Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mielinės bandelės su aguonų įdaru


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Kwestia smaku

Ingredientai

 

Tešlai

  • 3 dideli kambario temperatūros kiaušinių tryniai
  • 100 g labai minkšto sviesto
  • 35 g šviežių mielių (arba 8 g tirpių)
  • 3 šaukštai cukraus
  • 250 ml šilto pieno
  • 350 g miltų
  • žiupsnis druskos

Įdarui

  • 400 g aguonų masės
  • 80 g maltų riešutų (graikiškų, migdolų)

Patepimui

  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 šaukštas pieno

Instrukcijos

Pasigaminkite mielinę tešlą

  1. Mažame indelyje sumaišykite mieles su 1 šaukštu cukraus, supilkite pieną ir įmaišykite 2 kaupinus šaukštus miltų. Gerai sumaišykite ir palikite šiltoje vietoje pastovėti apie 10 – 15 minučių, kad masė suputotų.
  2. Tuo tarpu persijokite likusius miltus į dubenį arba elektrinio kombaino indą, įberkite druskos, likusį cukrų ir viską sumaišykite. Supilkite kiaušinių trynius ir suputojusią mielių ir pieno masę ir maišykite (minkykite) tešlą apie 3-5 minutes.
  3. Dalimis sudėkite minkštą sviestą, visą laiką minkant, kol tešla bus minkšta ir elastinga.
  4. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad pakiltų, maždaug 1 val.
  5. Kol tešla kyla, paruoškite įdarą – sumaišykite aguonų masę su maltais riešutais.
  6. Išimkite tešlą ant darbastalio ir miltuotomis rankomis ją sumaigykite. Pabarstykite darbastalį miltais ir iškočiokite iš tešlos keturkampį, maždaug 35 x 45 cm. padalinkite jį į 4 dalis (juostelėmis apie 11 cm) Viename krašte išilgai išdėkite ketvirtadalį aguonų įdaro ir suvyniokite į ilgą vamzdelį, užspausdami tešlos kraštus, kad laikytųsi. Atsargiai perkelkite į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi, tešlos sujungimo puse į apačią. Tą patį padarykite su likusia tešla, palikdami tarpelius tarp tešlos vamzdelių, kad mielinė tešla kepdama galėtų pakilti.
  7. Kiekvieną tešlos vamzdelį skardoje supjaustykite apie 4-5 cm gabalėliais. Patepkite trynio ir pieno mišiniu ir palikite šiltoje vietoje maždaug pusvalandžiui, kad pakiltų.
  8. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  9. Kepkite pyragėlius apie 25-30 minučių. Kai atvės, dar kartą supjaustykite tose vietose, kuriose tešla buvo įpjauta.

Pastabos

Jei norite, atvėsusius pyragėlius galite padengti kavos skonio lukru

  • 100 g cukraus pudros
  • apie 2 šaukštai labai stiprios užplikytos kavos
  • Sumaišykite visus ingredientus, užtepkite ant kiekvieno pyragėlio ir palikit sudžiūti.

Mityba

  • Porcijos dydis: 8