Tai yra vienas iš tų retų kartų, kai aš nežinau ką parašyt. Per šią savaitę visko buvo daug. Beveik viską norisi pamiršti tarsi blogą sapną. Ši nerimo ir nežinios būsena ima varginti, gyvent kaip buvom įpratę neišeina, nelabai kas teikia džiaugsmo. Aš stengiuosi daryti kasdienius darbus, tik tie darbai iš rankų krenta, vis pagaunu save vėl ir vėl tikrinant kas naujo nutiko per pastarąsias penkiolika minučių, ką galėčiau padaryti, kad visas šitas košmaras pasibaigtų, padrikos mintys veja viena kitą… 

Daug nedaugžodžiausiu. Visi jaučiamės panašiai. Yra žmonių, kurie dar mažiau nei aš, turbūt, atsparūs stresui. Jiems dar sunkiau. Todėl viskas, ką tokiomis akimirkomis galim sau padaryti, tai nebent… išsivirti sriubos. Man sriuba visuomet buvo ir yra pats jaukiausias namų maistas. Nuo vaikystės, kai sužvarbus po nesibaigiančių kiemo žaidimų parlėkdavau namo, kai partempdavau sunkią kuprinę iš mokyklos, kai sunegaluodavau ar tiesiog kai būdavo liūdna – kažkaip šilta ir gera pasidarydavo, kuomet sėsdavau prie stalo, o ant jo mama padėdavo garuojantį dubenėlį su karšta tiršta sriuba.

Neatsitiktinai turbūt sriubos užsigeidžiau ir dabar. Ir, žinokit, palengvėjo. Bent jau tas kelias minutes, kol mėgavausi jaukiais aromatais ir salstelėjusiu Aziją menančiu skoniu. 

Pamėginkit, gal ir jums bent milimetru tam kartui pasidarys ramiau. 

geltona sriuba su saldziom bulvem ir morkom
Jauki, šildanti ir raminanti batatų ir morkų sriuba su ciberžolėm
Print Recipe
Batatų ir morkų sriuba su ciberžolėm
Jauki, aromatinga, tiršta sriuba
batatu sriuba puode
Course Sriubos
Virtuvė Azijos fusion
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Sriubos
Virtuvė Azijos fusion
Porcijos
asm
Ingredientai
batatu sriuba puode
Procesas
  1. Įkaitinkite dideliame puode storesniu dugnu aliejų, suberkite svogūnus kartu su ciberžolėm, kuminais ir imbierais ir maišydami pakepinkite apie 3 minutes, kol svogūnai suminkštės. Suberkite saldžias bulves, morkas, supilkite kokosų pieną ir sultinį. Užvirinkite ir virkite ant nedidelės ugnies apie 30 min., arba kol daržovės suminkštės. Įberkite druskos, pipirų, patiekite su kalendromis ir čili pipirais.
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay, One Pan Perfect

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *