Aprašymas
Paprastas ir lengvas vasariškas patiekalas iš šviežių kalafiorų, kapotų virtų kiaušinių ir daug žalumynų
Ingredientai
- 1 kalafioras (mažas, apie 300g)
- 5 kiaušiniai (kietai virti)
- 2 kiaušiniai ((vienas – masei, kitas – panertuotei))
- 3 šaukštai džiūvėsių (plius dar šiek tiek paneruotei (galite keisti avinžirinių miltais, jei norite versijos be glitimo))
- 2 šaukštai krapų (susmulkintų)
- 2 šaukštai svogūno laiškų (susmulkintų)
- druskos
- pipirų
- aliejaus kepimui
Instrukcijos
- Kalafiorą supjaustykite gabaliukais ir išvirkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštas. Nupilkite vandenį, gerai nusausinkite, pilnai atvėsinkite.
Blenderiu susmulkinkite kalafiorą iki trupinėlių (nepersistenkite, nereikia, kad būtų košė) - Kiaušinius susmulkinkite (galite blenderiu iki trupinėlių, galite šakute), suberkite į dubenį. Ten pat sudėkite susmulkintus kalafiorus. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite džiūvėsius, krapus ir svogūno laiškus, įberkite druskos, pipirų, ir sumaišykite.
- Vienoje gilesnėje lėkštelėje suplakite kiaušinį, kitoje – įberkite džiūvėsių. Įkaitinkite keptuvėje aliejų.
Šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kotletukus, pavilgykite juos į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsiuose, ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Patiekite šiltus arba kambario temperatūros.
Pastabos
Recepto šaltinis – Kwestia Smaku.
- Paruošimo laikas: 20 min
- Gaminimo laikas: 20 min
- Kategorija: Main Dish, Užkandžiai
- Virtuvė: Lietuvos