Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kepti pomidorai su česnakais


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Užtruks: 70 min
  • Dieta: Vegetariškas

Aprašymas

Jei turite pernelyg daug pomidorų – pasigaminkite šio pagardo. Jis tiks krostiniams ir greitai vasariškai pastai.


Ingredientai

 
  • 750 g pomidorų ((geriausia vyšninių))
  • 80 ml Alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai sherry acto
  • 1 česnako galva ((nupjaukite pačią galvos viršūnę) )
  • 1 šaukštelis medaus
  • saujelė čiobrelių šakelių
  • 1 šakelė rozmarinų
  • saujelė bazilikų ((ir kotelių, ir lapų), pasilikite šiek tiek lapų patiekti)
  • žiupsnis druskos
  • žiupsnis grūstų juodųjų pipirų

Instrukcijos

  1. Į gilesnę skardą sudėkite pomidorus, supilkite aliejų, actą, medų, įdėkite česnako galvą, sudėkite visas žoles (su stiebais), įberkite druskos ir pipirų. Skardą įdėkite į šaltą orkaitę ir nustatykite 160C temperatūrą (jei kepate su vėjeliu – 140C). Kepkite 1 valandą, arba kol pomidorai bus pilnai iškepę ir česnakas minkštas.
    Išimkite ir išmeskite visus prieskininių žolių kotelius. Kai šiek tiek pravės česnakas, išspauskite kiekvieną jo skiltelę, ir išspaustą minkštimą sumaišykite su skysčiu, kurio bus gausu skardoje.
  • Paruošimo laikas: 10 min
  • Gaminimo laikas: 60 min
  • Kategorija: Pagardai, Užkandžiai
  • Metodas: Orkaitė
  • Virtuvė: Italian