Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bolivinių balandų, sojų pupelių salotos su burokais, feta ir riešutais


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Tashas

Aprašymas

Mano mėgiamiausiame Pietų Afrikos restorane ragautos salotos, kurias jų autorė įtraukė ir į savo receptų knygą „Tashas”


Ingredientai

 

Salotoms

  • 1 stiklinė (440g) bolivinių balandų (kynva)*
  • 2.5 stiklinės verdančio vandens
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai, supjaustyti gabaliukais
  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 stiklinės sojų pupelių**
  • 3 kepti arba rauginti burokėliai, supjaustyti griežinėliais
  • 1 stiklinė (apie 120g) paskrudintų graikiškų arba pekanų riešutų
  • 80100g fetos sūrio

Padažui

  • 120ml alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas raudonojo vyno acto
  • 120ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštas cukraus

Instrukcijos

  1. Išvirkite bolivines balandas pasūdytame vandenyje apie 20 minučių, kol kruopos pavirs panašios į mažas spyruoklytes. Palikite uždengtame puode išjungę kaitrą, kad jos galutinai išbrinktų ir sugertų visą vandenį, kuriame virė.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepinkite svogūnus ant vidutinės ugnies maišydami, kol jie suminkštės, taps skaidrūs. Pasūdykite ir atidėkite į šalį.
  3. Verdančiame pasūdytame vandenyje virkite sojų pupeles (apie 10 min), tada nukoškite ir perliekite lediniu vandeniu, kad pupelės išliktų skaisčiai žalios.
  4. Sumaišykite visus ingredientus padažui.
  5. Sumaišykite bolivines balandas, apkepintus svogūnus, sojų pupeles, burokus ir riešutus, užpilkite padažu, dar kartą viską sumaišykite ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Pabarstykite fetos sūriu ir patiekite iškart.

Pastabos

  • *Tiks tiek baltos, tiek raudonos bolivinės balandos
  • **Jei neturite galimybės nusipirkti sojų pupelių (ieškokite šaldytų produktų skyriuje, jos dar vadinamos edamame), pakeiskite žaliais žirneliais arba įprastomis pupelėmis

Mityba

  • Porcijos dydis: 6