Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Keptos morkos ir labne

Keptos morkos ir labne


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Užtruks: 65 min
  • Kiekis: 6 porc 1x
  • Dieta: Vegetariškas

Aprašymas

Garnyras ar vegetariškas užkandis – paprastas, nesudėtingas ir gardus patiekalas


Ingredientai

 
  • 1 kg morkų ((jei turit, rinkitės įvairių spalvų), didelių)
  • 80 ml Alyvuogių aliejaus
  • 35 g džiūvėsėlių
  • 1 česnako skiltelė ((sutraiškyta))
  • 400 g Labneh ((skaitykite tekste, kaip pasigaminti), šiam kiekiui prireiks 500g jogurto)
  • šviežių krapų ((patiekti))

Padažas

  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai medaus
  • 2 šaukštai obuolių acto
  • 2 šaukšteliai gochugaru ((korėjietiškų čili dribsnių), arba paprastų čili dribsnių pagal skonį)

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C (su apipūtimo funkcija).
    Sudėkite morkas į skardą, pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais, sumaišykite ir pašaukite kepti. Kepkite kol gerai apskrus ir visiškai suminkštės (40-60 min).
  2. Kol morkos kepa, pasigaminkite džiūvėsių pabarstus. Į nedidelę keptuvę įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite džiūvėsius ir česnaką, kepinkite, kol paskrus. Atidėkite į šalį, kad visiškai atvėstų.
    Sumaišykite visus padažo ingredientus, pagardinkite druska, atidėkite į šalį.
  3. Prieš patiekiant lėkštės dugną ištepkite labne, ant jo sudėliokite per pusę išilgai perpjautas morkas, pašlakstykite padažu ir pabarstykite džiūvėsiais, papuoškite krapais.

Pastabos

Receptas – Delicious
  • Paruošimo laikas: 5 min
  • Gaminimo laikas: 60 min
  • Kategorija: Užkandžiai
  • Metodas: Orkaitė
  • Virtuvė: Artimųjų Rytų