Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
lekste su indiskais prieskoniais pagardintom keptom bulvem

Keptos bulvės pagal Ottolenghi


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Kiekis: 4 asm 1x

Aprašymas

Indiškais prieskoniais pagardintos keptos bulvės su jogurto padažu


Ingredientai

 

Bulvėms ir padažui

  • 750 g bulvių ((supjaustytų 1cm storio išilgai riekėmis))
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis garam masala prieskonių ((jei turite chat masala prieskonių – naudokite juos))
  • ½ šaukštelio ciberžolės
  • 250 g graikiško natūralaus jogurto
  • 1 raudonas svogūnas ((mažas) supjaustytas plonais žiedeliais)
  • 1 žalias čili pipiras ((supjaustytas žiedeliais))
  • 1,5 šaukštelio kalendrų sėklų ((paskrudintų sausoje keptuvėje))
  • 1,5 šaukštelio nigela sėklų ((juodgrūdės) – paskrudintų sausoje keptuvėje)
  • druskos, pipirų

Kalendrų čatniui

  • 30 g šviežių kalendrų
  • 1 žalias čili pipiras ((be sėklų, susmulkintas))
  • 1 šaukštas laimų sulčių
  • 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus

Saldus tamarindų padažas

  • 1,5 šaukšto taramindų pastos
  • 1,5 šaukštelio cukraus
  • ¼ šaukštelio garam masala prieskonių

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C.
    Sudėkite bulvių riekeles į puodą, užpilkite šaltu vandeniu (tegul apsemia bulves maždaug 4cm virš jų), įberkite 2 šaukštelius druskos ir užkaiskite. Kai užvirs pavirkite apie 6 min (arba tol, kol jos bus beveik išvirę, bet dar ne visai), nupilkite vandenį ir bulves nusausinkite. Sudėkite riekeles į didelę skardą, išklotą kepimo popieriumi, pašlakstykite aliejaus, garam masala, ciberžolės, žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų mišiniu. Pašaukite kepti 35 minutes (eigoje galite pavartyti, pamaišyti, kad tolygiai skrustų)
  2. Kol bulvės kepa pasigaminkite kalendrų čatnį – visus išvardintus produktus sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą, įberkite ¼ šaukštelio druskos ir susmulkinkite iki tyrelės. Atidėkite į šalį.
  3. Psigaminkite tamarindų padažą: sumaušykite visus ingredientus kartu su 1,5 šaukšto vandens. Atidėkite į šalį.
  4. Graikišką jogurtą sudėkite į didelę lėkštę ir šaukšto nugarėle paskirstykite po visą plotą. Pašlakstykite kalendrų čatniu bei puse kiekio tamarindų pastos, ir lengvai perbraukite šaukštu, kad dalinai susimaišytų su jogurtu (nepermaišykit visko – tegul liek nesusimaišę). Sudėkit karštas bulves, pabarstykite svogūnų žiedais ir čili, ant viršaus pašlakstykite likusiu tamarindų padažu ir pabarstykite skrudintom kalendrų ir juodgrūdžių sėklom.

Pastabos

Recepto šaltinis – Ottolenghi „Flavour”

  • Kategorija: Main Dish, Užkandžiai
  • Virtuvė: Indijos