Aprašymas
Klasikinis kiniškas patiekalas su virta vištiena ir sultinyje virtais ryžiais. Patogus vienos keptuvės patiekalas visai šeimai.
Ingredientai
- 2 šaukštai aliejaus
- 4 česnako skiltelės (susmulkintos)
- ½ žalio čili pipiro (susmulkinto (arba pagal skonį) plius dar patiekimui)
- 6 imbiero šaknies riekelės ((labai plonos))
- 2 svogūno laiškai ((supjaustyti))
- 1 stiklinė ryžių ((nuplautų ir nusausintų))
- 1,5 stiklinės vištienos sultinio ((idealu, jei turite naminio))
- 0,5 stiklinės vandens
- 1–2 šaukštai sojų padažo ((plius dar patiekimui))
- 4 gabalėliai vištienos blauzdelių mėsos ((be kaulo, be odos, kiekvienas apie 150g))
- 150 g cukrinių žirnelių ankščių ((mange tout), supjaustytų)
- kalendrų (patiekimui)
Instrukcijos
- Įkaitinkite didelę keptuvę, įpilkite aliejaus ir trumpai apkepinkite česnakus, čili pipirus, imbierus ir svogūno laiškus, tada suberkite ryžius ir viską kepinkite apie 4 minutes maišydami, kol ryžiai šiek tiek apskrus.
- Į keptuvę supilkite vištienos sultinį, vandenį ir sojų padažą (priklausomai kokio sūrumo jūsų sultinys, sojos padažo gali prireikti ir daugiau), viską išmaišykite. Sudėliokite ant viršaus vištienos gabalėlius, paspauskite juos truputį giliau į ryžius. Palaukite kol skystis užvirs, tada uždenkite keptuvę (jei neturite dangčio – uždenkite sandariai aliuminio folija), sumažinkite kaitrą iki vidutinės, ir troškinkite 20 minučių. Nuimkite nuo kaitros.
- Greitai, kad neišleistumėt karščio, atidenkite keptuvės dangtį ir suberkite cukrinių žirnelių ankštis, ir iškart uždenkite dangtį. Palikite pastovėti 10 minučių (per tiek laiko ankštys suminkštės).
- Patiekite su sojų padažu, žaliųjų čili pipirų griežinėliais ir kalendromis.
Pastabos
Recepto šaltinis – Donna Hay, One Pan Perfect
- Kategorija: Main Dish
- Virtuvė: Kinijos