Kai gaminau šiandienos vakarienę, pagalvojau, jog IKEA Korėjoje turbūt galėtų štai tokius kukuliukus vietiniams siūlyti, jei netyčia švediški azijiečiams pasirodytų ganėtinai beskoniai:) Toks patiekalas visai susišauktų su Švedijos formomis, tik pagardinta būtų Azijos prieskoniais ir aitrumu. Šie čili kukuliukai man išties pasirodė kažkuo panašūs į tuos kultinius švediškus mėsos rutuliukus su baltu padažu, dėl kurių vilniečiai nepatingi važiuoti į kitą miesto galą, kad skaniai papietautų:) Tik šie – dar gardesni!! 

Malta mėsa man visada labai patinka savo universalumu. Jei tik pritrūksta fantazijos ką pasirinkti mėsos parduotuvėje, visuomet griebiu maltos mėsos, nes iš jos tai jau visada sugalvosiu ką paruošti. Net ir tradiciniai lietuviški kotletai yra super geras sprendimas, bet jei norėtumėt šiek tiek paįvairinti savo gyvenimą, siūlau išmėginti štai šiuos, paskanintus korėjietiškais prieskoniais. 

Labai smagu, kad kartu su korėjiečiais studentais, į Lietuvą atvykstančiais pagal mainų programas, ir į mūsų parduotuvių lentynas atkeliavo korėjietiškų prieskonių bei maisto produktų! Prieš keletą metų, pamenu, tempiau gochujang (korėjietiškų paprikų pastą) iš Londono ar kitų Europos didmiesčių, net ir iš kelionės po Pietų Korėją pusę lagamino prieskonių parsivežiau. Kai kuriuos įdėjau į šaldiklį, ir pamiršau kas tose pakuotėse, o juk nė vienos raidės paskaityti negaliu:) Teko ragavimų būdu atspėti ką gi ten nusipirkau, o kai kas taip ir iškeliavo į šiukšliadėžę, nes nepavyko išsiaiškinti kam vienas ar kitas priedas buvo skirtas:) Tai dabar viskas paprasčiau: sezamų aliejų visi pažįstate ir greičiausiai turite namuose. Gochujang pastą parduoda berods visi didieji prekybos centrai ir tikrai jos yra Assorti. Imbierai ir česnakai žiemos periodu apskritai yra privalomi dalykėliai jūsų spintelėje… Tad belieka būnant kokioje geroje mėsos parduotuvėje nusipirkti maltos jautienos, ir egzotiška vakarienė gims per 15 minučių!

Maltos jautienos kukuliukai saldžiame lipniame aitriame padaže
Egzotiškas ir kartu ypatingai paprastas vakarienės patiekalas
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Korėjietiški mėsos kukuliukai lipniame čili padaže


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 20 minutės
  • Kiekis: 4 porc 1x

Aprašymas

Šie minkštučiai maltos jautienos kukuliukai panardinti į saldsaldžiarūgštį lipnų korėjietišką padažą – paprastesnio patiekalo nė nesugalvotumėte!


Ingredientai

 

Mėsos kukuliukams

  • 500 g maltos jautienos
  • 2 česnako skiltelės (susmulkintos)
  • 3 svogūno laiškai (susmulkinti)
  • 1 šaukštas korėjietiškos pastos gochujang ((jei neturite, pakeiskite kitokia švelnia čili pasta, pvz., Buga’s čili. Tik pasireguliuokite kiekį, kad nebūtų pernelyg aitru!))
  • 1 šaukštas sutarkuotos imbiero šaknies
  • 1 šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukštas aliejaus kepimui

Lipniam čili padažui

  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai medaus
  • 2 šaukštai ryžių acto
  • 1 šaukštas korėjietiškos gochujang čili pastos ((arba kitokios švelnios čili pastos, tik pasikoreguokite kiekį pagal aitrumą))
  • 1 šaukštas sutarkuotos imbiero šaknies
  • 2 česnako skiltelės ((sutarkuotos))

Patiekimui

  • virtų ryžių
  • šviežių agurkų

Instrukcijos

  1. Pradėkite nuo padažo: mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus ir atidėkite į šalį.
  2. Maltą mėsą sumaišykite su visais likusiais ingredientais: imbierais, česnakais, svogūnais, sezamų aliejumi ir gochujang pasta. Iš gautos masės šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus (graikinio riešuto didumo).
  3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apkepinkite kukuliukus iš visų pusių, kol gražiai apskrus (apie 5 min), tada supilkite padažą ir kepinkite toliau, vis palaistydami padažu kukuliukus, kad pasidengtų tolygiai, apie 5 minutes, arba kol padažas sutirštės.
  4. Patiekite su virtais ryžiais, agurkais, jei turite – su kimči ir kalendromis.

Pastabos

Recepto šaltinis – Donna Hay, One pan perfect

  • Paruošimo laikas: 10 min
  • Gaminimo laikas: 10 min
  • Kategorija: Main Dish
  • Virtuvė: Korėjos

 

Komentarų apie "Korėjietiški mėsos kukuliukai lipniame čili padaže": 4

  1. Nida:

    Cha cha cha Jurgita, ir juokinga, ir labai glosto širdį:) Labai miela girdėti,kad naudojatės receptais pagal paskirtį, ir kad šeimai patinka!!!

  2. Jurgita:

    „Tu knygą nusipirkai ir dar googlini”, -ištarė dukra,užmačiusi, kad aš vėl Nidos receptuose. Ieškojau,kažko (nebandyto) iš maltos jautienos ir radau. Paprasta,bet tikrai ne prasta. Tik salotas redagavau,nes yra „netoleruojančių” kalendros. Reziumavo šeimyna : o mes galvojom,kad tu tokia šauni šeimininkė, bet va yla vis tiek po kiek laiko išlenda iš maišo,pasirodo,kad čia Nidos. Ir dabar jei ką pagaminu naujo,tai jau ne mano,o Nidos. O aš ir nesiginu…O kaip jiems smagu,kaip gali pašpilkuoti…

  3. Anonimas:

    Dėkoju už fantastinį receptą, šeima valgė pasigardžiuodama, pasimėgaudama nepakartojamu skoniu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė