Ar tik ne paskutinės šių (keistų ir įsimintinų) metų šiltos ir saulėtos, vasarą primenančios dienos?.. Ši savaitė tokia šviesi, kad nė nesinori tikėti, jog jau greitai saulė taps prabanga:) Ir stos laikai, kai visi prisiminsim „kada paskutinį kartą matėm saulę”:)
Tai štai tokį gražų savaitgalį švęsti yra būtina, o mes visi žinom, kad šventė nėra šventė be gardaus deserto. Jei jums patiko jogurtinis tortas su mėlynėmis (tiesa, daugelis skundėsi, kad gaminant su šilauogėmis nesigavo ta gražioji melsva spalva…), aš jums turiu naują pasiūlymą – gaivų jogurtinį teriną su avietėmis. Šviežios avietės dar kabo ant krūmų, jų dar pilnas turgus, o jei ir patingėsite į turgų kulniuoti, gal kartais turite šaldytų? Jos čia puikiai tiks (tik turėkit omeny, kad želatina ims stingti super greitai, kai jas maišysite, tad gali masė gautis mažumėlę grūdėta… Kas nėra labai didelė bėda, tiesiog štai tokia bus to torto konsistencija). Tortas labai nesaldus, todėl nepagailėkite viršutiniam sluoksniui baltojo šokolado, ant jo puikiai susiklijuos ir jūsų avietės (aš dar ir gervuogių po ranka turėjau:)). Šio deserto nereikia kepti, o visiems pažįstami klasikiniai itališki sausainiai damų piršteliai čia tinka kaip jokiame kitame torte!
Dar naudodamasi proga dar noriu visus pakviesti į savo Instagramo paskyrą, ten dažnai dalinuosi užkulisiniais momentais iš kulinarinio gyvenimo, arba step-by-step nuotraukomis iš kokio sudėtingesnio patiekalo gaminimo. Kadangi IG nuotraukoms pakanka ir iPhone, tai galiu proceso nuotraukų padaryti daugiau, ir jomis pasidalinti greičiau…
Pasiruošimas | 20 min |
Pasyvus laikas | 4 val |
Porcijos |
asm
|
- 18 sausainių "damų piršteliai"
- 500 g graikiško jogurto kambario temperatūros
- 500 ml grietinėlės 36%, labai atšaldyta
- 80 g cukraus pudros
- 1 šaukštelis vanilės pastos ar kitokios kokybiškos natūralios vanilės
- 15 g želatinos (milteliais)
- 70 ml vandens šalto
- 400 g aviečių plius dekoracijai (gali būti šaldytos)
- 50 ml grietinėlės 36%
- 100 g baltojo šokolado
Ingredientai
Balto šokolado glajui
|
|
- Pailgą kekso formą (mano išmatavimai - apie 28x10 cm) išklokite maistine plėvele. Išdėliokite sausainėlius abiejuose kraštuose vieną šalia kito, cukruota puse atsuktus į formos kraštus (ši pusė bus "paradinė", kai pagamintą tortą išversite ant lėkštės). Nieko tokio, kad sausainiai styro išlindę, juos vėliau nupjaustysite, sulygindami paviršių.
- Želatiną suberkite į mažą puodą, užpilkite 70ml šalto vandens ir palikite pabringti (iki 10 min.). Pusę kiekio jogurto pakaitinkite ant nedidelės ugnies, tik kad šiek tiek sušiltų (jokiais būdais neužvirinkite!). Išbrinkusią želatiną užkaiskite, ir labai švelniai pakaitinkite, tik kol ištirps, jokiais būdais neleiskite užvirti. Atsargiai dalimis įmaišykite ištirpusią želatiną į pašildytą jogurtą. Tada įmaišykite ir atidėtą jogurtą (be želatinos)
- Grietinėlę kartu su cukraus pudra ir vanilės pasta išplakite iki standžių putų. Atsargiai dėdami dalimis į masę įmaišykite jogurtą su želatina. Pačioje pabaigoje atsargiai įmaišykite avietes. Mentele sukrėskite šią masę į paruoštą formą su išdėliotais sausainiais. išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandom, kad sustingtų (arba pernakt).
- Prieš patiekdami dantytu peiliu nupjaukite išsikišusius sausanių kraštelius, tauip kad jie būtų tolygūs su jogurtine mase. Uždėkite ant viršaus pailgą lėkštę ir apverskite visą teriną aukštyn kojomis, tada nuimkite plėvelę. Ant viršaus užpilkite balto šokolado glajų: pakaitinkite grietinėlę ir supjaustytą gabalėliais baltą šokoladą, kol jis ištirps. Kai sustings, viršų papuoškite avietėmis (ar kitomis uogomis).
Recepto šaltinis - Moje wypieki.
Labai miela, kad parašėt, Ramune!
Išbandžiau ir likau nustebinta-skonis fantastiškas! Labai ačiū už receptą. Gaminsiu dar ir dar.