Aprašymas
Rudeniškas sotus užkandis, kuriam pasiruošite iš anksto
Ingredientai
- 3–4 vidutinio dydžio (geriausia pailgi) burokėliai
- Apie 1 puodelis humuso
- 2–3 šaukšteliai kepintų sezamų
- 2–3 šaukšteliai juodųjų sezamų
- Sauja granatų sėklų
- Sauja rukolos (gražgarsčių)
- Šviežiai spaustų cintrinos sulčių
- Alyvuogių aliejaus
Instrukcijos
- Burokėlius įsukite į aliuminio foliją ir kepkite juos 180C orkaitėje apie 40-60 minučių, kol taps minkšti. Išimite ir truputį atvėsinkite. Nulupkite odelę, kol burokėliai šilti (taip ji lengviau nusilups).
- Labai plonai supjaustykite burokėlius griežinėliais ir išdėliokite individualiose lėkštėse arba vienoje didelėje bendroje. Ant viršaus dėkite humuso, pabarstykite kepintais ir juodaisiais sezamais, granatų sėklomis, rukolomis, pašlakstykite citirinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Mityba
- Porcijos dydis: 4