Aprašymas
Indiškais prieskoniais pagardintos keptos bulvės su jogurto padažu
Ingredientai
Bulvėms ir padažui
- 750 g bulvių ((supjaustytų 1cm storio išilgai riekėmis))
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis garam masala prieskonių ((jei turite chat masala prieskonių – naudokite juos))
- ½ šaukštelio ciberžolės
- 250 g graikiško natūralaus jogurto
- 1 raudonas svogūnas ((mažas) supjaustytas plonais žiedeliais)
- 1 žalias čili pipiras ((supjaustytas žiedeliais))
- 1,5 šaukštelio kalendrų sėklų ((paskrudintų sausoje keptuvėje))
- 1,5 šaukštelio nigela sėklų ((juodgrūdės) – paskrudintų sausoje keptuvėje)
- druskos, pipirų
Kalendrų čatniui
- 30 g šviežių kalendrų
- 1 žalias čili pipiras ((be sėklų, susmulkintas))
- 1 šaukštas laimų sulčių
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
Saldus tamarindų padažas
- 1,5 šaukšto taramindų pastos
- 1,5 šaukštelio cukraus
- ¼ šaukštelio garam masala prieskonių
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C.
Sudėkite bulvių riekeles į puodą, užpilkite šaltu vandeniu (tegul apsemia bulves maždaug 4cm virš jų), įberkite 2 šaukštelius druskos ir užkaiskite. Kai užvirs pavirkite apie 6 min (arba tol, kol jos bus beveik išvirę, bet dar ne visai), nupilkite vandenį ir bulves nusausinkite. Sudėkite riekeles į didelę skardą, išklotą kepimo popieriumi, pašlakstykite aliejaus, garam masala, ciberžolės, žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų mišiniu. Pašaukite kepti 35 minutes (eigoje galite pavartyti, pamaišyti, kad tolygiai skrustų) - Kol bulvės kepa pasigaminkite kalendrų čatnį – visus išvardintus produktus sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą, įberkite ¼ šaukštelio druskos ir susmulkinkite iki tyrelės. Atidėkite į šalį.
- Psigaminkite tamarindų padažą: sumaušykite visus ingredientus kartu su 1,5 šaukšto vandens. Atidėkite į šalį.
- Graikišką jogurtą sudėkite į didelę lėkštę ir šaukšto nugarėle paskirstykite po visą plotą. Pašlakstykite kalendrų čatniu bei puse kiekio tamarindų pastos, ir lengvai perbraukite šaukštu, kad dalinai susimaišytų su jogurtu (nepermaišykit visko – tegul liek nesusimaišę). Sudėkit karštas bulves, pabarstykite svogūnų žiedais ir čili, ant viršaus pašlakstykite likusiu tamarindų padažu ir pabarstykite skrudintom kalendrų ir juodgrūdžių sėklom.
Pastabos
Recepto šaltinis – Ottolenghi „Flavour”
- Kategorija: Main Dish, Užkandžiai
- Virtuvė: Indijos