Rašau šį postą iš Johanesburgo, P. Afrikos. Nors receptą surašiau dar Australijoje, prieš pat išskrendant į 3 savaičių kelionę kitame žemyne. Aš dažnai taip darau keliaudama – pasidarau medžiagos (receptų), susikraunu į debesiją, ir iškeliauju, o kai turiu laiko, prisėdu parašyti. 

Čia, Johanesburge, esu nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro užsiėmusi pačiais maloniausiais darbais – kartu su savo labai sena bičiule Romi, su kuria dar prieš pandemiją sutarėm, jog kartu rašysim kulinarinę knygą, būtent tą knygą ir darom!! Pandemija mus išskyrė keliems metams, negalėjom, kaip planavom, pas viena kitą atskristi ir įgyvendinti plano, tad Romi surašė visus receptus, o aš dabar viską iš eilės fotografuoju… 

Mano draugė, Romi, kurios receptų knygą šiuo metu kuriame

Kasdien mes padarom po 8-10 receptų, kuriuos gaminti mums su Romi padeda 2-3 padėjėjos, gyvenančios Romi namuose, atskirame priestate. Buzuela ir Alice – dvi zulu genties moteriškės, sukasi didžiuliuose namuose kaip vijurkai, Romi kursuoja į parduotuves vis kitų ingredientų pirkti ir diriguoja visam namų orkestrui (kur dar dvi mokyklinukės dukros, kurioms reikia dėmesio, vyras, kurį taip pat reikia pamaitinti…), o aš pasikrovus visas, kiek turiu, atsargines foto kameros baterijas lakstau po visą didelę teritoriją gaudydama šviesas ir kampus… Nepatikėsit, bet vien fotografuojant per dieną namuose (niekur iš jų neišeinu!!) aš praeinu 6,5-8km atstumą :)) Abi su Romi juokiamės, nes nėra geresnio būdo mesti svoriui, nei daryti kulinarinę knygą… Nuo kvapų pasidarai sotus, valgyti jau ir nesinori, visą dieną ant kokų ir maloniame stres… Kilogramai patys tirpsta:)

Kiekvienos dienos vakare į Romi namus suguža sesių šeimos, pusbroliai su vaikais ir draugai, kad pasidalintų visą mūsų pagamintą ir sufotografuotą maistą:) To maisto  – kalnai, gerai, kad viskas eina į kitus namus, bet ne į šiukšliadėžę. 

Maiso likučių naikinimo sesija

Jau netrukus, kai baigsim fotosesijas, pristatysiu jums šį projektą išsamiau, manau tai bus pati gražiausia knyga, nes taip mėgaujuosi tuo, ką fotografuoju, kad net silpna… O ir Romi receptai labai patrauklūs – trumpi, nesudėtingi, tinkantys kiekvienai užimtai mamai ar žmonai. Ir visada pritrenkiantys skoniu bei pateikimu. 

Na o kol dirbam prie tokio svarbaus projekto, dažnai užkandžiaujam tuo, kas pagriebiama į saują:) Šie karamelizuoti riešutai buvo labai mėgstama mano kitos P Afrikos draugės Suzette vaišių stalo dalis – visuomet atvykus jos rezidencijos svečiams, prie vyno ar gaivaus gėrimo stiklinės būdavo patiekiamas indelis tokių riešutų pakramsnojimui. Juos nesudėtinga pagaminti, tik vienintelė bėda, jog negali susitojęs skanavęs:) Tinka šiam užkandžiui bet kokie riešutai, tiesa, man skaniausi – graikiniai, pekanų ir anakadržiai. 

Karamelizuoti riešutai dubenėlyje
Karamelizuoti riešutai su čili
Šie riešutai – puikus priedas prie salotų, sūrių lėkštės dalis ar šiaip pakramsnojimas
Print Recipe
Karamelizuoti riešutai su čili
Labai skanus pakramsnojimas, arba priedas su salotomis, arba dalis sūrių lėkštės
Virtuvė Fusion
Raktažodis riešutai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Porcijos
stiklinės
Ingredientai
Virtuvė Fusion
Raktažodis riešutai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Porcijos
stiklinės
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Keptuvėje sumaišykite cukrų, prieskonius ir vandenį. Užkaiskite, ir nemaišydami kaitinkite, kol cukrus pradės karamelizuotis (pradžioje jis pradės karamelizuotis kraštuose, tad pavartykite keptuvę, kad susimaišytų, tik nemaišyite šaukštu nei mentele). Kai karamelinė masė bus rusva ir žvilganti, nesimatys jokių cukraus kristalų, suberkite riešutus ir sumaišykite, kad viskas pasidengtų karemele. Dar pakepinkite kelias minutes, tada viską išverskite ant paruoštos kepimo skardos ir paskleiskite, kad riešutai būtų vienu sluoksniu. Kepinkite vis pažiūrėdami ir pamaišydami apie 10-15 minučių, arba kol riešutai gražiai aprskrus, karamelė bus žvilganti. Palikite pilnai atvėsti kepimo skardoje. Vėstant riešutai sukietės.
  3. Laikykite riešutus sandariai uždengtame inde sausoje vietoje. Jei jie praras traškumą, trumpam įdėkite į orkaitę ir pakaitinkite, tada vėl atvėsinkite ir suberkite į indą.

Komentarų apie "Karamelizuoti riešutai su čili ir cinamonu": 2

  1. Nida Degutienė:

    Miela Asta, ačiū jums už tokią mielą žinutę. Išties, naujasis projektas – įkvepiantis, bet kartu ir sekinantis:) Dar neteko tokiu tempu darbuotis. Tačiau liko jau nedaug, prasidėjo mano paskutinė savaitė, be galo ilgiuosi savų namų ir savos virtuvės….

  2. Asta:

    Nida, žinant, kokio grožio ir skanumo Jūsų nuotraukos, tikiu, kad ir ši knyga bus puiki! Įsivaizduoju, koks smagus procesas pas jus vyksta, ir jei dar dirbate su drauge kartu, tai išvis svajonė!
    O riešutukus šituos suragavau akimis,- labai skanūs🙂! Nuo gamybos kol kas susilaikau dėl dietinių sumetimų – nujaučiu, kad vienu dviem niekaip neapsiribočiau😀! Reikės juos išbandyti svečių pasikvietus, kad tos dvi stiklinės ant daugiau burnų pasidalintų😀. Ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *