Ech, ir vėl paerzinsiu tuos, kurių šaldytuvo kamera per maža, kad sutalpintų ledų gaminimo kibirėlį:))

Mėgstate ledus? Mėgstate kokosą? Tada šis receptas – jums. Kadangi aš dėl kokoso atiduočiau viską, man šie namų gamybos ledai, kurių sudėtyje yra kreminio sūrio, tapo šios prasidėjusios vasaros top’u. Kokoso švelnus aromatas ir salstelėjęs skonis, sumaišytas su grietine (!!) ir kreminiu sūriu sudaro tobulą skonio harmoniją, o jo konsistencija išlieka kreminė ir be galo turtinga. Tai jau ne primas ledų receptas, kuriuo naudojuosi skaitydama K. Zuckerman knygą „The Sweet Life. Desserts from Canterelle”, ir esu be galo patenkinta. Siūlau išbandyti ir jums.

Kokosiniai ledai

1/2 puodelio riebesnio pieno (3%)

1 indelis kokosų pieno

1 puodelis tarkuoto nesaldinto kokoso

1 puodelis + 1 šaukštas cukraus

8 kiaušinių tryniai

1 ir 1/4 puodelio kreminio sūrio (pvz., Filadelfija), kambario temperatūros

1 ir 1/4 puodelio grietinės, kambario temperatūros

Pasigaminame creme anglaise: vidutinio dydžio puode užkaitiname pieną, kokoso pieną, kokoso drožles ir 1/2 puodelio cukraus. Kai tik šis mišinys pradeda rodyti užvirimo ženklus, nuimame nuo ugnies. Kitame puode sumaišome kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, plakdami minutę, kol masė pabals. Naudodami samtį, pamažu supilame į kiaušinio masę truputį karštos pieno masės, sumaišome. Tą kartojame dalimis tol, kol abi masės susijungia. Tada viską supilame atgal į puodą, kuriame virė pienas, ir ant vidutinės ugnies nuolat maišant kaitiname šį padažą, kol jis sutirštės tiek, kad padengtų šaukšto galinę dalį. Nuimame nuo ugnies ir įstatome į indą, pilną ledukų, kad skubiai atvėstų. Karts nuo karto pamaišom, kad nesusidarytų gumulų. Į atvėsusią masę įmaišom grietinę ir kreminį sūrį. Gautą masę padedame į šaldytuvą mažiausiai 2 val., bet galima laikyti ir 2 dienas (nes skaniausi ledai tuomet, kai jie išsukti su ledų mašina prieš maždaug 6 valandas iki juos pateikiant svečiams).

Išsukame masę ledų mašina,  kol masė padvigubės. Perpilame į plastmasinį arba metalinį indą ir statome uždengę į šaldiklį mažiausiai 4 valandoms.

Kokosų ledai – puikus priedas prie šilto morkų pyrago arba su tešloje keptais bananais indiškai vakarienei pabaigti:)

 

Komentarų apie "Kokosiniai ledai": 7

  1. Nida:

    Gineta, nieko tokio, jei iš pusės darėt – aš dažnai tik iš pusės darau. Paprastai pusiau dalinu ir viskas, jokių gudrybių. Bet pienas NETURI VIRTI…. Max iki kokių 70-80C turėtų sušilti. Negali nesutirštėti skystis, juk tryniai su cukrum kaisdami tirština pieną. Bet tik ne per greitai ir ne per karštai!

  2. Gineta:

    Lyg ir ant nedidelės ugnies, bet man virė, taip, nes iki užverdant, nesutirštėjo. Iškeliavo į šiukšles:)) Dėkui, gal bandysiu kità kartà. Gal aplamai pieno buvo perdaug, neišlaikiau proporcijú, nes pusę porcijos dariau

  3. Nida:

    Gineta – per daug užkaitinate pieną!! Turite trynių masę labai sušildyti: pirma samteliu karšto pieno, paskui kitu…. Kad kuo šiltesni būtų. O tada neskubant, ant labai labai mažos ugnies kaitinti (neužverdant) ir visąlaik maišyti reikia, kad nesukeptų… Jau geriau ilgiau kaitinti, nei pernelyg greitai ir gauti kiaušinienę… P.S> jei labai į kietą kiaušinienę nesušoko, tai su blenderiu gerai suplakite, turėtų išgelbėti situaciją… Aš taip kelis kartus dariau, kai perkaitinau, pernelyg staigiai sukilo temperatūra.

  4. Gineta:

    Va taip va, Nida, sustojau ties ta vieta, kur verdant kremà, iškrito kiaušinienė:) Ir man taip jau ne pirmas kartas:( ir ledú mašina yra, o su ledais šnipšt. Einu iš baltymû „Pavlovà” gamint…

  5. Nida:

    Gineta – taip, vietoj tarkuoto kokoso naudokite džiovintas kokosų drožles!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *