Aprašymas
Garnyras ar vegetariškas užkandis – paprastas, nesudėtingas ir gardus patiekalas
Ingredientai
- 1 kg morkų ((jei turit, rinkitės įvairių spalvų), didelių)
- 80 ml Alyvuogių aliejaus
- 35 g džiūvėsėlių
- 1 česnako skiltelė ((sutraiškyta))
- 400 g Labneh ((skaitykite tekste, kaip pasigaminti), šiam kiekiui prireiks 500g jogurto)
- šviežių krapų ((patiekti))
Padažas
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai medaus
- 2 šaukštai obuolių acto
- 2 šaukšteliai gochugaru ((korėjietiškų čili dribsnių), arba paprastų čili dribsnių pagal skonį)
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C (su apipūtimo funkcija).
Sudėkite morkas į skardą, pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais, sumaišykite ir pašaukite kepti. Kepkite kol gerai apskrus ir visiškai suminkštės (40-60 min). - Kol morkos kepa, pasigaminkite džiūvėsių pabarstus. Į nedidelę keptuvę įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite džiūvėsius ir česnaką, kepinkite, kol paskrus. Atidėkite į šalį, kad visiškai atvėstų.
Sumaišykite visus padažo ingredientus, pagardinkite druska, atidėkite į šalį. - Prieš patiekiant lėkštės dugną ištepkite labne, ant jo sudėliokite per pusę išilgai perpjautas morkas, pašlakstykite padažu ir pabarstykite džiūvėsiais, papuoškite krapais.
Pastabos
Receptas – Delicious
- Paruošimo laikas: 5 min
- Gaminimo laikas: 60 min
- Kategorija: Užkandžiai
- Metodas: Orkaitė
- Virtuvė: Artimųjų Rytų