Net savaitę negalėjau prieiti prie savo naujo žaisliuko – blog’o! Prisikaupė tiek geru dalykėlių, kad net nežinau nuo ko pradėti. Tad pradėsiu nuo paties skaniausio ir saldžiausio – puikaus šokoladinio deserto, kurį be proto lengva pagaminti, o sėkmė – garantuota!
Šis desertas ypač „gerai veikia”, kai reikia pagaminti desertą dviems:)
Karšto vandens „vonelėje” (į puodą su verdančiu vandeniu įdėjus kitą puodą) ištirpinti 100g juodojo kartaus šokolado (mažiausiai 70% kakavos) ir 50g nesūdyto sviesto. Palikti, kad atvėstų.
Išplakti (geriausia mikseriu) 1 kaiušinį ir 1 kiaušinio trynį kartu su 50g cukraus pudros ir atsargiai įmaišyti šokolado masę.
Į tešlą įmaišyti 50g išsijotų kvietinių miltų. Išpilti į du paruoštus indelius.
Individualius kepimo indelius (atsparius karščiui!) i6tepti sviestu, gausiai apibarstyti kakavos milteliais. Įkaitinti orkaitę iki 170C.
Kepti 14 minučių, tada išversti į deserto lėkšteles ir iškart pateikti. Kai karšto deserto gabalėlius pragnybsite šaukšteliu, iš vidaus išbėgs aromatingas karštas šokoladas….