Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kukurūziniai viščiukai su medumi ir harisa

Kukurūziniai viščiukai su medumi ir harisa


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 1 val
  • Kiekis: 4 porc

Aprašymas

Jei tik užtinku pirkti mažyčių kukurūzinių viščiukų, nepraleidžiu progos palepinti savo šeimyną skania vakariene, kur kiekvienas valgytojas gauna savo porciją – visą miniatiūrinį keptą paukštį. Kukurūziniai viščiukai iškepa per pusvalandį, jų mėsa – sultinga ir švelni. Medaus ir harisos padažas pakylės paprastą paukštienos patiekalą į naujas aukštumas!


Ingredientai

  • 4 kukurūziniai viščiukai

  • 80g sviesto

  • 1 šaukštas harisos (arba pagal skonį)

  • 4 šaukštai medaus

  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštas susmulkintų čiobrelių

  • 1 šaukštelis kiniško 5 prieskonių mišinio

  • 2 šaukštai citrinų sulčių


Instrukcijos

Aštriomis žirklėmis iš abiejų pusių iškirpkite viščiukų stuburus (juos galite panaudoti vištienos sutliniui), nupjaukite riebalų perteklių. Viščiukus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Paguldykite į kepimo skardą, išklotąkepimo popieriumi, odele į viršų ir palikite pasimarinuoti bent 20 minučių kambario temperatūroje.

Pasigaminkite medaus ir harisos padažą: nedideliame puode ištirpinkite sviestą, sudėkite harisą, medų, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite čiobrelius ir kiniškus prieskonius, įberkite žiupsnelį druskos, maišydami pakaitinkite apie 2 minutes. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite citrinų sultis ir atidėkite į šalį.

Įkaitinkite orkaitę iki 180C (su apipūtimo funkcija).

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite sunkią (geriausia ketaus) keptuvę. Patepkite išorinę viščiukų pusę medaus ir harisos padažu ir apkepinkite keptuvėje, kol apskrus. Ištepkite padažu vidinę viščiukų pusę ir suguldykite  atgal į tą pačią kepimo skardą odelėmis į viršų. Prieš pašaunant į orkaitę dar kartą odeles ištepkite padažu. Kepkite apie 25-30 minučių, kelis kartus kepant patepdami padažu. Išėmę iš orkaitės uždenkite skardą aliuminio folija ir palaikykite apie 10 minučių prieš patiekiant.

Pastabos

Jei liko medaus ir harisos padažo, sunaudokite jį kepadami daržoves ir ruošdami padažus su mėsos bei žuvies patiekalais. Jei po ranka neturite kiniško 5 prieskonių mišinio, pakeiskite jį puse šaukštelio maltų žvaigždinių anyžių. Vietoje keptuvės, viščiukus apkepinti galite ir ant grilio grotelių.

  • Paruošimo laikas: 15 min
  • Gaminimo laikas: 30 min
  • Kategorija: Pagrindinis
  • Metodas: Orkaitė