Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Keptų burokėlių karpačio su humusu


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Kwestia smaku

Aprašymas

Rudeniškas sotus užkandis, kuriam pasiruošite iš anksto


Ingredientai

 
  • 34 vidutinio dydžio (geriausia pailgi) burokėliai
  • Apie 1 puodelis humuso
  • 23 šaukšteliai kepintų sezamų
  • 23 šaukšteliai juodųjų sezamų
  • Sauja granatų sėklų
  • Sauja rukolos (gražgarsčių)
  • Šviežiai spaustų cintrinos sulčių
  • Alyvuogių aliejaus

Instrukcijos

  1. Burokėlius įsukite į aliuminio foliją ir kepkite juos 180C orkaitėje apie 40-60 minučių, kol taps minkšti. Išimite ir truputį atvėsinkite. Nulupkite odelę, kol burokėliai šilti (taip ji lengviau nusilups).
  2. Labai plonai supjaustykite burokėlius griežinėliais ir išdėliokite individualiose lėkštėse arba vienoje didelėje bendroje. Ant viršaus dėkite humuso, pabarstykite kepintais ir juodaisiais sezamais, granatų sėklomis, rukolomis, pašlakstykite citirinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.

Mityba

  • Porcijos dydis: 4