Aš ir toliau naikinu žiedinių kopūstų derlių:) Galėčiau jį naikinti kasdien, ir turbūt nesibaigtų mano meilė šioms daržovėms. Jei jos dar neturėtų to keistoko kvapo, kol verda, turbūt ir daugiau fanų turėtų. 

Nors nuo vaikystės mano mėgstamiausias patiekalas yra tiesiog apvirtas ir apkepintas su džiūvėsiais kalafioras, siūlau šiandien jums dar vieną paprastą iki negalėjimo patiekalą, kažkuo primenantį vaikystę… Juk kotletai apskritai anksčiau būdvo vienas populiaresnių patiekalų, jų kalnus prikepdavo mūsų mamos ir močiutės. O štai šie „kotletai” išskirtinio minkštumo, todėl tikrai patiks jauniausiems valgytojams:) Beje, juos pagardinti galite savo mėgstamais priedais – sveikesniais (avižiniais dribsniais, bolivinių balandų dribsniais, kokosų drožlėmis) arba mažiau sveikais (tarkuotu sūriu:)). 

Patiekite „kaimiškai” – su virtomis bulvėmis, apibarstytomis krapais, šviežutėliais pomidorais iš daržo, agurkais, ar kokiomis mėgstamomis salotomis. 

Kalafiorų kotletai: minkšti, lengvi, vasariški
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kalafiorų kotletai


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Kiekis: 6 asm 1x

Aprašymas

Paprastai pagaminami, lengvi ir sotūs vasariški kotletai. Į kotletų masę galite įmaišyti ir kitų priedų – kokosų drožlių, tarkuoto sūrio, bolivinių balandų dribsnių…


Ingredientai

 
  • 1,7 kg kalafioro
  • 4 šaukštai džiūvėsių ((plius dar apvoliojimui))
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai kapotų žalumynų ((svogūno laiškų, krapų, petražolių))
  • 1 česnako skiltelė (susmulkinta)
  • aliejaus arba sviesto (kepimui)

Instrukcijos

  1. Užkaiskite didelį puodą pasūdyto vandens. Sudėkite gabaliukais supjaustytus kalafiorus ir virkite apie 15 min, kol visiškai suminkštės. Nupilkite vandenį ir palikite kalafiorus šiek tiek praaušti.
  2. Virtuviniu kombainu arba bulvių trintuve sutrinkite virtus kalafiorus. Sumaišykite juos su kitais ingredientais – džiūvėsiais, kiaušiniais, kapotais žalumynais, česnakais, pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Iš šios masės formuokite kotletus ir juos apvoliokite džiūvėsiuose.
    Kepkite įkaitintuose riebaluose (aliejuje arba svieste) ant nedidelės ugnies iš abiėjų pusių, kol gražiai aprskrus (mažiausiai 4-5 minutes kiekvieną pusę).
  4. Patiekite su virtomis bulvėmis, mėgiamomis salotomis.

Pastabos

Recepto šaltinis – Kwestia Smaku

  • Kategorija: Main Dish, Užkandžiai
  • Virtuvė: Lietuvos

Komentarų apie "Kalafiorų kotletai – lengvai vasariškai vakarienei": 4

  1. Nida:

    Ksenija, tikrai neatsakysiu į šį klausimą, nes nesidomiu veganiška mityba… Reiktų su veganais pasikonsultuoti, jie tikrai turi pakaitalų kiaušiniams ir išmano proporcijas….

  2. Ksenija:

    Sveiki, Nida, kaip manote, ar įmanoma kuo nors pakeisti kiaušinius, kad šis receptas taptų veganišku? Iš anksto ačiū!

  3. Nida:

    Laima, čia ir yra geriausias pasiekimas, nes vaikus dažnai nelengva sugundyti daržovėmis:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė