Pavasaris, kaip jau tapo įprasta, driokstelėjo su begalėmis naujų darbų ir projektų… Apmaudžiausia, kad per juos nelieka laiko blog’o įrašams. O būtent šių įrašų – ramaus laiko sau ir savo pomėgiui – aš labiausiai ilgiuosi.
Praėjusią savaitę, bebėgdama nuo gripo, kuris labai kėsinosi bet taip ir nepalaužė manęs, išskridau į Londoną. Tai toks pagaliau suplanuotas laikas, skirtas mergaitiškiems malonumams, skirtas sau ir retai matomai dukrai. Toks kokybiškas iki skausmo laikas, kupinas šopingo, pokalbių, naujienų, nematytų vietų lankymo, planų, idėjų, renginių… Jau iš anksto nusiunčiau savo dukrai du A4 lapus, pilnus surašytų daiktų, kuriuos man reikia įsigyti Londone. Oi ne, tai nebuvo nesuskaičiuojama galybė batų, suknelių ar rankinukų:)) Tai buvo japoniški maisto produktai, kiniški padažai ir pagardai, žodžiu viskas skirta virtuvei ir receptams, kurie vilioja, bet deja, Lietuvoje ingredientų nė su žiburiu nerasi… Parsivežiau pilną lagaminą, už viršsvorį dosniai sumokėjau Rynair’ui, tad dabar braška mano lentynos ir laukia kulinarinių eksperimentų:)



O kaip gi nepaminėti tų mano dukros, ne mažiau pamišusios dėl maisto, kruopščiai atrinktus barus ir restoranus, kuriuose valgėm pietus ir vakarienes. Bene įspūdingiausias – Soo rajone esantis „Bone Daddies” su vieninteliu meniu patirekalu – tiršta ir maistinga ramen sriuba! Ne mažiau nei pati sriuba, man įspūdį paliko „priedai”, padėti ant kiekvieno stalelio: vienkartiniai polietileniniai seilinukai (dydžiu labiau primenantys prijuostes), indelis su česnakais ir česnako spaudiklis (tiems, kam nereiks tą dieną bučiuotis), ir net plaukų gumyčių indelis, kad ilgaplaukiams jie nekristų į sriubą:)



Žinoma, drabužių šopingo taip pat būta:) Tad grįžus su naujais daiktais apėmė stimulas susitvarkyti spintą ir kaip reikiant pasiruošti pavasariui:) Mano dukra užkrėtė mane idėja, kuri vadinasi „capsule wardrobe„. Tiems, kas kaip ir aš „neturi kuo apsirengti”, nors spinta traška per siūles, būtinai rekomenduoju pažiūrėti video ir paieškoti patarimų kaip tokią spintą susikurti savo namuose. Pagrindinė idėja – mums pilnai užtenka 37 daiktų mūsų spintoje (įskaitant paltus, striukes ir batus), kad tris mėnesius neaplankytų mintis, jog nėra nuo apsirengti:) Mano spintoje liko dar daug daugiau nei 37 daiktai, bet pilna bagažinė buvusių drabužių ir batų jau iškeliavo, susirado naujus namus, kur juos labiau mylės ir džiaugsis nei aš:)
Dar vienas įdomus dalykas, kuris tiesiog mane įtraukė, buvo gyvo garso koncertas viename Londono pub’ų, kuriame swing’o melodijas grojo vaikinų grupė. Ech, kokia atmosfera, koks šokio sūkurys, kokia muzika, ir kokie į roles įsijautę atlikėjai!! Dainininkas, atrodo, tarsi teleportavęsis iš 1920-ųjų metų!! Kiekviena jo aprangos detalė, jo batai, frakas, beretė, manieros ir net auksinis priekinis dantis – tarsi iš filmo!! Na o žmonės, sekmadienio ankstyvą vakarą susirinkę į ankštą pub’o šokių aikštelę – nepakartojami! Jokio amžiaus cenzo, jokių kompleksų! Sukosi, trypė ir senukai, ir jaunimas, o kai didžėjus, sėdintis invalido vežimėlyje, neatlaikė muzikos šėlsmo ir su ratukais išvažiavęs į salės vidurį sušoko su sveika partnere lindyhopo partiją, aš supratau, kad nieko nėra neįmanomo, kad mes patys esame savo emocijų, savo gyvenimo šeimininkai!







Tačiau užvis įspūdingiausias buvo šuniukų darželis, kuris, esu įsitikinusi,- pats geriausias vaistas žmonėms nuo depresijos!! Kai ateini į žaidimų aikštelę, kurioje dūksta 80 keturkojų, ir kur visi iki vieno tave puola laižyti, glaustytis, prašosi paglostomi, žaidžia ir seka kiekvieną tavo žingsnį, tai dar ilgai nenuslenka plati šypsena nuo vienos ausies iki kitos:)




Na, o grįžus, žinoma, visuomet laukia nepadarytų darbų krūvelė:) Tad pasiraitojus rankoves tenka dirbti, užuot mėgavusis mielomis akimirkomis virtuvėje. Na bet nieko, labai tikiuosi, kad kovo mėnesį bus progų atsigriebti ir papildyti blog’ą naujais įrašais:)
Tuo tarpu šiandien siūlau jums paprastą, tačiau visiškai kitomis spalvomis nuspalvintą patiekalą: lietinius blynelius su špinatais ir rikota, užkeptus pomidorų padaže su sūriu. Jums reikės rikotos sūrio (pasigaminkite jį patys pagal šį receptą arba nusipirkite, arba pakeiskite varške), špinatų (gali būti šaldyti), pomidorų pastos (dievinu ICA firmos ekologišką pomidorų pastą, parduodamą nedideliuose tetrapakuose RIMI), ir sūrio – mocarelos ir kieto (Džiugo, Rokiškio, Parmezano…). Štai ir viskas. Įprastas, bet kitaip patiektas patiekalas!:)




Lietiniai su rikota ir špinatais, užkepti pomidorų padaže
Aprašymas
Nesudėtingas, spalvingas, sotus ir skanus patiekalas gyvenimui paįvairinti:)
Ingredientai
Lietiniams blyneliams
- 2 kiaušiniai
- 1 puodelis miltų (galite sumaišyti kvietinius su viso grūdo)
- Vanduo
- žiupsnelis druskos
- 1 šaukštelis cukraus
- 3 šaukštai aliejaus
Rikotos ir špinatų įdarui
- 1 šaukštas aliejaus
- 500g šviežių špinatų (arba šaldytų, nusunktų)
- 1 indelis rikotos (arba tiek, kiek gausis pagaminus iš 2 litrų pieno)
- Druskos, cukraus, pipirų
- 2 skiltelės česnako, sutrintos
Pomidorų padažui
- 1 tetrapakas pomidorų pastos (arba 500ml passata)
- 1 stiklinė sutarkuoto mocarelos sūrio
- 3–4 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
- Grūstų juodųjų pipirų
Instrukcijos
Iškepkite lietinius blynus
- Kiaušinius suplakite, suberkite miltus ir druską bei cukrų, išsukite iki vientisos masės. Tada dalimis pilkite vandenį ir maišykite, kad neliktų jokių tešlos gumuliukų. Vandens pilkite tiek, kad tešla būtų tokio tirštumo kaip aliejus. Pabaigoje supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
- Kepkite gerai įkaitintoje švarioje keptuvėje, dedant po 4-5 šaukštus tešlos, paskirstykite po visą keptuvės plotą. Kai viena pusė apkepa, apverskite lietinį ir kelias sekundes apkepkite kitą pusę.
- Šviežius špinatus pakepinkite keptuvėje su šaukštu aliejaus, kai jie suglebs, palaukite kol visas skystis išgaruos, tada atvėsinkite ir peiliu sukapokite.
- Pasigaminkite rikotos įdarą, sumaišydami visus ingredientus ir pagardindami pagal skonį druska, cukrumi ir pipirais.
- Kiekvieną lietinį visą ištepkite įdaru ir susukite į vamzdelius.
Iškepkite lietinius
- Įkaitinkite orkaitę iki 185C.
- Į keramikinį arba stiklinį kepimo indą įpilkite pusę pakelio pomidorų pastos. Suguldykite lietinius vieną šalia kito, tada užpilkite ant viršaus likusią pomidorų pastą. Pabarstykite mocarelos sūriu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 15 min., tada užbarstykite kietąjį sūri ir pakepkite dar apie 10 min.
- Patiekite iškart, pabarstę žalumynais (petražolėm, bazilikais)
Mityba
- Porcijos dydis: 4
Grita – kokia atmintis!!! Labai ačiū už sveikinimus!!!:)
Su gimimo diena,su pavasariu ir gera nuotaika,geriausios kloties
Edita:) Ačiū jums už pozityvią reakciją! Ir linkiu skanios tautinės vakarienės penktadienį- kaip tik bus laiko pasiterlioti virtuvėje:)
Dovile, tikrai buvai girdėjusi apie capsule wardrobe? Man tai buvo naujiena visiška:) Na aišku, nesidomėjau per daug. Bet mano dukra labai tokiais dalykais domisi, tai verta iš jos imti pavyzdį:) Ypač kaip atrodo jos spinta… Rūta būdavo geriausia mano spintos tvarkytoja:))
labai aciu uz puiku sauleta pozityvu pasakojima ir recepta- bandysiu penktadieni, niam niam 🙂
Puikios atostogos ir emocijų stiprus postas, priverčiantis pamąstyti apie kasdienius dalykus, suteikiančius laimės! O tą idėją capsule wardrobe aš jau žinojau ir bandau taikyti savo minimalistinėje spintoje. Dar esu susidomėjusi KondoMari spintos (ir apskritai namų) sutvarkymo metodu: https://www.youtube.com/watch?v=obXf10mgdWM