Jūs tik pagalvokite – jau tuoj tuoj sausio pabaiga, o kartu su sausio pabaiga – ir vasario pradžia. O ten, kur vasario pradžia, ne už kalnų ir Valentinio diena!!! Pradėti ruoštis siūlau iš anksto, tad jau nuo šiandien pradedu seriją, skirtą Valentino dienos vakarienei. Jūsų dėmesiui ir išmėginimui bus keletas labai egzotiškų patiekalų pasiūlymų, o viską vainikuos, kaip ir pridera, iš koto verčiantis desertas:)
Kaip žinia, Valentino dienos patiekalai turi būti lengvi, ir svarbiausia, greitai paruošiami. Juk esmė – ne vien pradžiuginti ir nustebinti mylimą žmogų savo kulinariniais šedevrais, bet dar ir skirti dėmesio maloniam bendravimui! Šis šaltas užkandis – kaip tik toks ir yra!
Lašišos sašimis su melionų ir agurkų salotomis (2 asm)
100g šviežios aukščiausios klasės lašišos file
Salotoms:
1/4 saldaus meliono
1 didesnis arba 1.5 mažesnio agurko
1/2 šalotinio svogūno, labai smulkiai supjaustyto
1/2 citrinos šviežiai išspaustos sultys
1/2 šaukštelio sezamų aliejaus
1/2 šaukšto aliejaus (bekvapio, augalinio – tinka rapsų, saulėgrąžų)
1 šaukštas marinuotų imbierų, susmulkintų
1/2 šaukštelio kalendrų sėklų
1/2 šaukšto paskrudintų sezamo sėklų
Patiekimui:
1/2 šaukšto wasabi miltelių
Aliejaus (saulėgrąžų, rapsų)
Druska, juodieji pipirai
saujelė šviežių kalendrų lapų, suplėšytų
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštas marinuotų imbierų
Paruoškite salotas: Supjaustykite melioną ir agurką labai plonais šiaudeliais (geriausia tą padaryti mandolina, arba labai aštriu peiliu). Įmaišykite į taip supjaustytus melionus ir agurkus likusius ingredientus: smulkintą šalotinį svogūną, citrinos sultis, sezamų aliejų, aliejų, smulkintus marinuotus imbierus, kalendrų sėklas ir sezamus, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Viską gerai sumaišykite.
Labai aštriu peiliu supjaustykite lašišą plonomis (maždaug 1 cm) pailgomis juostelėmis
Wasabi miltelius sumaišykite su keliais lašeliais vandens ir sukite, kol gausite tirštą pastą.
Patiekimas: Lėkštėje suformuokite agurkų ir melionų salotų kalnelį. Tą kalnlį apjuoskite keliomis lašišų juostelėmis. Pašlakstykite viską aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, apibarstykite suplėšytas šviežių kalendrų lapeliais. Šaukšto nugarėle nubrėžkite wasabi juostą įstrižai lėkštėje, ir kitoje jos pusėje padėkite kalnelį marinuoto imbiero. Patiekite iškart, kol salotos nepavandeniavo.
Labai graži tradicija!!! Gaila, kad mes šeimose tokių tradicijų daug neturim. Iš esmės mes kartu sėdam prie stalo tik dviem progom – Velykom ir Kalėdom, o kaip smagu turėti daugiau progų pabūti kartu… Sėkmės stebinant savo mylimą žmogų:)
Tai diena, kai susipažinom su vyru ir nuo jos prasidėjo mūsų šeimos era 🙂
Pradžioj jis man vis „Raffaello” saldainių dovanodavo, tai aš per šventę Rafaelo tortą kepu. Mąstau, gal nenusižengti tradicijai ir šįkart. Tačiau dar ir kita mintis yra, nes jis man yra padovanojes ir…silkę 😀 (tą normalią, iš bačkos).Gal kažkokį patiekalą su silke pagaminti reikės.
O šventė taip ir vadinasi – Šeimos Diena? Kokia gera mintis tokią turėti!!
Va ir suku galvą, ką gaminti, kuo nustebinti… Ieškau receptų, dėliojuosi idėjas, mąstau apie papuošimus. Mūsų šeimos dienos šventė-mums pati didžiausia 🙂
Julija, skamba rimtai – šventės matyt didelės, jei taip iš anksto ruošiatės? Ką planuojate gaminti?:)
Pasidalinsiu paslaptim-neperku Kaune 😀
O Valentino dienai jau pradėjau ruoštis, nes pas mus tom dienom šventės ir asmeninės šventės 🙂
Dėkui, Indre. Na, kaunietės, pasidalinkit paslaptimis – kur perkate lašišą? Nes aš Kaune per pastaruosius 15 metų esu buvus tikriausiai tik kartą, ir tai pravažiuojant pro šalį…;)
Labai gražiai ir gardžiai atrodo. O kur perki lašišą/rekomenduotum pirkt Kaune, kad nebūtų baisu žalią valgyt? Man kažkaip nesaugu atrodo niekur :/