Ar jūs mėgstate padažus? Jei man reiktų išsirinkti tik vieną, kuriam turėčiau vietos savo šaldytuve, greičiausiai tai būtų adžika. Iš dalies dėl to, kad mano vyras ją vartoja šaukštais su kuo tik papuola, ir mes nespėjam pirkti vis naujų „Buga’s” adžikos indelių:) Bet gal dalinai ir dėl to, kad tas Kaukazo virtuvės prieskonių mišinys kažkoks mielai savas savo skoniu ir man…
Šiandien jums pristatau labai neįprastą adžiką – mėtinę, žalut žalutėlę:) Čia ne tik labai universalaus pagardo receptas, bet dar ir būdas suvešėjusioms mėtoms sunaudoti, mat pagrindinę šio pagardo ingredientų dalį sudarys būtent jos. Dar česnakai, čili ir druska, štai ir viskas ko jums prireiks tokiam greitam padažui pasigaminti. Beliks tik viską sudėti į elektrinio smulkintuvo indą ir po minutės kitos turėsite aromatingą padažą paruoštą.
Perspėju iš karto, kad šis padažas labiau atstos jums druską, mat konservuojantis elementas, kuris leis adžiką išlaikyti gana ilgai šaldytuve (viršutinis sluoksnis dėl oksidacijos kiek patamsės, bet skonis nuo to nenukentės). Todėl nenustebkite, jis labai sūrus. Sako, gruzinų namuose visuomet šaldytuve yra indelis kelių rūšių adžikų, ir mėtinė – viena pagrindinių. Ja gruzinai gardina jogurtą, prieš užpildami jį ant kokių apkepintų cukinijų ar baklažanų (šių, beje, niekuo negardina, tad taip ir pasūdo, ir suteikia unikalaus skonio), taip pat užsideda truputį ant švelnesnio sūrio su paskrudinta riekele gruziniškos duonos. Man labai skanu užsitepti truputį šio česnakinio mėtinio padažo ant mūsų lietuviškos varškės, kurią uždėjus ant riekelės paskrudintos čiabatos gaunasi karališkas vasaros užkandis lengvai praalkus:)
Print Recipe
Mėtinė adžika
Tai universalus gruziniškas pagardas, tinkantis su švelnia varške ar mocarela
20gdruskosGeriausia Maldon, bet tiks ir kitokia stambi jūros druska
Procesas
Visus ingredientus sudėkite į blenderį ir susmulkinkite iki vientisos masės (jei norite autentikos - trinkite viską akmeninėje trintuvėje). Sudėkite į sandariai užsidarantį indelį ir laikykite šaldytuve iki mėnesio.