Aš jums jau pasakojau, kad nusprendžiau įsigyti naują Big Green Egg Large modelį labiausiai dėl to, kad jame yra žymiai daugiau papildomų funkcijų, grotelių, priedų, laikiklių ir visokio kitokio gėrio, nei kituose, mažesniuose šio originalaus kamado grilio modeliuose. Ką čia slėpti, viena iš tų mane bene labiausiai suviliojusių funkcijų buvo galimybė tiesiai ant grilio žarijų dėti didelę ir talpią wok keptuvę! 

Juk gaminant maistą wok keptuvėje svarbiausia, ko reikia,- tai itin stiprios kaitros, apimančios visą išgaubto metalinio dubens plotą, tiek dugną, tiek ir visus šonus! Tokią kaitrą mėginu išgauti savo dujinėje viryklėje, turinčioje specialų (didesnį nei kiti) degiklį, skirtą wok’ui, tačiau tokio efekto, kaip tradicinėse Azijos krosnyse nė iš tolo nepavyko pasiekti… 

Tokius čirškančius wok’us, įtaisytus keramikinėse angose ir po jomis rusenančiomis žarijomis, teko matyti Pekine, Kempinski restorano virtuvėje, kurioje dar prieš covid’o krizę teko padirbėti savaitę. Nežmoniška kaitra, ir per kelias sekundes gimstantys patiekalai – tokius vaizdus mačiau dūmuose skendinčiose patalpose su ilga eile išrikiuotų wok’ų ir prie jų besidarbuojančių kinų šefų. O dabar lygiai tokią turiu ir savo terasoje, mat speciali penkių dalių Eggspander sistema tiesiog tobulai atkartoja būtent tą autentišką Azijos patiekalų gaminimo metodiką!

Visų pirma patogu tai, kad į grilį įsideda specialus metalinis laikiklis, o jau ant jo greitai įsistato ir pati wok keptuvė. Pagaminta iš anglies plieno, ji nerūdijanti, be to plonos briaunos leidžia staigiai įkaisti ir išlaikyti maksimalų karštį kiekviename keptuvės centimetre. Būtent apie tai ir yta stir-fry kepimo būdas: visi mažais gabalėliais supjaustyti ingredientai turi būti tik palaižyti kaitros juos nuolat maišant ir liečiant prie įkaitusio keptuvės paviršiaus, patiekalo sudedamosios dalys turi tik mažumėlę suminkštėti, bet ne troškintis, daržovės turi išlikti traškios ir neprarasti spalvos, o padažas turi tik sušilti, padengti visus produktus ir sutirštėti.

Taigi pirmas mano Big Green Egg wok’o krikštas įvyko ir buvo ypatingai sėkmingas:) Dabar Azijos virtuvės vakarėlius terasoje galėsiu rengti ir didesniam būriui bičiulių, mat pasiruošus iš anksto produktus (kitaip sakant, pasidarbavus peiliu juos pjaustant:)), maistas ant stalo keliauja greičiau nei per 5 minutes!

Puiki naujiena Big Green Egg fanams – nuo šiol jame galima naudoti ir specialią Wok keptuvę!
Wok keptuvę patogiausia įdėti kartu su specialiu laikikliu iš EGGspander sistemos
Visus stir fry patiekalui reikiamus ingredientus reikia pasiruošti iš anksto ir turėti po ranka jau supjaustytus
Kepant stir-fry metodu, ingredientai nuolat maišomi gerai įkaitusioje wok grilio keptuvėje
Supylus paruoštą padažą ir skystį su krakmolu, užtruksite vos 2-3 minutes, kol padažas sutirštės
Laikas wok keptuvę traukti iš grilio!
Vienu metu tokioje didelėje ir gerai įkaitusioje wok keptuvėje galima gaminti maistą didesniam kiekiui žmonių
Vos 5 minutės ir kiniškas krevečių su daržovėmis stir fry paruoštas!
Krevetės, morkos, brokoliai, čili pipiras ir aromatingas sojų padažas – taip Big Green Egg gimsta autentiškas kiniškas stir fry
Vasarą skaniausia vakarieniauti lauko terasoje, o skaniausias maistas gimsta grilyje!
Print Recipe
Kiniškas krevečių ir daržovių stir fry
Kiniškas stir fry patiekalas su krevetėmis, brokoliais ir kitomis daržovėmis, labai tipiškame saldžiarūgščiame padaže. Šį patiekalą ruošiau Big Green Egg grilyje įtaisytoje wok keptuvėje
Pasiruošimas 15 min
Laikas 5 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Padažo mišiniui
Padažo sutirštinimui
Pasiruošimas 15 min
Laikas 5 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Padažo mišiniui
Padažo sutirštinimui
Procesas
  1. Visus ingredientus pasiruoškite iš anksto: krevetes nuplaukite ir nusausinkite; papriką supjaustykite stambokais kubeliais; morkas supjaustykite plonais šiaudeliais (turėtumėte gauti kaupiną stiklinę supjaustytų morkų šiaudelių); susmulkinkite čili pipirą. Sumaišykite visus padažo mišiniui skirtus ingredientus. Stiklinėje sumaišykite padažo sutirštinimui skirtus vandenį (sultinį) ir krakmolą.
  2. Įkaitinkite Big Green Egg grilį iki 220C. Įstatykite specialų metalinį konvEGGtoriaus laikiklį. Griliui įkaitus iki reikiamos temperatūros, uždėkite Big Green Egg wok keptuvę (ji patogiai įsimontuoja tiesiai į įdėtą laikliklį) ant įkaitusių žarijų (tiesioginės kaitros). Uždarykite dangtį ir palaukite minutę kitą, kol keptuvė įkais (keptuvė pagaminta iš anglies plieno, ji įkais labai greitai, tad viskas turi būti paruošta iš anksto).
  3. Kai keptuvė jau bus pilnai įkaitusi, įpilkite aliejaus ir sudėkite krevetes kartu su paprikomis ir morkų šiaudeliais. Nuolat mašydami (stir fry) pakepinkite apie pusę minutės, tada supilkite padažą. Kepinkite visą laiką maišydami apie 2 minutes, kol krevetės taps rausvos, paprikos ir morkos lengvai suminkštės.
  4. Suberkite į wok'ą brokolius, išmaišykite. Dar kartą išmaišykite stiklinėje padažo sutirštinimui skirtą skystį (krakmolas bus jau nusėdęs ant dugno) ir iškart supilkite į wok'ą. Uždenkite dangtį ir kepkite apie 3-4 minutes, kol brokoliai šiek tiek suminkštės (tačiau išliks traškūs), o padažas sutirštės.
  5. Patiekite iškart su virtais ryžiais, pabarstę svogūno laiškais ir bazilikais (arba kalendromis), pabarstę sezamų sėklomis, ir kartu su laimo skiltelėmis, kad valgant būtų galima pašlakstyti laimų sultimis.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Big Green Egg, #reklama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *