Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lašiša kabayaki

Lašiša japoniškai: kabayaki


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: SBS food
  • Užtruks: 10 min
  • Kiekis: 4 porc 1x

Aprašymas

Greitas japoniškas lašišos receptas. Labiausiai tiks riebi lašišos filė pilvo dalis.


Ingredientai

 
  • šlakelis aliejaus
  • 400 g lašišos filė (su oda) pilvo dalies
  • virtų ryžių patiekti
  • sezamų sėklų pabarstyti
Kabayaki padažui
  • 4 šaukštai sojų padažo
  • 4 šaukštai mirino
  • 2 šaukštai sake
  • 2 šaukštai cukraus

Instrukcijos

Įjunkite orkaitės griliaus funkciją. Mažą skardelę išklokite aliuminio folija.

Mažame puode sumaišykite visus padažo ingredientus, užvirinkite ir pavirkite apie 1-2 minutes, kol cukrus ištirps ir padažas ims tirštėti. Atidėktie į šalį.

Lašišos odą pabarstykite druska. Įkaitinkite keptuvėje mažą šlakelį aliejaus (max 1 šaukštelį). Dėkite lašišą odele į apačią ir kepkite apie 1-2 minutes, arba kol odelė bus traški. Apverskite lašišą kita puse, pakepinkite apie 30s. (arba kol žuvis bus iškepusi 80% – laikas priklausys nuo to, kokio storumo jūsų lašišos filė).

Išimkite lašišą iš keptuvės ir padėkite į skardelę, išklotą folija. Patepkite padažu (gausiai) ir trumpam įkiškite po griliumi, kad apskrustų ir padažas karamelizuotųsi. Patiekite su ryžiais, pabarstę sezamų sėklomis.

Jei nenorite jungti orkaitės, galite pabaigti kepinti lašišą keptuvėje, nuolat laistydami karštu padažu ir pabaigoje uždengę keptuvę dangčiu, kad lašiša baigtų kepti. Arba, jei turite, trumpai apskrudinkite lašišos viršų su blow torch

  • Paruošimo laikas: 5 min
  • Gaminimo laikas: 5 min
  • Kategorija: Pagrindinis
  • Metodas: Kepta
  • Virtuvė: Japonijos