Jotamo Ottolenghi – tikro šio dešimtmečio kulinarijos virtuozo – receptai yra tokie, kurie turi kažką ypatingo. Nieko pernelyg sudėtingo nei įmantraus, rodos meti į lėkšę truputį šio, truputį ano, o skoniai ima ir taip harmoningai suskamba, kad nei kažką pridėsi, nei atimsi. Ottolenghi kulinarinės knygos nuo seno turėjo savo vietą mano knygų kolekcijoje, tiesa, ne visos jos „pritapo” mano virtuvėje. Kelios jų atsirado „dėl mados”, bet manęs tiesiog neįkvėpė… Galbūt kaltos fotografijos, kurios (bent manęs) neuždegė išbandyti receptų, gal tiesiog metas ne tas buvo. Prieš išsikraustant į Australiją perrinkau savo kulinarines knygas ir dalį jų perleidau kitoms šeimininkėms, nes supratau, kad pusę konteinerio užimanti mano 300+ kulinarinių knygų kolekcija nelabai nukentės, jei neliks tų knygų, kurias atsiverčiu labai retai. Deja, tarp tų knygų, kurios į Australiją neatvažiavo, buvo ir kelios Ottolenghi… 

Tačiau juokingiausia tai, kad vos atvykusi į Kanberą ir vis dar laukdama atplaukiančio iš Lietuvos krovinio su visa mano namų manta (įskaitant ir biblioteką), ilgai be kulinarinių knygų neištvėriau…:) Jau dabar viena spintos lentyna pilnutėlė naujos literatūros… Tad bijau, kad sumažinti kulinarinių knygų kiekio man ne tik nepavyko, bet jų kiekis padidėjo: tos, kurių neatsivežiau, jau pakeistos kitomis knygomis, įsigytomis Australijoje… 

Ir ką jūs sau galvojat – net trys mano naujai įsigytos knygos yra… Ottolenghi 🙂 Nežinau kaip paaiškinti tą fenomeną, kodėl aš taip mėtausi su savo patinka/nepatinka, kai kalba eina apie šį autorių?… Bet matyt priežastis yra kažkur apie visiems žinomą faktą, kad oi kaip ne visos geriausia parduodamų autorių knygos yra vienodai geros ir vertingos… Matyt šįkart pataikiau ant tų, kurios turės taukuotus puslapius, nes tai ir yra pats geriausias knygos kokybės ženklas – ji tiesiog nuolat naudojama virtuvėje:)

Šias Ottolenghi bulves gaminau jau keliskart, nes tai patiekalas, kuris pats savaime yra pilnas vakarienės maistas. Prie jo nič nieko nereikia (panašiai kaip mums studentaujant nieko nereikėdavo su keptomis bulvėmis ir kefyru!:)), tačiau jei ant stalo atsidurs dar ir kokia mėsa ar žuvis, šios bulvės bus superinis garnyras!

keptu bulviu ir jogurto patiekalas pagal Ottolenghi
Šios indiškais prieskoniais prigardintos bulvės yra nuostabiai subalansuotas ir be proto skanus patiekalas!
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
lekste su indiskais prieskoniais pagardintom keptom bulvem

Keptos bulvės pagal Ottolenghi


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Kiekis: 4 asm 1x

Aprašymas

Indiškais prieskoniais pagardintos keptos bulvės su jogurto padažu


Ingredientai

 

Bulvėms ir padažui

  • 750 g bulvių ((supjaustytų 1cm storio išilgai riekėmis))
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis garam masala prieskonių ((jei turite chat masala prieskonių – naudokite juos))
  • ½ šaukštelio ciberžolės
  • 250 g graikiško natūralaus jogurto
  • 1 raudonas svogūnas ((mažas) supjaustytas plonais žiedeliais)
  • 1 žalias čili pipiras ((supjaustytas žiedeliais))
  • 1,5 šaukštelio kalendrų sėklų ((paskrudintų sausoje keptuvėje))
  • 1,5 šaukštelio nigela sėklų ((juodgrūdės) – paskrudintų sausoje keptuvėje)
  • druskos, pipirų

Kalendrų čatniui

  • 30 g šviežių kalendrų
  • 1 žalias čili pipiras ((be sėklų, susmulkintas))
  • 1 šaukštas laimų sulčių
  • 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus

Saldus tamarindų padažas

  • 1,5 šaukšto taramindų pastos
  • 1,5 šaukštelio cukraus
  • ¼ šaukštelio garam masala prieskonių

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C.
    Sudėkite bulvių riekeles į puodą, užpilkite šaltu vandeniu (tegul apsemia bulves maždaug 4cm virš jų), įberkite 2 šaukštelius druskos ir užkaiskite. Kai užvirs pavirkite apie 6 min (arba tol, kol jos bus beveik išvirę, bet dar ne visai), nupilkite vandenį ir bulves nusausinkite. Sudėkite riekeles į didelę skardą, išklotą kepimo popieriumi, pašlakstykite aliejaus, garam masala, ciberžolės, žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų mišiniu. Pašaukite kepti 35 minutes (eigoje galite pavartyti, pamaišyti, kad tolygiai skrustų)
  2. Kol bulvės kepa pasigaminkite kalendrų čatnį – visus išvardintus produktus sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą, įberkite ¼ šaukštelio druskos ir susmulkinkite iki tyrelės. Atidėkite į šalį.
  3. Psigaminkite tamarindų padažą: sumaušykite visus ingredientus kartu su 1,5 šaukšto vandens. Atidėkite į šalį.
  4. Graikišką jogurtą sudėkite į didelę lėkštę ir šaukšto nugarėle paskirstykite po visą plotą. Pašlakstykite kalendrų čatniu bei puse kiekio tamarindų pastos, ir lengvai perbraukite šaukštu, kad dalinai susimaišytų su jogurtu (nepermaišykit visko – tegul liek nesusimaišę). Sudėkit karštas bulves, pabarstykite svogūnų žiedais ir čili, ant viršaus pašlakstykite likusiu tamarindų padažu ir pabarstykite skrudintom kalendrų ir juodgrūdžių sėklom.

Pastabos

Recepto šaltinis – Ottolenghi „Flavour”

  • Kategorija: Main Dish, Užkandžiai
  • Virtuvė: Indijos

Komentarų apie "Keptos bulvės pagal Ottolenghi": 2

  1. Asta:

    Isbandziau. Skoniu derinys labai savotiškas, gal reikia prisijaukinti 🤔

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė