Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kiaušinių ir kalafiorų kotletai


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 40 minutės
  • Kiekis: 4 asm 1x

Aprašymas

Paprastas ir lengvas vasariškas patiekalas iš šviežių kalafiorų, kapotų virtų kiaušinių ir daug žalumynų


Ingredientai

 
  • 1 kalafioras (mažas, apie 300g)
  • 5 kiaušiniai (kietai virti)
  • 2 kiaušiniai ((vienas – masei, kitas – panertuotei))
  • 3 šaukštai džiūvėsių (plius dar šiek tiek paneruotei (galite keisti avinžirinių miltais, jei norite versijos be glitimo))
  • 2 šaukštai krapų (susmulkintų)
  • 2 šaukštai svogūno laiškų (susmulkintų)
  • druskos
  • pipirų
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos

  1. Kalafiorą supjaustykite gabaliukais ir išvirkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštas. Nupilkite vandenį, gerai nusausinkite, pilnai atvėsinkite.
    Blenderiu susmulkinkite kalafiorą iki trupinėlių (nepersistenkite, nereikia, kad būtų košė)
  2. Kiaušinius susmulkinkite (galite blenderiu iki trupinėlių, galite šakute), suberkite į dubenį. Ten pat sudėkite susmulkintus kalafiorus. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite džiūvėsius, krapus ir svogūno laiškus, įberkite druskos, pipirų, ir sumaišykite.
  3. Vienoje gilesnėje lėkštelėje suplakite kiaušinį, kitoje – įberkite džiūvėsių. Įkaitinkite keptuvėje aliejų.
    Šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kotletukus, pavilgykite juos į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsiuose, ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
    Patiekite šiltus arba kambario temperatūros.

Pastabos

Recepto šaltinis – Kwestia Smaku

  • Paruošimo laikas: 20 min
  • Gaminimo laikas: 20 min
  • Kategorija: Main Dish, Užkandžiai
  • Virtuvė: Lietuvos