Būna etapų, kai man norisi užsiimti meditacija virtuvėje ir leisti ten valandų valandas imantis kuo sudėtingesnių procesų. Dažniausiai toks etapas būna šaltą žiemą ar apniukusį rudens savaitgalį, kai orai už lango nevilioja, kai namuose šilta ir jauku, spragsi židinys, groja rami muzika, ir iki pilnos laimės norisi ko nors skanaus:)
Bet būna etapų, kai norisi super skanios vakarienės super greitai. Ne, pasišildytas maistas, ar koks nors Wolt užsakymas mano namuose nebūtų suprastas… Kalbu apie vakarienę, kurią paruošti teužtrukčiau mažiau nei pusvalandį, tačiau maistas būtų subalansuotas ir nenuobodus.
Tokiais atvejais visada gelbsti žuvis, o iš viso žuvies asortimento mane apskritai visais gyvenimo atvejais gelbsti lašiša!
Na o metodas kepti lašišą kartu su spagetti pasta en papilotte, arba, kitaip sakant, susukus viską į popierinius paketėlius, yra tobulas. Sudėjai viską į vieną krūvą, užrišai virvele, pašovei į karštą orkaitę, ir po 20 minučių jau sėdi prie stalo.
Keletas patarimų: pastą rinkitės kokybišką, kurios virimo laikas užrašytas ant pakuotės – bent 10 min. Lašišos reikės filė, be odelės. Jei lašišą darinėjate patys, neišmeskite kaulų nei odelių, šie dalykai labai praverčia geram lašišos sultiniui! Nepataupykite pergamentinio popieriaus, žymiai saugiau jei kiekvienam paketėliui panaudosite du lakštus (bonusas – nereikės plauti indų, nes valgysite tiesiai iš popieriaus:)).





Spagetti su žolelėmis padengta lašiša popieriaus maišeliuose
- Užtruks: 30 minutės
- Kiekis: 4 asm 1x
Aprašymas
Greitai pagaminamas patiekalas, kuris tiks ir šventei. Galima pasiruošti iš anksto, paketėlius paliekant tik iškepimui orkaitėje.
Ingredientai
Pastai
- 400 g spagetti ((sausų, nevirtų))
- 500 ml grietinėlės 10%
- 125 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
- druskos, pipirų
- 2 šaukštai sūdytų kaparėlių ((nuplautų ir nusausintų))
- salotų (patiekimui)
Žolelėmis padengtai lašišai
- 600 g lašišos filė ((4×150), be odos)
- ⅓ stiklinės šviežių krapų (susmulkintų)
- ⅓ stiklinės šviežių petražolių (susmulkintų)
- 1 šaukštas citrinos nutarkuotos žievelės
- druskos, pipirų
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
Dideliame puode užvirinkite vandenį, gerai jį pasūdykite, išvirkite spagetti 5 minutes, arba kol bus pusiau išvirę, tada nupilkite vandenį ir pasilikite ½ stiklinės to pastos vandens, kuriame spagetti virė. - Pasiruoškite pergamentinio popieriaus krepšelius, kuriuose kepsite: atkirpkite 8 lakštus kepimo popieriaus ( maždaug po 40cm), paimkte 4 gilesnius dubenis ir juos išklokite dvigubu pergamento sluoksniu (dubenėliuose bus lengviau sudėti pastą ir žuvį prieš užrišant).
- Lašišos filė kepsnelius padalinkite į maždaug 3 dalis. Krapus ir petražoles sumaišykite nedideliame dubenėlyje, įmaišykite citrinos žievelę, druską ir pipirus. Imkite kiekvieną lašišos gabalėlį ir apvoliokite šiame žolelių mišinyje iš visų pusių, kad gerai priliptų prie žuvies, Atidėkite į šalį.
- Didesniame dubenyje sumaišykite grietinėlę, cirtinos sultis, įberkite druskos ir pipirų, supilkite pastos vandenį. Ten pat sudėkite išvirtus spagetti ir viską gerai išmaišykite.
- Spagetti padalinkite po lygiai į visus paruoštus krepšelius, supilkite ir likusį skystį. Padalinkite į kiekvieną krepšelį po lygiai kaparėlių. Tada ant viršaus dėkite po 3 gabalėlius žolelėse apvoliotos lašišos filė.
Virtuviniu siūlu suriškite paketėlius ir pašaukite į orkaitę (patogiausia, jei paketėlius kepsite karščiui atspariuose dubenėliuose, bet jei tokių neturit, sudėkit į skardą.
Kepkite paketėlius apie 20-23 min., kol pasta suminkštės ir lašiša iškeps.
Patiekite iškart, su lėkšte žalių salotų.
- Paruošimo laikas: 10 min
- Gaminimo laikas: 20 min
- Kategorija: Main Dish
- Virtuvė: Italian