5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė
Atsiliepimų nėra
Ingredientai
Paštetui
500 g vištienos kepenėlių
4 šaukštai brendžio arba konjako
½ stiklinės plakimui skirtos riebios grietinėlės
1 sutrinta česnako skiltelė
žiupsnelis šviežiai tarkuto muškato riešuto
2 dideli kiaušiniai, suplakti
Druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Keletas šalavijo lapelių
Desertinio vyno žele
3 želatinos lapeliai (arba 3/4 šaukšto želatinos miltelių)
1 nepilna stiklinė desertinio balto vyno
Pateikimui
Buga’s aviečių ir čili padažas
Šviežios baltos duonos arba krekerių
Instrukcijos
Įkaitinikite orkaitę iki 160ºC.
Vištienos kepenėles gerai nuplaukite, nuvalykite ir nusausinkite. Virtuviniu kombainu sukapokite kepenėles pulsuojančiu rėžimu. Supilkite brendį, grietinėlę, suberkite česnaką, tarkuotą muškatą, lengvai išplaktus kiaušinius ir viską suplakite, kol masė taps vientisa. Pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite.
Supilkite masę į kepimo indą (tiks pailga skardelė, arba individualūs kepimo indai). Į vidų įspauskite keletą šalavijo lapelių (kitus pasilikite dekoracijai). Įdėkite indą su paštetu į gilią skardą, ir tą skardą pripildykite vandeniu tiek, kad jo kiekis siektų iki pusės kepimo formos aukščio.
Kepkite apie valandą, kol viršus paruduos ir masė bus iškepusi, bet minkšta, puri.
Atvėsinkite, tada laikykite šaldytuve.
Pasiruoškite vyno žele: Želatiną suminkštinkite nedideliame kiekyje šalto vandens. Lengvai pašuldykite ketvirtadalį kiekio desertinio vyno. Želatinos lapelius nuspauskite, kad pasišalintų vanduo, tada sudėkite į šiltą vyną ir išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps. Supilkite likusį vyną, išmaišykite. Ant pašteto paviršiaus uždėkite dekoracijai keletą šalavijo lapelių ir užliekite paruoštą želatinos masę ant indo viršaus. Palikite šaldytuve, kad sustingtų.
Pateikite su šviežia balta duona arba krekeriais ir Buga’s aviečių ir čili džemu.