Aprašymas
Mano mėgiamiausiame Pietų Afrikos restorane ragautos salotos, kurias jų autorė įtraukė ir į savo receptų knygą „Tashas”
Ingredientai
Salotoms
- 1 stiklinė (440g) bolivinių balandų (kynva)*
- 2.5 stiklinės verdančio vandens
- 2 vidutinio dydžio svogūnai, supjaustyti gabaliukais
- Alyvuogių aliejaus
- 2 stiklinės sojų pupelių**
- 3 kepti arba rauginti burokėliai, supjaustyti griežinėliais
- 1 stiklinė (apie 120g) paskrudintų graikiškų arba pekanų riešutų
- 80–100g fetos sūrio
Padažui
- 120ml alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas raudonojo vyno acto
- 120ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštas cukraus
Instrukcijos
- Išvirkite bolivines balandas pasūdytame vandenyje apie 20 minučių, kol kruopos pavirs panašios į mažas spyruoklytes. Palikite uždengtame puode išjungę kaitrą, kad jos galutinai išbrinktų ir sugertų visą vandenį, kuriame virė.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepinkite svogūnus ant vidutinės ugnies maišydami, kol jie suminkštės, taps skaidrūs. Pasūdykite ir atidėkite į šalį.
- Verdančiame pasūdytame vandenyje virkite sojų pupeles (apie 10 min), tada nukoškite ir perliekite lediniu vandeniu, kad pupelės išliktų skaisčiai žalios.
- Sumaišykite visus ingredientus padažui.
- Sumaišykite bolivines balandas, apkepintus svogūnus, sojų pupeles, burokus ir riešutus, užpilkite padažu, dar kartą viską sumaišykite ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Pabarstykite fetos sūriu ir patiekite iškart.
Pastabos
- *Tiks tiek baltos, tiek raudonos bolivinės balandos
- **Jei neturite galimybės nusipirkti sojų pupelių (ieškokite šaldytų produktų skyriuje, jos dar vadinamos edamame), pakeiskite žaliais žirneliais arba įprastomis pupelėmis
Mityba
- Porcijos dydis: 6