Sunkutėlis La Creuset troškintuvas, kurį atkakliai tepmėmės iš kelionės po Londoną, yra bene sėkmingiausias mano pastarųjų metų pirkinys:) Tiek, kiek aš šį indą naudoju, kiek juo džiaugiuosi aš pati ir mano šeima, jau atpirko visus tuomet patirtus vargus:)

Maroko tagine

Iki šiol visi mano gaminti tagine – Maroko troškiniai – buvo tirštos, raudonos spalvos, su daug pomidorų, čili pipirų ir tiršto padažo. Ši marokietiško troškinio versija – kitokia, kiek lengvesnė. Bet ne mažiau aromatinga, nes jame naudojau visą gamą kvapnių prieskonių: cinamoną, kardamoną, imbierą, kuminą.

troskinys su vistiena ir morkomis

Prieskonius, kad jie suteiktų daugiau aromato, pradžioje reikia pakepinti: tada jau jie atsiskleidžia visame gražume:) Šį troškinį galima gaminti ir su moliūgais – juk tuoj tuoj prasidės jų sezonas!:)

vistienos troskinys su maroko prieskoniais

Maroko troškinys su vištiena, abrikosais ir morkomis (4 asm)

2 šaukštai aliejaus (pageidautina alyvuogių)

4 vištienos ketvirčiai, arba didelis viščiukas (apie 1.5kg), sukapotas į 8 gabalus

6 česnakų skiltelės, sutraiškytos

1 šaukštelis kumino

1 šaukštelis malto imbiero

6 pumpurėliai kardamono, sutraiškyti

1 cinamono lazdelė

6 maži svogūnėliai (shallots) arba 2-3 vidutiniai, perpjauti į keturias dalis

1 sauja džiovintų abrikosų

3 šaukšteliai cukraus

2 šaukštai citrinos sulčių

1 indelis (400g) konservuotų avinžirnių arba tiek pat išmirkytų džiovintų

2 puodeliai vištienos sultinio arba vandens

1 saldžioji paprika, išvalyta ir supjaustyta stambiais gabalėliais

2  pomidorai, supjaustyti į keturias dalis

4 morkos, supjaustytos riekelėmis

Druska, šviežiai grūsti juodieji pipirai

Pateikimui:

Pakepintų pistacijų riešutų, stambiai sukapotų

Šviežios kalendros, sukapotos

Kuskusas, paruoštas pagal pakelio instrukcijas

tagine troskinys su abrikosais ir morkomis

Įkaitiname šaukštą aliejaus dideliame puode storu dugnu ara troškintuve. Aliejuje iš abiejų pusių apkepiname viščiuko gabalėlius, kol lengvai apskrunda. Išimame į atskirą lėkštę.

Supilame likusį aliejų į tą patį puodą, ir suberiame visus prieskonius bei česnakus. Pakepiname minutę maišant, kol paskleidžia aromatą. Sudedame atgal apkepinto viščiuko gabalėlius, svogūnus, abrikosus, nusausintus avinžirnius, suberiame cukrų, citrinos sulčių, ir įberiame apie 1.5 -2 šaukštelius rupios druskos bei pipirų. Užpilame sutinį arba vandenį. Ant viršaus dedame pomidorus, paprikas ir morkas, uždengiame puodą. Kai užverda, sumažiname ugnį ir paliekame troškintis mažiausiai valandai and mažos ugnies, kol viščiukas bus minkštas ir morkos pilnai išvirę.

Pateikiame gilioje lėkštėje, gausiai palaistę sžpadažu, pabarstę skaldytomis pistacijomis ir kapotomis kalendromis.

marokietiskas troskinys

 

Komentarų apie "Maroko troškinys su vištiena, abrikosais ir morkomis": 8

  1. Nida:

    Algimante – mano klaida, aš juos praleidau aprašyme. Bet visuomet rašydama receptą produktus surašau tokia eile, kokia jie yra dedami (įmaišomi) gaminant:) Tekste jau pataisiau, ačiū jums už pastabą!

  2. Algimantė:

    Kaip tik gaminu, bet neradau, kuriame etape abrikosai pradingo🙂

  3. Nida:

    Ačiū, Ieva, už mielus žodžius! Prisipažinsiu atvirai – su greitpuodžiais neturiu jokios patirties (neturiu greitpuodžio), tai net nemėginsiu atsakyt į klausimą, kad kokių nesąmonių neprikalbėčiau 🙂

  4. Ieva:

    Ačiū už puikius receptus, jūsų tinklaraštis man didžiulis atradimas. Kol kas visi receptai išėjo puikiausiai, šeimyna valgo ir giria 🙂 Norėjau paklausti, ar šis troškinys skaniai išeitų ir greitpuodyje… Kažink, kiek laiko tada reikėtų troškinti?

  5. Nida:

    :)) Kviečiu į žvejybą:) Ne tik dažovyčių, bet ir mėsytės:)

  6. Ruta:

    Pasaka, mam! Labai noreciau pastovet prie puodo ir biski pazvejot darzovyciu is jo su pirstukais…. :]

  7. Nida:

    Sėkmės, Juste:) Prižadu, kad šiuo pasirinkimu nenusivilsi. Ir labai ačiū už gražius žodžius. Gero savaitgalio ir tau.

  8. Justė:

    O aš kaip tik galvojau ką savaitgaliui pagaminti! Ačiū Nida, man labai patinka jūsų blogas ir ypač nuotraukos. Gero savaitgalio!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *