Ar pastbėjote, kaip pasaulį užvaldė „Ottolengiški” užkandžiai, kuomet lėkštės dugnas ištepamas kokiu nors pagardu ar mirkalu (pvz., humusu, česnakiniu jogurtu, tahini ar kt.), o ant jo padrikai sudėliojami kiti ingredientai – dažniausiai skrudintos ar šviežios daržovės. Gyvenant Izraelyje tokios visiems svečiams bendrai ant stalo sudėtos lėkštės su užkandžiais buvo naujovė, anuomet mums labiau įprastos buvo individualios porcijos. Pradžioje atrodė, jog po kelių svečių „pasiserviravimo” tose lėkštėse teliks jovalas, bet ne patrauklus vaišinimuisi maistas, tačiau tas „jovalas” ir yra tokių užkandžių savotiškas šarmas! 🙂

Nieko nėra paprasčiau, nei tokius užkandžius pasiruošti patiems, juos lengva transportuoti (kiekvieną sudedamąją dalį atskirai, ir į lėkštę sudėti tik prieš patiekiant ant stalo), kiekvienas valgantis pats geriau žino, ar nori daugiau dalykų iš lėkštės apačios, ar kaip tik – iš viršaus 🙂 Dabar tokio pobūdžio užkandžiai vyrauja ir mano virtuvėje, ypatingai kai į svečius pasikviečiu didesnį būrį svečių ir maistą serviruoju bendrose didelėse dalinimuisi skirtose lėkštėse. 

Šios dienos užkandis toks paprastas, kad net sudėtinga surašyti proporcijas recepte. Paliksiu jas jūsų sprendimui ir intuicijai 🙂 

Su balzamiko actu skrudintų burokėlių bei plaktos fetos užkandis
Beetroot and whipped feta dip
Patiekite su šviežios bagetės gabalėliu, fokačia arba kita mėgstama duona
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Balsamic beetroot and whipped feta starter

Keptų burokėlių ir plaktos fetos užkandis


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Užtruks: 35 min
  • Dieta: Vegetariškas

Aprašymas

Lengvai pagaminamas vasariškas užkandis, puikus sūraus, saldaus ir rūgštaus skonio balansas


Ingredientai

  • burokėliai ((žali, nulupta odele, supjaustyti skiltelėmis ar griežinėliais))
  • raudonieji svogūnai ((supjaustyti panašaus dydžio gabalėliais kaip burokėliai))
  • Alyvuogių aliejaus
  • balzamiko acto
  • džiovintų raudonėlių
  • druskos ir pipirų

Plaktos fetos padažui

  • fetos sūrio
  • graikiško jogurto
  • citrinos sulčių
  • česnako skitlelė ((sutarkuota) )

Patiekti

  • medaus ((skysto))
  • krapų ((ar kitų žalumynų))
  • baltos duonos

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
    Į skardą sudėkite supjaustytus burokėlius ir svogūnus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu, pabarstykite džiovintais raudonėliais, druska ir pipirais, pamaišykite, kad šiuo skysčiu pasidentų burokėliai ir svogūnai.
    Kepkite apie 30 min., arba kol gražiai apskrus ir burokėliai taps minkšti
  2. Kol burokėliai kepa elektriniu plaktuvu suplakite fetą, jogurtą ir citrinos sultis. Konsistencija turėtų būti panaši į grietinės. Įmaišykite sutarkuotą česnako skiltelę (druskos nedėkite, sūrumo pakaks iš fetos).
  3. Gilesnės lėkštės dugną ištepkite plaktos fetos padažu, ant jos dėkite apkepintus burokėlius su svogūnais. Viską pašlakstykite skystu medumi, pabarstykite žalumynais ir patiekite su šviežia balta duona (ar kitais priedais)
  • Paruošimo laikas: 5 min
  • Gaminimo laikas: 30 min
  • Kategorija: Užkandžiai
  • Metodas: Orkaitė
  • Virtuvė: Lietuvos

Komentarų apie "Keptų burokėlių ir plaktos fetos užkandis": 2

  1. Nida Degutienė:

    Leonora, tikiuosi patiks:) Pasidalinkit įspūdžiais, kai paragausit!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė