Tai dar vienas receptas iš temos „gaminkime maistą be likučių!”. Jei išsivirėte vištienos sultinį su sudžiūvusios duonos rutuliukais, jums liko sparnelių mėsa. Tai štai tą mėsą nuėmę nuo kaulų ir susmulkinę, paruošite kuo puikiausią įdarą lietiniams. Beliks tik iškepti blynus ir pašauti juos į orkaitę kartu su pomidorų padažu ir sūriu. Ir ko gi ne karališka vakarienė??

Pomidorų padaže užkepti lietiniai blyneliai su vištienos įdaru
Minkšti blyneliai su virtų sparnelių mėsa

Lietiniai blyneliai su vištiena užkepti pomidorų ir sūrio padaže

10-12 blynelių

Tešlai:

  • 2 kiaušiniai
  • Žiupsnis druskos
  • 1 stiklinė miltų
  • 1 ir 1/2 stiklinės šalto vandens
  • 3 šaukštai aliejaus

Įdarui:

  • Virta vištienos sparnelių mėsa (kuri liko išvirus sultinį)
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • Smulkiai sukapotų žalumynų (tiks ir koteliai, ir lapeliai)
  • Druskos, pipirų

Užkepimui:

  • 2 indeliai konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
  • ½ stiklinės vištienos sultinio (kurį išsivirėte)
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos
  • Žiupsnis cukraus, druskos, pipirų
  • Gabalėlis sutarkuoto sūrio (tiks padžiūvęs kietasis fermentinis arba mocarela)
  • Alyvuogių aliejaus pašlakstyti

Užmaišykite lietinių tešlą: Suplakite kiaušinius su žiupsniu druskos, tada pakaitomis berkite miltus ir pilkite vandenį, kaskart gerai išmaišydami iki vientisos konsistencijos. Pačioje pabaigoje įmaišykite aliejų ir palikite tešlą pastovėti bent 10-15 minučių. Prieš kepdami, tešlą dar kartą gerai išmaišykite.

Kol tešla laukia, pasigaminkite lietinių blynelių įdarą: smulkiai supjaustykite arba sumalkite virtą vištieną, sudėkite į dubenį. Nedidelėje keptuvėje apkepinkite svogūnus ir suberkite į tą patį dubenį. Suberkite kapotus žalumynus, pagardinkite druska ir pipirais, viską išmaišykite.

Įkaitinkite švarią keptuvę. Liekite po samtelį lietinių masės ir pavartykite keptuvę taip, kad tešla tolygiai pasidengtų plonu sluoksniu po keptuvės dugną. Po minutės, arba kai lietinis iškeps, apverskite lietinį kita puse, ir po kelių sekundžių perkelkite į didelę lėkštę. Kai iškepsite visus lietinius, dėkite į kiekvieno kraštą po kelis kaupinus šaukštus įdaro ir suvyniokite į pailgą vamzdelį. Atidėkite į šalį.

Įkaitinkite orkaitę iki 190C.

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite konservuotus pomidorus, vištienos sultinį, česnakus, pagardinkite cukrumi, druska ir pipirais, bei įpilkite šlakepį aliejaus. Pusę šio mišinio supilkite į kepimo indą. Klokite įdarytus lietinius vieną šalia kito. Ant viršaus supilkite likusį pomidorų padažą. Suberkite sutarkuotą sūrį, pašlakstykite trupučiu aliejaus ir pašaukite kepti. Kepkite apie 20 minučių, arba kol sūris gražiai paruduos. Patiekite iškart.

Šis receptas buvo ruoštas žurnalui „Beatos virtuvė”

Komentarų apie "Lietiniai blyneliai su vištiena užkepti pomidorų ir sūrio padaže": 2

  1. Anna:

    Kdangi nesu sriubos megeja, tai sultinis isvyriau vyrui,o sau vakar pagaminau situos blynelius.Nu ka galiu pasakyti-jie yra TOBULI ! Viskas sitame patekale tobulai dera. Aciu labai zu nuostabus receptus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *