Visą praeitą savaitę aš keliavau po savo mylimą Portugaliją… Knietėjo išbandyti tiesioginį skrydį iš Vilniaus į Lisaboną, o ir pats laikas buvo patikrinti savo namelio statybų progresą! Algarvėje liepa ir rugpjūtis – tikrai NE sezonas, tad keliauti (stipriai kondicionuojamame automobilyje) buvo ganėtinai malonu. Vidurvasarį Portugalijoje atostogauja tik vietiniai ir po kitas Europos (ar pasaulio šalis) išsibarstę emigrantai, tačiau jų mėgstamiausias poilsiavimo būdas yra gulėti ant švelniai vėjo kedenamos vandenyno pakrantės. O štai man įdomiau buvo aplankyti aplinkinius kaimus ir pradėti žymėtis vietas, į kurias aš kažkada, kai jau ten reziduosiu, vešiuosi savo svečius:) 

Kiek kartų aš į savo kaimą beatvažiuočiau, tiek kartų būnu nustebinta, kiek naujų dalykų vis dar nesu atradusi. Šįkart, pavyzdžiui, sužinojau, jog mano kaime yra nuo 1947 metų veikiantis restoranas, kuris garsėja savo unikalia vyno kolekcija (5000 pavadinimų gėrimų!!) ir patiekalais, dėl kurių čia vakarienės atvažiuoja didžiausios Portugalijos garsenybės ir sporto žvaigždės!!… Taip pat į mano kaimą jau 20 metų užsuka meno entuziastai, mat čia veikia unikali meno galerija su įspūdingais darbais iš visos Europos. Visą vieną dieną su bičiule nardėm gatvelėmis mažo kaimelio, kuriame žvejai negaudo nieko kitko, vien aštuonkojus (o juk visi žinome, kad portugališki aštuonkojai yra labiausiai geidžiami jūros gėrybių gurmanų…). Dar aplankėm vyninę, kurioje auga 2000 metų senumo alyvmedžiai, ir jie vis dar iki šių dienų nokina vaisius, tinkamus alyvuogių aliejui spausti… Na o pabaigėm kelionę skaniųjų Pastel de Nata kepyklėlėje Lisabonoje (ten truputį perdozavom gardžiųjų desertų, bet atostogos juk yra atostogos :))

Vidurvasarį Algarvės kaimuose tuščia….
Karščio šįkart buvo net per daug… +43C…
Mano namo rekonstrukcija pamažu vyksta, man džiugu, kad mano senąją vynuogę statybininkai saugoja ir laisto 🙂
Šiam alyvmedžiui – daugiau nei 2000 metų
Lisabonoje įsikūrusioje Nat’elier galima sudalyvauti ir natų kepimo masterclass’e, tik perspėju, kad gresia persivalgymas skaniaisiais pyragėliais:)

Nepaisant karščio, kasdien iki soties mėgavomės autentiškais vasariškais portugališkais patiekalais. O aš mintimis vis grįždavau į australišką vasarą, kuri savo temperatūra ir saulės kiekiais labai panaši į Portugalijos Algarvę. Ir tą australišką vasarą aš gaminau štai šį keptų pomidorų užkandį, kurio receptu dalinuosi su jumis. Kepti česnakiniai pomidorai bus ne tik padažas su vasariška pasta, bet užvis labiausiai tiks traškiems krostiniams pagardinti. 

Ir pagaliau turiu jums dar vieną naujieną – nuo šiandien mano e-parduotuvėje skelbiama vasaros AKCIJA knygai „Australijos skoniai”, iki pat vasaros pabaigos ji kainuos tik 22 eurus. Juk kada, jei ne vasarą, pasidovanoti sau daugiau nei 300psl viso pasaulio virtuvių receptų, nuotraukų ir įtraukiančių pasakojimų?  Beje, kol esu Lietuvoje (iki rugpjūčio 8d) visas įsigytas knygas mielai pasirašysiu ir užrašysiu dedikaciją (tik palikite komentarą pastabų laukelyje).

Kai prisiperku pernelyg daug pomidorų, juos iškepu ir pasigaminu universalų užkandį
Kepti pomidorai su česnakais
Kepti pomidorai su česnakais – universalus vasaros užkandis
Crostini
Ant paskrusdintos duonos uždėkite keptų pomidorų pagardo
Skrudinta duona su keptais pomidorais
Nepamirškite visko pabarstyti druska ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi
pomidorų užkandis vasarai
Man labai patinka viename patiekale maišyti keptus ir žalius pomidorus
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kepti pomidorai su česnakais


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Užtruks: 70 min
  • Dieta: Vegetariškas

Aprašymas

Jei turite pernelyg daug pomidorų – pasigaminkite šio pagardo. Jis tiks krostiniams ir greitai vasariškai pastai.


Ingredientai

 
  • 750 g pomidorų ((geriausia vyšninių))
  • 80 ml Alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai sherry acto
  • 1 česnako galva ((nupjaukite pačią galvos viršūnę) )
  • 1 šaukštelis medaus
  • saujelė čiobrelių šakelių
  • 1 šakelė rozmarinų
  • saujelė bazilikų ((ir kotelių, ir lapų), pasilikite šiek tiek lapų patiekti)
  • žiupsnis druskos
  • žiupsnis grūstų juodųjų pipirų

Instrukcijos

  1. Į gilesnę skardą sudėkite pomidorus, supilkite aliejų, actą, medų, įdėkite česnako galvą, sudėkite visas žoles (su stiebais), įberkite druskos ir pipirų. Skardą įdėkite į šaltą orkaitę ir nustatykite 160C temperatūrą (jei kepate su vėjeliu – 140C). Kepkite 1 valandą, arba kol pomidorai bus pilnai iškepę ir česnakas minkštas.
    Išimkite ir išmeskite visus prieskininių žolių kotelius. Kai šiek tiek pravės česnakas, išspauskite kiekvieną jo skiltelę, ir išspaustą minkštimą sumaišykite su skysčiu, kurio bus gausu skardoje.
  • Paruošimo laikas: 10 min
  • Gaminimo laikas: 60 min
  • Kategorija: Pagardai, Užkandžiai
  • Metodas: Orkaitė
  • Virtuvė: Italian

Vienas komentaras apie straipsnį "Keptų pomidorų užkandis"

  1. bigcatwar:

    …susmulkini žalius pomidorus,aktualu jei fitoftora užpuole,dvejopa nauda 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė