykite visus ingredientus, padėkite į šalį kol prireiks.
  3. Įkaitinkite keptuvę arba grilį. Dėkite lašišos kepsnius su marinatu, kuriame jie marinavosi. Kepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes, kol marinatas apskrus, pasidengs traškia plutele, o žuvis bus iškepusi taip, kaip jums patinka.
  4. Patiekite su virtais ryžių makaronais, šiaudeliais pjaustytais agurkais, apvirtomis šparaginėmis pupelėmis, su miso padažu.

Mityba

  • Porcijos dydis: 4