Visgi koks geras išradimas yra keksiukų formelės ir ypatingai popieriniai „sijonėliai”, kuriuose desertai ne tik gražiai prezentuojasi, bet ir yra patogūs vaišintis bei transportuoti. Štai kad ir šie mini sūrio pyragėliai, mini cheescake’ai: kiekvienas svečias gauna savo gardžią porciją:) Įkvėpti jie varškės tartos su granatais ir braškėmis, tik daug paprasčiau ir greičiau pagaminami!
Pygalėių pagrindui galima naudoti tradicinį sausainių trupinių ir sviesto mišinį, galima sausainių trupinius pamaišyti su smulkintais riešutais, o jei labai skubate – tiesiog sutupinti oreo sausainius. Varškės kremą pasigaminsite kol kais orkaitė, o patys sūrio pyragėliai iškeps per 15 minučių!! Dekoracijoms panaudosite turimus šviežius vaisius, mėtų lapelius arba savo valandos išaušant laukiančias šaldytas šilauoges:)
- 10 dvigubų Oreo sausainėlių
- 500g sumaltos varškės, tinkančios sūrio pyragų kepimui
- 80g cukraus
- 1 pakelis vanilės skonio pudingo miltelių (arba 1 kaupinas šaukštas krakmolo)
- 1 kiaušinis
- Vaisių, mėtų lapelių papuošimui
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Į keksiukų formos angas sudėkite popierinius "sijonėlius".
- Peiliu arba elektriniu smulkintuvu susmulkinkite oreo sausainius - nesistenkite, kad jie pavirstų trupiniais, tiesiog truputį pasmulkinkite. Šiais trupiniais užpildykite popierinių formelių dugną (maždaug po 1 šaukštelį į kiekvieną).
- Išplakite kiaušinį, sudėkite varškę ir viską sumaišykite su cukrumi, pudingo milteliais. Šia mase pripildykite kiekvieną formelę maždaug iki 2/3 tūrio (maždaug po 1 kaupiną šaukštą varškės masės)
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių, arba kol varškės masė sutvirtės. Atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve (galite ir parą!), padekoruokite vaisiais ir mėtos lapeliais.
Puiku, Gintare! Bravo!! 🙂
Ačiū, gavosi tiesiog tobuli, nes aš dar sausainius supyliau sviestu, o į varškę įmaišiau Philadelphia sūrio. Visi aikčiojo! 😀 😀 😀
Gintare, tik niekam nesakykit, kad taip lengvai iškepėt:) Čia išies toks pagreitintas, palengvintas variantas, o skonis tikrai nenusileidžia sudėtingiems sūrio pyrago kepiniams:) Tikiuosi, ir jums viskas pavyko, nelikote nusivylusi:)
Ačiū už nuostabų receptą! Aš tiek daug metų sūrio pyragus, gyvendama USA, sudėtingai gaminau, šimtus receptų išbandžiau, o čia viskas taip paprasta! Aš dar nežinau kaip jie atrodys ryt, bet einu miegoti laiminga, kaip slyva!
Vita, net neabejojau, tiesą pasakius, kad taip ir bus:) Džiaugiuosi labai labai!!!
Nida, ačiū, pasisekė puikiai! Visiems labai patiko. O ypač man, kad taip greitai lengvai skaniai galima pamaitinti žmones su meile 🙂
Vita, laikau kumščius!!! TURI PASISEKTI!:)
Nida, širdingai ačiū už greitą atsakymą. Šiandien kepsiu mylimiesiems, tikiuosi, viskas pavyks puikiai 🙂
Vita, įsivaizduoju, kad turėtų iškepti per 25- max 30 min., bet žiūrėčiau kaip masė atrodo (lengvai pateliuskuokite skardą, jei matot, kad ji dar skysta, nesutvirtėjus, vadinasi reikia dar kelias minutes pakepti).
Nida, kiek laiko reikėtų kepti sūrio pyragėlius, jei daryčiau jų 12 ir kepčiau tradicinių keksiukų formelėse?
Naudojau mini keksiukų formą.
Norėjau paklausti, čia naudojot standartinio didžio keksiukų formą, ar mini keksiukų?