Sprendžiant iš statistikos, sveikuoliškas sėklų, riešutų ir džiovintų vaisių keksas su bolivinėmis balandomis jums labai patiko:) O ir jūsų kepinių nuotraukas FB buvo labai džiugu matyti! Su tais sveikuoliškais patiekalais dažnai būna taip – tarsi ir norime visi sveikiau maitintis, tarsi ir deklaruojame, jog gaminame sveikai, bet neretai riebūs kepiniai, o ir sunkūs pagrindiniai patiekalai skaitomumu ima viršų:) Čia ne priekaištas anaiptol, bet statistika kartais gal ir verta remtis, norint nuspėti, kokie receptai jums labiausiai patiks:) Tačiau dažniau nei tikrinu statistiką, tiesiog gaminu tai, kas patinka man pačiai, ir man dar mieliau, kad ir jums patinka tas pats:)
Tai štai šis keksas – iš tos pačios „lengvų kepinių” serijos, galima netgi sakyti, pritaikytas Advento laikotarpiui. Visų pirma dėl to, kad yra toks nesaldus, jog smaližiams patariu pasisaldinti medumi:) Kita vertus, į kekso tešlą įmaišysite riešutų sviesto, o tai visais atvejais skaniau ir sveikiau nei bet kokie gyvuliniai riebalai. O kur dar avižiniai dribsniai, graikiškas jogurtas ir bananai, kurie, beje, čia grieš pirmuoju smuiku!
Keksas su bananais, avižų dribsniais ir riešutų sviestu
- 1/2 stiklinės (140g) natūralaus žemės riešutų sviesto
- 1/2 stiklinės (85g) rudojo cukraus
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 2 kiaušiniai
- 1/2 stiklinės(140g) graikiško jogurto
- 1/3 stiklinės (80ml) švelnaus skonio alyvuogių aliejaus
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 1 stiklinė (140g) viso grūdo speltų miltų
- 1 ir 1/4 stiklinės (110g) avižinių dribsnių (tradicinių, ne tų greitai išverdamų)
- 1 ir 1/4 stiklinės (340g) sutrintų bananų (apie 3-4 sunokę bananai)
- 1/2 stiklinės (70g) skrudintų sūdytų žemės riešutų, šiek tiek sukapotų
Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Į virtuvinio kombaino indą sudėkite visus išvardintus ingredientus ir sumaišykite, kol viskas susijungs. Tešlą supilkite į trupučiu riebalų pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kekso kepimo formą (10X20cm). Visą viršų padenkite sūdytais kepintais žemės riešutais ir labai lebgvai šiek tiek įspauskite riešutus į tešlą. Kepkite 1 valandą ir 10 minučių, arba kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą. Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinkite, tik tada išimkite iš kepimo formos ir pjaustykite.
Šis pyragas uždarame inde šaldytuve gali stovėti 1 savaitę.
Pagaminta pagal Donna Hay.
Dalia, bet juk kepimo milteliai į sudėtį yra įrašyti!
O kepimo milteliu ar sodos cia tikrai nereikia?
Kaip keista, kad sukrito… Na jis neturi būti labai purus, visgi ingredientai tokie, kad išsipūsti neleidžia daug… Bet ir sukrist labai neturėtų sukristi…
Išbandžiau. Skonis tikrai labai geras, tik man iškepus jis sukrito kažkodėl:(