Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hainano vistiena

Hainano vištiena ir ryžiai


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Kiekis: 4 asm 1x

Aprašymas

Klasikinis kiniškas patiekalas su virta vištiena ir sultinyje virtais ryžiais. Patogus vienos keptuvės patiekalas visai šeimai.


Ingredientai

 
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 4 česnako skiltelės (susmulkintos)
  • ½ žalio čili pipiro (susmulkinto (arba pagal skonį) plius dar patiekimui)
  • 6 imbiero šaknies riekelės ((labai plonos))
  • 2 svogūno laiškai ((supjaustyti))
  • 1 stiklinė ryžių ((nuplautų ir nusausintų))
  • 1,5 stiklinės vištienos sultinio ((idealu, jei turite naminio))
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 12 šaukštai sojų padažo ((plius dar patiekimui))
  • 4 gabalėliai vištienos blauzdelių mėsos ((be kaulo, be odos, kiekvienas apie 150g))
  • 150 g cukrinių žirnelių ankščių ((mange tout), supjaustytų)
  • kalendrų (patiekimui)

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite didelę keptuvę, įpilkite aliejaus ir trumpai apkepinkite česnakus, čili pipirus, imbierus ir svogūno laiškus, tada suberkite ryžius ir viską kepinkite apie 4 minutes maišydami, kol ryžiai šiek tiek apskrus.
  2. Į keptuvę supilkite vištienos sultinį, vandenį ir sojų padažą (priklausomai kokio sūrumo jūsų sultinys, sojos padažo gali prireikti ir daugiau), viską išmaišykite. Sudėliokite ant viršaus vištienos gabalėlius, paspauskite juos truputį giliau į ryžius. Palaukite kol skystis užvirs, tada uždenkite keptuvę (jei neturite dangčio – uždenkite sandariai aliuminio folija), sumažinkite kaitrą iki vidutinės, ir troškinkite 20 minučių. Nuimkite nuo kaitros.
  3. Greitai, kad neišleistumėt karščio, atidenkite keptuvės dangtį ir suberkite cukrinių žirnelių ankštis, ir iškart uždenkite dangtį. Palikite pastovėti 10 minučių (per tiek laiko ankštys suminkštės).
  4. Patiekite su sojų padažu, žaliųjų čili pipirų griežinėliais ir kalendromis.

Pastabos

Recepto šaltinis – Donna Hay, One Pan Perfect 

  • Kategorija: Main Dish
  • Virtuvė: Kinijos