Po ilgo ir skanaus savaitgalio, po griliaus vakarėlio, futbolo švenčių, gero vyno ragavimo, tinginiavimo ir mėgavimosi puikiu oru, reikėjo kažkaip neskausmingai „įvažiuoti” į naują darbo savaitę. Po internetinių paieškų atradau labai smagų britų puslapį, kuriame talpinami įdomūs (ir kai kurie visai nesudėtingi) garsių šefų receptai http://www.greatbritishchefs.com/. Jei kam nors pritruks įkvėpimo, tai čia tikrai atras minčių ir idėjų:)
Lašiša en papillote su pankoliais, pomidorais ir anyžių degtine buvo šiame puslapyje atrastas patiekalas kuris labai tiko ramaus vakaro nekaloringai ir greitai pagaminamai vakarienei. Žinoma, receptą šiek tiek pasikoregavau, o originalą galite rasti čia.
Lašiša en papillote su pankoliais, pomidorais ir anyžių degtine (2 žm.)
- 2 lašišos file, maždaug po 120g kiekviena
- 1 pankolis, išpjauta šaknimi ir plonai supjaustytas
- 10 saldžių vyšninių pomidorų, perpjautų perpus
- 2 šalotiniai svogūnėliai, supjaustyti plonomis riekelėmis
- 2 šaukštai petražolių, smulkiai sukapotų
- 20ml anyžinės degtinės
- 30ml sauso balto vyno
- 1/2 citrinos nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys
- Druska, pipirai
Įkaitiname orkaitę iki 200C.
Atidedame keletą žalių pankolio lapelių papuošimui, o visą supjaustytą pankolį porą minučių apverdame pasūdytame vandenyje. Nusunkiame, perliejame lediniu vandeniu ir paliekame, kad nusivarvėtų.
Pasiruošiame du gabalus folijos (30X15 cm). Kiekvieno folijos gabalo viduryje sudedame pomidorus (visų ingredientų per pusę, kiekvienai porcijai po lygiai) perpjauta puse į viršų, juos pabarstome druska ir pipirais. Ant pomidorų užbarstome supjaustytus šalotinius svogūnus. Ant svogūnų dedame apvirtus pankolius. Tada ant viršaus dedame lašišos file. Lašišą pabarstome tarkuota citrinos žievele, pašlakstome citrinos sultimis, žuvį pabarstome druska ir pipirais ir ant viršaus užpilame sumaišytą anyžinę degtinę ir baltą vyną. Folijos kraštus užvyniojam, kad neliktų plyšių ir pašauname į orkaitę. Kepame 10 minučių. Galima pateikti su ryžiais.
Nuosirdziai dziaugiusi, kad bendras suvokimo lygis kaip gaminti ir kas yra skanu yra toks zemas.
Džiaugiuosi, kad draugams patiko. Visiems nepaliauju kartoti – Izraelis privalo būti jūsų kelionių planuose, kažkokiu gyvenimo momentu šią šalį būtina aplankyti. O dėl paso nepergyvenk, ir tikrai neskubėk keisti – Izraelis įsileidžia su arabiškais antspaudais pase (na, gal vieną kitą klausimą paklaus, kokiu tikslu keliavai pas arabus). Svarbiausia, laiku perspėti, kad į pasą neįdėtų izraelietiško antspaudo, nes tada jau arabų durys užsidarys (išskyrus Jordaniją ir Egiptą). Tada tikrai teks pasą keistis:) Kas žino, gal pasimatysim Tel Avive?:)
Ė ne, nepavyks…:) Tiek jau to, kantriai palauksiu gero balto sauso vyno taurės kur nors Vilniuje;)
Grįžo draugai iš Izraelio, sužavėti liko šalimi ir gyvenimo stiliumi. Juokiausi, kad keisiu pasą (nuo arabiškų vizų) ir kitais metais varysim:)
Odeta, šios abi papilotės jau suvalgytos:) Aš nebent naują kokią padaryčiau:) Arba gal geriau tik arako?:)
Kaip tik šiandien draugai išskrenda iš Tel Avivo, gal man kokią vieną papilotę įmestum?:))) Skaniai atrodo:)