Kai gaminau šiandienos vakarienę, pagalvojau, jog IKEA Korėjoje turbūt galėtų štai tokius kukuliukus vietiniams siūlyti, jei netyčia švediški azijiečiams pasirodytų ganėtinai beskoniai:) Toks patiekalas visai susišauktų su Švedijos formomis, tik pagardinta būtų Azijos prieskoniais ir aitrumu. Šie čili kukuliukai man išties pasirodė kažkuo panašūs į tuos kultinius švediškus mėsos rutuliukus su baltu padažu, dėl kurių vilniečiai nepatingi važiuoti į kitą miesto galą, kad skaniai papietautų:) Tik šie – dar gardesni!! 

Malta mėsa man visada labai patinka savo universalumu. Jei tik pritrūksta fantazijos ką pasirinkti mėsos parduotuvėje, visuomet griebiu maltos mėsos, nes iš jos tai jau visada sugalvosiu ką paruošti. Net ir tradiciniai lietuviški kotletai yra super geras sprendimas, bet jei norėtumėt šiek tiek paįvairinti savo gyvenimą, siūlau išmėginti štai šiuos, paskanintus korėjietiškais prieskoniais. 

Labai smagu, kad kartu su korėjiečiais studentais, į Lietuvą atvykstančiais pagal mainų programas, ir į mūsų parduotuvių lentynas atkeliavo korėjietiškų prieskonių bei maisto produktų! Prieš keletą metų, pamenu, tempiau gochujang (korėjietiškų paprikų pastą) iš Londono ar kitų Europos didmiesčių, net ir iš kelionės po Pietų Korėją pusę lagamino prieskonių parsivežiau. Kai kuriuos įdėjau į šaldiklį, ir pamiršau kas tose pakuotėse, o juk nė vienos raidės paskaityti negaliu:) Teko ragavimų būdu atspėti ką gi ten nusipirkau, o kai kas taip ir iškeliavo į šiukšliadėžę, nes nepavyko išsiaiškinti kam vienas ar kitas priedas buvo skirtas:) Tai dabar viskas paprasčiau: sezamų aliejų visi pažįstate ir greičiausiai turite namuose. Gochujang pastą parduoda berods visi didieji prekybos centrai ir tikrai jos yra Assorti. Imbierai ir česnakai žiemos periodu apskritai yra privalomi dalykėliai jūsų spintelėje… Tad belieka būnant kokioje geroje mėsos parduotuvėje nusipirkti maltos jautienos, ir egzotiška vakarienė gims per 15 minučių!

Maltos jautienos kukuliukai saldžiame lipniame aitriame padaže
Egzotiškas ir kartu ypatingai paprastas vakarienės patiekalas
Print Recipe
Korėjietiški mėsos kukuliukai lipniame čili padaže
Šie minkštučiai maltos jautienos kukuliukai panardinti į saldsaldžiarūgštį lipnų korėjietišką padažą - paprastesnio patiekalo nė nesugalvotumėte!
Course Main Dish
Virtuvė Korėjos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Mėsos kukuliukams
Lipniam čili padažui
Course Main Dish
Virtuvė Korėjos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Mėsos kukuliukams
Lipniam čili padažui
Procesas
  1. Pradėkite nuo padažo: mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus ir atidėkite į šalį.
  2. Maltą mėsą sumaišykite su visais likusiais ingredientais: imbierais, česnakais, svogūnais, sezamų aliejumi ir gochujang pasta. Iš gautos masės šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus (graikinio riešuto didumo).
  3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apkepinkite kukuliukus iš visų pusių, kol gražiai apskrus (apie 5 min), tada supilkite padažą ir kepinkite toliau, vis palaistydami padažu kukuliukus, kad pasidengtų tolygiai, apie 5 minutes, arba kol padažas sutirštės.
  4. Patiekite su virtais ryžiais, agurkais, jei turite - su kimči ir kalendromis.
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay, One pan perfect

 

Komentarų apie "Korėjietiški mėsos kukuliukai lipniame čili padaže": 2

  1. Anonimas:

    Dėkoju už fantastinį receptą, šeima valgė pasigardžiuodama, pasimėgaudama nepakartojamu skoniu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.