Atidarau pastarosios vakarienės receptų sąrašą patiekalu, kuriuo buvo „atidarytas” vakarėlis:) Ilgai nedaugžodžiaudama pateikiu receptą.

Mini Cukinijų Fritatos (48 vnt.)

8 kiaušiniai

1 puodelis grietinės (240g)

1/4 puodelio smulkintų plonų žalių svogūnų laiškų (chives)

1 nemaža geltonoji cukinija (150g), sutarkuota stambia tarka

1 nemaža žalioji cukinija (150g), sutarkuota stambia tarka

1/3 puodelio (25g) sutarkuoto parmezano sūrio

2 šaukštai 1 cm ilgio šiaudeliais supjaustytų plonų žalių svogūnų (chives)

Įkaitiname orkaitę iki 180C (jei su pūtimu – 160C). Patepame aliejumi 4 mini keksiukų formeles (po 12 vnt)  (jose telpa 1 1/2 šaukšto tešlos). Aš naudojau kvadratines, su išimamu dugnu. Išplakame kiaušinius su 2/3 grietinės, sudedame kapotus svogūnus. Įmaišome tarkuotas cukinijas (čia svarbi pastaba: jei cukinijas tarkuosite burokine tarka, nuspauskite jų skystį, kuris išsiskirs pakankamai greitai. Aš pjausčiau su mandolina, sultys neišsiskyrė, tačiau kadangi padariau pertrauką tarp kepimų, sumaišyta tešla smarkiai pavandeniavo, ir visaip varvėjo bei svilo. todėl patarimas būtų kepti akimirksniu, jokiais būdais nesumaišyti tešlos iš anksto, bei nusunkti tarkuotas cukinijas). Padaliname tešlą į formeles.

Kepame fritatas 15 minučių, atvėsiname. Ant kiekvienos fritatos dedame po mažą šaukštelį grietinės ir puošiame kapotais svogūnais.

Šią tartą galima kepti ir didelėje formoje, kaip atskirą patiekalą.

Šaltinis: The Complete Book of Modern Entertaining

 

Komentarų apie "Mini Cukinijų Fritatos": 4

  1. Nida:

    Skonis tai tikrai nenukentėtų, bet prasmė nukentėtų… Taip, tutim lietuviškų žodžių, bet jais vadinkim lietuviškus patiekalus: cepelinus, vėdarus, šaltibarščius. O tradicinius kitų šalių patiekalus vadinkim originaliais pavadinimais – rizotas, pica, fritata, kruasonas…

  2. Taiaš:

    turime nuostabių lietuviškų žodžių: užkepėlės, apkepėlės ;D Ir tai reikštų lygiai tą patį Jūsų aprašytą patiekalą. Ir skonis nenukentėtų tikrai ;D

  3. Nida:

    Sutinku, Edita! Cukinijos mano šaldytuve – nuolatinis „svečias” kiaurus metus:) Blog’e didelė dalis receptų – su cukinijom. Tikiuosi išbandysi šias mini tartas:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *