Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lęšių salotos su obuoliais, riešutais ir kepta šonine


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 35 min
  • Dieta: Mažas riebalų kiekis

Aprašymas

Maistingos ir subalansuotos salotos, tinkančios bet kuriam metų laikui. Skanios vienos arba kaip garnyras su mėsiškais patiekalais


Ingredientai

 
  • 200g žaliųjų lęšių
  • 2l vandens
  • 2 lauro lapai
  • Alyvuogių aliejaus
  • 200g rūkytos šoninės, supjaustytos mažais gabalėliais
  • 1 šalotinis svogūnas, plonai supjaustytas
  • 1 skiltelė česnako, susmulkinta
  • 34 šaukštai raudonojo vyno acto
  • 2 saldžiarūgščiai obuoliai, supjaustyti plonais šiaudeliais
  • 150g riešutų, paskrudintų ir pasmulkintų (naudojau graikinius)
  • Sauja jaunų salotų lapų (arba rukolų, špinatų)
  • Saujelė pasmulkintų prieskoninių žolelių (mėtų, bazilikų, petražolių)
  • Druskos, pipirų

Instrukcijos

Užkaiskite puodą vandens, įberkite druskos, kai užvirs suberkite lęšius, lauro lapus ir virkite apie 20 minučių, arba kol lęšiai suminkštės (tačiau neišteš). Nupilkite vandenį per sietelį ir minutę palaukite, kol lęšiai nuvarvės. Išmeskite lauro lapus.

Kol lęšiai verda, nedidelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apkepinkite šoninės gabalėlius, kol taps traškūs. Kiaurasamčiu išgriebkite šoninę iš keptuvės ir atidėkite į šalį atvėsti. Jei keptuvėje liko pernelyg daug riebalų (jei šoninė buvo riebi), nupilkite riebalus, palikdami apie 1 šaukštą. Sudėkite svogūnus su česnakais, įberkite žiupsnelį druskos ir lėtai kepinkite, kol svogūnai taps minkšti ir skaidrūs.

Sudėkite svogūnus iš keptuvės (kartu su riebalais, jei jų liko) į dubenį ir įpilkite acto bei 4-5 šaukštus aliejaus. Sumaišykite, tada į šį skystį suberkite išvirusius lęšius (gali būti karšti), sumaišykite ir atidėkite į šalį kelioms minutėms, kad viskas atvėstų ir lęšiai prisigertų padažo.

Į lęšių mišinį sudėkite atidėtus į šalį šoninės gabalėlius, supjaustytus obuolius, riešutus, suberkite salotų lapus ir susmulkintus žalumynus. Viską išmaišykite, pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska.

  • Paruošimo laikas: 15 min
  • Gaminimo laikas: 20 min
  • Kategorija: Užkandžiai
  • Metodas: Virta
  • Virtuvė: Lietuvos