Jei tik kur nors užtinku pirkti kukurūzinių viščiukų (Australijoje jų pasitaiko, bet reikia žinoti, kur ieškoti – mažesnėse specializuotose mėsinėse, kur prekiaujama įdomesnėmis mėsomis, nei vištiena, ėriena ar kiauliena), griebiu iškart ir į priekį. Paprastai šie viščiukai parduodami šaldyti, todėl labai patogu, kai kelis turiu paslėpusi šaldiklyje. Tai vienas mano mėgstamiausių pasirinkimų, kai šventę noriu padaryti mažam skaičiui žminių (pvz, mums dviems).
Gauti lėkštėje tik tau vienam skirtą visą paukštį man labai patinka! Žaidi sau su miniatiūriniais kauliukais, po truputį paragauni visų paukščio dalių. Porcijos dydis – idealus, toks, kokio reikia. Man rodos švenčiant šventes mažoje kompanijoje tai pats geriausias pasirinkimas!
Šįkart receptas su Artimųjų Rytų skonių potėpiu! Harisos sviestas, kuriuo čia pagardinti iškepti viščiukai, nuostabiai tinka ne tik vištienai. Jei jo liks (man liko), paskaninkite apkepintas daržoves garnyrams, bulves. Laikykite šaldytuve, jam porą savaičių nieko nenutiks.
Kukurūzinių viščiukų tikrai esu užtikusi Lietuvoje, pamenu kartą pirkau net berods Rimi parduotuvėje! Tiesiog pasidairykit, paklausinėkit, ir jei niekuomet nesate jų gaminę, išbandykite, tikrai nesigailėsite.


Kukurūziniai viščiukai su medumi ir harisa
- Užtruks: 1 val
- Kiekis: 4 porc
Aprašymas
Jei tik užtinku pirkti mažyčių kukurūzinių viščiukų, nepraleidžiu progos palepinti savo šeimyną skania vakariene, kur kiekvienas valgytojas gauna savo porciją – visą miniatiūrinį keptą paukštį. Kukurūziniai viščiukai iškepa per pusvalandį, jų mėsa – sultinga ir švelni. Medaus ir harisos padažas pakylės paprastą paukštienos patiekalą į naujas aukštumas!
Ingredientai
-
4 kukurūziniai viščiukai
-
80g sviesto
-
1 šaukštas harisos (arba pagal skonį)
-
4 šaukštai medaus
-
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
-
1 šaukštas susmulkintų čiobrelių
-
1 šaukštelis kiniško 5 prieskonių mišinio
-
2 šaukštai citrinų sulčių
Instrukcijos
Aštriomis žirklėmis iš abiejų pusių iškirpkite viščiukų stuburus (juos galite panaudoti vištienos sutliniui), nupjaukite riebalų perteklių. Viščiukus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Paguldykite į kepimo skardą, išklotąkepimo popieriumi, odele į viršų ir palikite pasimarinuoti bent 20 minučių kambario temperatūroje.
Pasigaminkite medaus ir harisos padažą: nedideliame puode ištirpinkite sviestą, sudėkite harisą, medų, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite čiobrelius ir kiniškus prieskonius, įberkite žiupsnelį druskos, maišydami pakaitinkite apie 2 minutes. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite citrinų sultis ir atidėkite į šalį.
Įkaitinkite orkaitę iki 180C (su apipūtimo funkcija).
Ant vidutinės kaitros įkaitinkite sunkią (geriausia ketaus) keptuvę. Patepkite išorinę viščiukų pusę medaus ir harisos padažu ir apkepinkite keptuvėje, kol apskrus. Ištepkite padažu vidinę viščiukų pusę ir suguldykite atgal į tą pačią kepimo skardą odelėmis į viršų. Prieš pašaunant į orkaitę dar kartą odeles ištepkite padažu. Kepkite apie 25-30 minučių, kelis kartus kepant patepdami padažu. Išėmę iš orkaitės uždenkite skardą aliuminio folija ir palaikykite apie 10 minučių prieš patiekiant.
Pastabos
Jei liko medaus ir harisos padažo, sunaudokite jį kepadami daržoves ir ruošdami padažus su mėsos bei žuvies patiekalais. Jei po ranka neturite kiniško 5 prieskonių mišinio, pakeiskite jį puse šaukštelio maltų žvaigždinių anyžių. Vietoje keptuvės, viščiukus apkepinti galite ir ant grilio grotelių.
- Paruošimo laikas: 15 min
- Gaminimo laikas: 30 min
- Kategorija: Pagrindinis
- Metodas: Orkaitė
Laura, ačiū, kad patvirtinot, kad šių viščiukų būna Rimi (baiminausi, kad mano žinios gal pasenę). Gal kiti atkreips dėmesį ir išbandys.
Taip jų būna Rimi, aš dażnai juos gaminu pagal kitus jūsų vištienos receptus- pvz ottolengi arba su ghee sviestu. Jei nepersivalgyti, kartais uźtenka ir pusės viščiuko ir garnyrų