Slyvos man yra pirmosios artėjančio rudens pranašės… Siaubingai dar nesinori galvoti apie gelstančius lapus ir ūkanotus rytus, notėtųsi verčiau pagauti besibaigiančią vasarą už uodegos ir stipriai laikyti, kad mūsų taip greitai nepaliktų….
Tačiau geroji naujiena artėjant rudeniui yra pyragais kvepiantys namai… Obuolinių vis dar nekepu, bet tie su slyvomis man visuomet yra savotiška saldi įžanga į jau tuoj tuoj visas iki vienos virtuves užvaldysiančius cinamono ir vanilės aromatus:)
Šis kokosinis pyragas patiks tiems, kas mėgsta nesaldžius keksinius pyragus. Didelė dalis miltų čia pakeista kokosų drožlėmis, be to tešlai naudojau jogurtą, o tai visuomet lemia kepinio drėgnumą ir ilgai išliekantį šviežumą. Beje, jei patiks pats pyragas, slyvas čia drąsiai galite keisti avietėmis (šviežiomis ar šaldytomis), šilauogėmis ar obuoliais. Kadangi aš visuomet cukraus naudoju mažiau nei standartiniame recepte, šiame taip pat saldumą „nukirpau”. Maniškis gavosi labai saikingai saldus, tačiau jei jums visgi jo truks, pasigaminkite dvigubą porciją kokosinio glajaus – jis čia tikrai labai tinka.
Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
asm
|
- 125 g sviesto
- 100 g cukraus
- 2 kiaušiniai dideli
- ½ citrinos nutarkuotos žievelės
- 200 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 75 g kokosų drožlių
- 125 g graikiško jogurto
- 450 g slyvų (be kauliukų, perpjautų pusiau)
- ½ stiklinės cukraus pudros
- 2 šaukštai kokosų likerio arba romo (pvz., Malibu)
Ingredientai
Pyragui
Kokosų glajui
|
|
- Visi ingredientai pyrago tešlai turi būti kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Kepimo skardą 30x18 išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Minkštą sviestą iki baltumo išsukite su cukrumi. Po vieną muškite kiaušinį ir toliau sukite, kol ingredientai susijungs. Pabaigoje įmaišykite nutarkuotą citrinos žievelę. Birius produktus sumaišykite tarpusavy (mitlus, kepimo miltelius ir kokosų drožles). Pakaitomis berkite birių produktų mišinį ir graikišką jogurtą, švelniai maišydami, tik kol susijungs ingredientai.
- Gautą masę supilkite į kepimo skardą, išlyginkite paviršių. Sudėkite slyvas perpjauta puse į viršų, arba šiek tiek įstrižai, įkišdami į tešlą. Kepkite apie 45 minutes, arba ilgiau, kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą.
- Glajui reikiamus ingredientus sumaišykite tarpusavy (likerį galite pakeisti citrinų sultimis). Jei glajus pernelyg skystas, pridėkite daugiau cukraus pudros, jei pernelyg tirštas - įpilkite kelis lašus likerio. Glajumi ištepkite visą pyrago paviršių. Prieš patiekdami galite dar pabarstyti cukraus pudra (labiau dėl grožio:))
Jei naudojate šaldytas uogas, jų neatšildykite, sudėkite ant pyrago tiesiai iš šaldikio.
Recepto šaltinis - Moje Wypieki
Nuostabu, Živile!!!
Išbandžiau ir aš ir tikrai gavosi nuostabaus skonio pyragas. Patiko visai šeimai:)
Elvyra, va čia tai greitis!! Oho, super smagu, kad jums patiko.
Simona, su varške aš nebandžiau… Manau, kad šiame recepte kokosų drožlės labiau yra miltų pakaitalas, tad varškė gal nėra geriausias pakaitalas… Bet gal ir kažkas gautųsi panašaus į pyragą? Blogiausiu atveju bus varškės apkepas:)
Jau išbandžiau! Super pyragas 👍Ačiū už receptą!
Sveiki,
Mmm uzsimaniau pyrago, pamaciau sita tad reikes gaminti 😅
Tik klausimelus, ar galiu vietoj kokosu drozliu deti varske??? 😊