Aprašymas
Šventiškų užkandžių idėja
Ingredientai
Kalafiorų blyneliams
- ½ mažo kalafioro ((apie 200g))
- druskos ir pipirų
- 1 kiaušinis ((mažas))
- 1 česnako skiltelė ((sutarkuota))
- ½ citrinos nutarkuota žievelė
- 2 šaukštai smulkintų krapų ((tiks ir kotelaiai ir lapeliai), kelis lapelius pasilikite dekoracijai)
- 2 šaukštai miltų
- 25 g sutarkuoto parmezano sūrio
- aliejaus kepti
Saldžių bulvių blyneliams
- 1 saldi bulvė ((apie 200g) sutarkuota stambiai)
- 1 kiaušinis ((didelis))
- ¼ šaukštelio malto kumino
- 1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių
- 1 česnako skiltelė ((sutarkuota))
- žiupsnis druskos
- 1 šaukštas viso grūdo speltų miltų
- aliejaus kepti
Patiekti
- sūdytų raudonųjų ikrų
- grietinės ((riebesnės))
Instrukcijos
- Gausiai pasūdytame vandenyje išvirkite kalafiorus, kol jie taps labai minkšti. Nupilkite vandenį ir sugrūskite grūstuve.
Įmaišykite kiaušinį, česnaką, nutarkuotą citrinos žievelę, krapus, miltus, parmezaną, įberkite grūstų pipirų (druskos turėtų pakakti iš kalafioro ir parmezano). Užmaišykite tešlą, tik kol ingredientai susijungs. - Tarkuotas saldžias bulves sumaišykite su kiaušiniu, suberkite kuminus, smulkintas petražoles, česnakus, suberkite miltus ir įberkite druskos. Viską sumaišykite, kol susijungs ingredientai.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Mažu šaukšteliu formuokite nedidelius blynelius, kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išėmę iš keptuvės trumpam sudėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
- Patiekite blynelius kambario temperatūros, ant kiekvieno blynelio uždėkite po šaukštelį grietinės ir ikrų. Papuoškite krapo šakele.
- Paruošimo laikas: 10 min
- Gaminimo laikas: 10 min
- Kategorija: Užkandžiai
- Metodas: Kepta
- Virtuvė: Lietuvos