Mūsų nedidelėje, bet labai darnioje bendruomenėje rudenį ir pavasarį vyksta talka. Tai ne tik puiki proga apsišvarinti aplinką ir ypač mišką, greta kurio mes gyvename, bet ir pasibūti su kaimynais gryname ore, aptarti politinius ir kaimyninius santykius, ir, žinoma, prie laužo pasivaišinti. Mūsų miškas jau seniai tapęs parku, nes visi draugiškai jį prižiūrim: renkam šiukšles, deginam sausuolius, naikinam brūzgynus ir visą vasarą pjaunam didžiulius žolės plotus. Ne vienas, atvažiavęs stebisi, koks gražus mūsų miškas. Bet jis gražus tik mūsų pačių dėka.





Na o tokiai rudeninei nuotaikai labai tiks vienas paprastas užkandis – keptų burokų karpačio su humusu, pagardintas granatų ir sezamų sėklomis, rukola, bei pašlakstytas citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Be galo paprastas patiekalas, kuriam galima pasiruošti iš anksto. Beje, humuso receptą rasite mano knygoje „Izraelio skoniai. Šventės ir kasdiena” – tai vienas populiaresnių ir dažnai naudojamų knygos receptų:)


Spausdinti

Keptų burokėlių karpačio su humusu
Aprašymas
Rudeniškas sotus užkandis, kuriam pasiruošite iš anksto
Ingredientai
- 3–4 vidutinio dydžio (geriausia pailgi) burokėliai
- Apie 1 puodelis humuso
- 2–3 šaukšteliai kepintų sezamų
- 2–3 šaukšteliai juodųjų sezamų
- Sauja granatų sėklų
- Sauja rukolos (gražgarsčių)
- Šviežiai spaustų cintrinos sulčių
- Alyvuogių aliejaus
Instrukcijos
- Burokėlius įsukite į aliuminio foliją ir kepkite juos 180C orkaitėje apie 40-60 minučių, kol taps minkšti. Išimite ir truputį atvėsinkite. Nulupkite odelę, kol burokėliai šilti (taip ji lengviau nusilups).
- Labai plonai supjaustykite burokėlius griežinėliais ir išdėliokite individualiose lėkštėse arba vienoje didelėje bendroje. Ant viršaus dėkite humuso, pabarstykite kepintais ir juodaisiais sezamais, granatų sėklomis, rukolomis, pašlakstykite citirinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Mityba
- Porcijos dydis: 4
Pingback: Red velvet: burokėlių keksiukai – Nidos receptai
Pingback: Keptų moliūgų humusas su kmynais – Nidos receptai
Pingback: Kalėdinė dovana JUMS nuo Julijos Janus ir Siemens – Nidos receptai
Pingback: kaip pasigaminti tradicinį Artimųjų Rytų užkandį
Be abejo, Dovile!!:) Man Lietuvoje parduodamas humusas nė iš tolo netinka…:) Jaučiu, kad turėsiu humuso receptą blog’e patalpinti, nes pernelyg daug pageidaujančių išmėginti jėgas:)
Mėgstu burokėlius. Tik niekad namuose pati humuso negaminau. Užtat mano kaimynė, kai ateina į svečius, visad namuose gaminto humuso atsineša. O tu pati humusą gamini?