Kai visą savaitę praleidžiu sėdėdama prie knygų, parėjusi po paskaitų savaitgalį neturiu kur pasidėti: atrodo, kad pečius tuoj ims spausti nepadaryti darbai. Tokiais atvejais geriausias poilsis – kulinarinis projektas 🙂 Kadangi jau seniai mūsų namai nekvepėjo obuolių pyrago aromatais, ėmiau šiandien ir iškepiau keksiukus su obuoliais ir morkomis. Kadangi į keksiukų sudėtį įeina šiek tiek ruginių miltų, kviečių sėlenos, riešutai, jogurtas, obuoliai, morkos ir rudasis cukrus, manau, kad juos laisvai galima būtų priskirti prie sveikuolių kategorijos:) Kitaip sakant, šiais keksiukais galima mėgaustis iki soties nesigiraužiant dėl suvartotų kalorijų kiekio.

1 puodelis (155g) miltų

1 puodelis rupių kvietinių arba ruginių miltų

1/4 puodelio (20g) kviečių arba avižų sėlenų

2 šaukšteliai kepimo miltelių

1/2 šaukštelio sodos

1/4 šaukštelio druskos

1 šaukštelis cinamono

2/3 puodelio (155g) tamsaus rudojo cukraus

2 dideli kiaušiniai

1 1/2 puodelio (375g) natūralaus jogurto arba tiek pat kefyro

60g sviesto, išlydyto

1 1/4 puodelio burokine tarka sutarkuotų rūgščių obuolių

1 1/4 puodelio burokine tarka sutarkuotų morkų

1/2 puodelio trumpai orkaitėje paskrudintų graikiškų arba pekano riešutų

1/2 puodelio auksinių razinų arba džiovintų spanguolių, arba džiovintų vyšnių

2 šaukštai cukraus

1 šaukštelis cinamono

Sumaišome nedideliame inde sausus ingredientus: miltus, kviečių sėlenas, druską, cinamoną, kepimo miltelius, sodą, rudąjį cukrų.

Dideliame dubenyje lengvai išplakam kiaušinius, supilam jogurtą, lydytą sviestą, viską išmaišom. Suberiam sumaišytus sausus produktus, išmaišom labai lengvai, jokiu būdu ne dideliu greičiu mikseriu. Sudedame obuolius, morkas, riešutus ir razinas, viską atsargiai išmaišom.

Išklojam keksiukams skirtą skardą popieriniais įklotais arba ištepam riebalais, jei įklotų nenaudojam. Šaukštu užpildom kiekvieną keksiuko formelę maždaug iki 2/3 aukščio. Viršų pabarstom cukraus ir cinamono mišiniu. Kepame 15 minučių 200C karštumo orkaitėje. Išėmus porą minučių paliekame keksiukų formoje, o paskui atsargiai išimame ir šiek tiek atvėsiname ant grotelių. Labai skanūs šilti, bet galim laikyti kelias dienas uždarame inde.

Komentarų apie "Keksiukai su obuoliais ir morkomis": 2

  1. Nida:

    Rūta, kaip juokinga:))) Tikiuosi, kad tas sukrėtimas vyrų tarpe praėjo be pasekmių:))) Ech, tegul tuos vyrus gyvenime vien tik morkos keksiukuose šokiruoja:))) Ačiū, kad parašei:)

  2. Rūta:

    Kepiau šiuos keksiukus porą kartų, dabar tai mano mėgstamiausi pusryčiai! Sulaukė pasisekimo tarp moterų, besirūpinančių, ką deda į burną ir kaip atrodo, bei nebijančių naujų skonių, bet dauguma vyrų, išvydę morkos gabaliuką keksiuke, buvo tiesiog sukrėsti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *