Mielos mamos, sveikinu jus su Mamos diena:) Ir save sveikinu:) Ryt važiuosiu padaryti staigmeną savo Mamai, pasveikinti ją su gražia švente (tikiuosi ji šio įrašo neperskaitys ir nesužinos apie mano siurprizą:)). Kasmet tokį siurprizą padarau, ir kasmet ji labai nustemba, kai pamato mane tarpdury:)
Ir kasmet iškepu mamai ką nors ypatingo. Dėl to, kad labai savo mamą myliu. Ir dėl to, kad gegužės pradžioje ji švenčia ne vien Mamos dieną, bet ir gimtadienį, ir dar vardadienį kartu:) Todėl koks nors skanus tortas visuomet puikiai mano mamai tinka. Kad galėtų savo gausų būrį draugų pavaišinti:)
Šių metų Mamos dienos torto receptą patalpinsiu, jei tik pavyks nufotografuoti:)
Užtai mamoms, kurios sulauks sveikintojų ir norės atsidėkoti už gražius žodžius ir dėmesį, turiu pasiūlymą: iškepkite sveikintojams štai šių minkštučių mielinių bandelių! Su kokosais, su vaisiais (kuo puikiausiai tiks užšaldytos ir dar nesunaudotos uogos – mėlynės, serbentai, braškės, slyvos ar kiti) ir su saldžiais trupiniais. Bandelės nėra saldžios, tad pasisaldinti galima cukraus pudra, arba pasiskaninti gabalėliu šviežio minkšto naminio sviesto. Nuostabus užkandis prie puodelio arbatos, arba po šventinių pietų.
- 250 ml kokosų pieno
- 100 ml paprasto pieno (gali reikėti mažiau - priklauso nuo miltų, kuriuos naudosite)
- 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 450 g kvietinių miltų
- 50 g kokosų drožlių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 30 g cukraus
- 60 g sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
- 30 g šviežių mielių, ištirpintų 1 šaukšte kambario temperatūros vandens
- 1 kiaušinis suplaktas su 1 šaukštu vandens
- 3 šaukštai miltų
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai sviesto
- 12 slyvų, perpjautų per pusę (tiks šaldytos)*
- arba 12 šaukštų šaldytų mėlynių
- arba aviečių, braškių
- Taip pat galima naudoti obuolius arba varškę
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kokosų drožles ir cukrų bei druską.
- Supilkite mielių mišinį ir kokosų pieną, taip pat tirpintą sviestą, vanilę ir pradėkite minkyti tešlą, pildami po truputį paprasto pieno - jo prireiks 50-100 ml, priklausomai nuo miltų kokybės. Tešla turi gautis labai minkšta ir elastinga, bet nelipni.
- Suformuokite iš gerai suminkytos tešlos rutulį, įdekite į didelį dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai bent valandai, kad pakiltų.
- Iš tešlos suformuokite 12 apvalių rutuliukų, kiekvieną švelniai įspauskite, viduryje padarykite įdubimą, ir tą įdubimą pateplite kiaušnio plakiniu. Į vidų pridėkite vaisių įdaro, tada pabarstykite trupiniais, ir bandelės kraštus patepkite kiaušinio plakiniu.
- Sudėliokite bandeles į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi, ir palikite šiltoje vietoje bent valandai, kad pakiltų, padvigubėtų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
- Pašaukite bandeles ir keptikite 20 minučių, kol gražiai paruduos. Patiekdami pabarstykite cukraus pudra.
- *šaldytų vaisių ir uogų atšildyti nereikia!
Ačiū, Inga:) Mielinės ir mano mylimiausios:) Nereikia nei tortų, nei pyragų, kai yra tokių minkštų ir šviežių bandelių:)) Dėkui už sveikinimus, mamai siurprizas pavyko puikiai, kaip ir kasmet:)) Ji dar neišmoko, kas kasmet ją nustebinu:) Sveikinu taip pat ir tave, ir visas esamas ir būsimas mamas:)
Atrodo dieviškai!!!! Mėgstu tokias bandeles labai ir mielai jas kepčiau ir valgyčiau kasdien :))
Sveikinu tave ir tavo mamą su tokia gražia ir prasminga švente. Tikiuosi, kad staigmena pavyko ir mama nustebo išvydusi tave 🙂 O tortas net neabejoju, kad buvo skanutėlis!
Cha cha – vargšė mama, prisikentėjo savaitę:) Labai teisingai, reikėjo atmaitinti žmogų:)
Mano mama savaitę viešėjo pas mano sesę, kurį yra vegetarė. Tai vakar tiesiai iš oro uosto mama pas mane, o aš jau puoda kotletų su bulvėm ir grietine „pritūšinus”. Tai tokie tie mano šių metų siurprizai ir vaišės.