Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kopūstų ir bolivinių balandų paplotėliai


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

Aprašymas

Vegetariški, minkšti, maistingi, skanūs.


Ingredientai

 
  • 1/4 stiklinės bolivinių balandų
  • 1 nedidelis kopūstas
  • 46 kalės lapai (lapinio kopūsto)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 šaukštai grikių miltų
  • 4 šaukštai manų kruopų
  • Druskos, juodųjų pipirų
  • Aliejaus kepti

Apvoliojimui

  • Panko trupiniai arba džiūvėsėliai
  • Kynvų dribsniai (nebūtina, jei neturite)

Pomidorų padažui

  • 1/2 nedidelio svogūno, labai smulkiai supjaustyto
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • Šlakelis baltojo vyno (jei turite)
  • 1 pakelis pomidorų pasatos (koncentruotų pomidorų sulčių)
  • 1 šaukštelis rudojo cukraus
  • Mažas šlakelis balzamiko acto
  • Druskos, džiovinto oregano, juodųjų pipirų, čili pipirų dribsnių

Morkų salotoms

  • 23 morkos, supjaustytos plonomis juostelėmis arba šiaudeliais
  • 2 šaukšteliai agavės sirupo
  • Šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus

Instrukcijos

  1. Kynva kruopas nuplaukite ir virkite 3/4 stiklinės pasūdyto vandens, kol suminkštės, išbrinks. Palikite atvėsti.
  2. Užkaiskite didelį puodą vandens, pasūdykite. Kopūstą perjaukite pusiau, tada dar kiekvieną pusę pusiau. Išpjaukite kietą kotą, o ketvirtčius sudėkite į verdantį vandenį. Virkite uždengę apie 10 min, arba kol kopūstas suminkštės. Nupilkite ir palikite gerai nuvarvėti, pabaigoje dar nuspauskite skystį, kad kopūstas liktų kuo sausesnis. Vandenį, kuriame virė kopūstas, galite panaudoti bulvėms virti.
  3. Kol kopūstai vėsta, įkaitinkite keptuvėje šlakelį aliejaus ir jame apkepinkite svogūnus, kol šie suminkštės ir truputį apskrus.
  4. Elektrniu smulkintuvu susmulkinkite virtus kopūstus kartu su lapiniais kopūstais (kale) iki vientisos masės. Dubenyje suplakite kiaušinius, sumaišykite su smulkintais kopūstais, kruopomis, kepintais svogūnais, grikių miltais, manais, pagardinkite druska ir pipirais. Jei masė pernelyg skysta – įberkite dar šiek tiek manų kruopų.
  5. Toje pačioje keptuvėje, kurioke kepėte svogūnus, įkaitinkite aliejaus. Gilioje lėkštėje sumaišykite panko (arba džiūvėsius) su kynva dribsniais. Šaukštu imkite kopūstų masės, formuokite norimo dydžio ir formos paplotėlius, apvoliokite juos džiūvėsių mišinyje ir kepkite ant silpnos ugnies iš visų pusių, kol apskrus, paviršius taps traškus. Iškepusius laikykite šiltai (galite uždengti aliuminio folija, arba įdėti į pašildytą orkaitę).
  6. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte paplotėlius, įkaitinkite dar šiek tiek aliejaus, apkepinkite svogūnus, tada suberkite česnakus ir supilkite vyną (jei naudojate). Kai vynas nugaruos, supilkite pomidorų pasatą, kepinkite, kol padažas sutirštės (jei vyno nenaudojote, galite kartu su pasata įpilti šiek tiek sultinio arba vandens). Pagardinkite cukrumi, druska, balzamiko actu ir prieskoniais.
  7. Morkas sumaišykite su likusiais ingredientais ir pagardinkite pagal skonį.
  8. Patiekite paplotėlius su bulvių koše, pomidorų padažu ir morkų salotomis.

Mityba

  • Porcijos dydis: 4