Aš neseniai turėjau tokią nenusakomą privilegiją – įsitaisyti patogiai ant minkštos sofos didžiausiame Sidnėjaus knygyne ir išvartyti visas visutėles kulinarines knygas, kurios man buvo įdomios! Australijoje knygynai tiesiog lūžta nuo lankytojų gausos (australai super daug skaito, čia iki šiol gyvuoja dienraščiai (savaitgaliais jų storis siekia 50-60 psl), storiausi puikios kokybės žurnalai kiekvienam pagal pomėgius ir interesus, jau nekalbant apie romanus, biografijas, istorines ir kelionių knygas….), o jei pamatytumėt kulinarinių knygų lentynas, tai tikrai nepatikėtumėt, kad čia ne kokio dirbtinio intelekto nupieštas paveikslas…  Taigi, bevartydama tas knygas (iš kurių kelias, aišku, nusipirkau) atidžiai peržiūrėjau ir neseniai pasirodžiusią legendinio Australijos šefo Tony Tan knygą „Asian Cooking Class”. Tai visiems australams atpažįstamas autorius, kuris sudėjo visą savo patirtį ir šeimos receptus į storą albumą. Išties, nemažai naudingų patarimų, gerų receptų, tiems, kas domisi Azijos kulinarija, tai tiesiog biblija. Tačiau aš turiu penkis kartus savęs paklausti, prieš nusipirkdama kokią nors knygą, ar man jos tikrai tikrai reikia, nes mano knygų lentynos jau taaaaip per kraštus traška, kad net gėda pasakoti. O juk jas visas vieną dieną reikės susipakuoti ir parsigabenti atgal į Lietuvą….  Vienas receptų, dėl kurio labiausiai gundžiausi tąkart tą knygą visgi įsigyti, buvo kalafioras, iškeptas kaip kiniška char siu kiauliena. Tas kiniško barbekiu (vadinamo char siu) kvapas ir skonis yra tobulas, mano knygoje yra tos kiniškos kiaulienos receptas (jei dar nebandėte – maldauju, išbandykite!!!), ir tai yra vienas dažniausių mano gaminamų patiekalų iš savo pačios knygos 🙂 Ir kai atėjo mano prenumeruojamo žurnalo naujas puslapis ir jame aš pamačiau perspausdintą būtent tos knygos recenziją su būtent to char siu kalafioro receptu, tai man tik to ir tereikėjo: įjungiau skubiai orkaitę ir užkaičiau ryžius garnyrui:) Man toks viso kalafioro kepimo būdas yra wow koks geras, aš bene dažniausiai taip kalafiorus ir gaminu, ypatingai, jei ruošiu vakarienes, kuriose yra vegetarų. Tik tas kalafioro vegetariškas patiekalas kažkodėl pirmas būna nuo lėkštės nušluojamas :))  Tad dabar receptu dalinuosi ir su jumis. 

Kiniškai paruoštas keptas kalafijoras

Kiniškai paruoštas keptas kalafioras

Kalfijoras char siu

Aromatingu glajumi tepamas kalafioras gražiai apskrunda orkaitėje

Kalfijoras ir ryžiai

Patiekite su virtais ryžiais

Kiniškas vegetariškas kalafijoro patiekalas

Skanus kiniškas vegetariškas patiekalas Spausdinti

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kalafijoras char siu

Kalafioras kiniškai char siu


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Užtruks: 45 min
  • Kiekis: 4 porc 1x
  • Dieta: Vegetariškas

Aprašymas

Keptas visas kalafioras kiniško barbekiu stiliumi.


Ingredientai

 
  • 1 kalafioro galva ((apie 500g))
  • augalinio aliejaus
  • svogūno laiškų ((patiekti))

Marinatui

  • 1 šaukštas šviesaus sojų padažo ((light soy sauce))
  • 1,5 šaukšto tamsaus sojų padažo
  • 1 šaukštas Hoisin padažo
  • 1 šaukštas medaus ((arba cukraus sirupo, arba klevų sirupo))
  • ½ šakštelio maltų baltų pipirų
  • ½ šaukštelio 5 skonių kiniško prieskonio mišinio
  • 2 česnako skiltelės ((sutarkuotos))
  • 1 šaukštas brendžio ((nebūtina))

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C (su apipūtimo funkcija).
    Užkaiskite didelį puodą vandens, įberkite 1 šaukštą druskos. Įdėkite į verdantį vandenį visą kalafioro galvą ir apvirkite, kol dalinai suminkštės (apie 10 min).
    Išimkite iš vandens ir palikite kiauraindyje pilnai nuvarvėti ir šiek tiek nudžiūti.
  2. Kol kalafioras verda, sumaišykite visus marinato ingredientus.
    Kalafiorą padėkite į mažą kepimo skardelę, teptuku ištepkite visą kalafioro galvą marinatu (pasistenkite, kad marinato patektų ir į tarpus tarp žiedelių ir kotelių), taip sunaudosite apie ⅔ marinato, likusį pasilikit panaudoti kepant.
    Pašaukite kalafiorą į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Tada sumažinkite kaitrą iki 160C (su apipūtimu) ir vis patepdami atidėtu marinatu, kepkite kalafiorą dar apie 20-30 min., arba kol gražiai apskrus.
  3. Ištraukite iš orkaitės, palikite skardoje apie 5 minutes. Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę susmulkintais svogūnų laškais.

Pastabos

Recepto šaltinis – Tony Tan’s Asian Cooking Class
  • Paruošimo laikas: 5 min
  • Gaminimo laikas: 40 min
  • Kategorija: Pagrindinis, Užkandžiai
  • Metodas: Kepta
  • Virtuvė: Kinijos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė