Keistas oras šią savaitę… Tai šilta, tai vėsu, tai išeinu į terasą basomis, tai jau ieškau šiltesnių kojinių, tai atsisėdusi pasiruošiu saulės vonioms, tai jau žiūrėk krapnoja ir veja lietus namo…
Kai orai tokie keisti, tai ir aš pati iš ritmo iškrentu:) Man vis vaidenasi, kad esu alkana. Užuot griaužusi kas papuola po ranka (o po ta ranka kaip tyčia papuola visokios šviežios čiabatos, sūriai, net kokie saldėsiai…), verčiau prasimanyti kažką jaukaus ir skanaus.
Kadangi prasidėjo lietuviškų kalafiorų sezonas, badu aš jau tikrai nemirsiu:) Valgyčiau juos kasdien visomis formomis ir visuose patiekaluose. Kaip ir kiaušinius – tai vienas tų produktų, kuris nepabosta, tiesa?:) Kepti ir virti, kiaušinienės, omleto ar dar kokio suflė pavidalu, kiaušiniai gelbsti visais atvejais, ir kai pilnas šaldytuvas, ir kai nelabai:)
Tad jei sudėsim šiuos du gerus dalykus į vieną patiekalą, tai gausim KĄ?? Ogi kiaušinių ir kalafiorų kotletukus!! Lengvi, sultingi, kupini šviežutėlių žalumynų, tinkantys ir pusryčiams, ir vakarienei, ir net šaltam užkandžiui pravęsę… Duodu galvą nukirsti, kad juos su malonumu valgys ir jūsų vaikai:)
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
asm
|
- 1 kalafioras mažas, apie 300g
- 5 kiaušiniai kietai virti
- 2 kiaušiniai (vienas - masei, kitas - panertuotei)
- 3 šaukštai džiūvėsių plius dar šiek tiek paneruotei (galite keisti avinžirinių miltais, jei norite versijos be glitimo)
- 2 šaukštai krapų susmulkintų
- 2 šaukštai svogūno laiškų susmulkintų
- druskos
- pipirų
- aliejaus kepimui
Ingredientai
|
|
- Kalafiorą supjaustykite gabaliukais ir išvirkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštas. Nupilkite vandenį, gerai nusausinkite, pilnai atvėsinkite. Blenderiu susmulkinkite kalafiorą iki trupinėlių (nepersistenkite, nereikia, kad būtų košė)
- Kiaušinius susmulkinkite (galite blenderiu iki trupinėlių, galite šakute), suberkite į dubenį. Ten pat sudėkite susmulkintus kalafiorus. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite džiūvėsius, krapus ir svogūno laiškus, įberkite druskos, pipirų, ir sumaišykite.
- Vienoje gilesnėje lėkštelėje suplakite kiaušinį, kitoje - įberkite džiūvėsių. Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kotletukus, pavilgykite juos į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsiuose, ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite šiltus arba kambario temperatūros.
Recepto šaltinis - Kwestia Smaku.
Smagu girdėti, Lina:) Man irgi ten kur kiaušiniai (ir kalafioras) – ten ir komfortas:)
Koks vykęs komforto maistas! Norėjau įdarytų kiaušinių, tingėjau daryti, ir šitie kotletai puikiai suteikė tą vaikystė+sotumas jausmą.