Jei aš jūsų per tiek metų dar neįtikinau, kad savaitgaliai skirti blynams….. tai turbūt dar nepakankamai jų kepu ir dalinuosi šiame tinklapyje 🙂 Mano gyvenime nėra išeiginių dienų, kai ant pusryčių stalo nėra patiekiami blyneliai… Ir net jei kiti namiškiai nori ko nors stipresnio (omleto, virtų kiaušinių…), aš visvien nepatingiu iškepti dar ir blynų, kitaip sakant, pagaminti dvi pusryčių versijas – blynišką ir neblynišką! Juk tik dėl to aš labiausiai savaitgalių ir laukiu 🙂

Pamenu, kai mano dukra Rūta kažkada parvažiavo trumpam iš Londono į Vilnių vasarą, per patį uogų sezoną, ir sako: „žinai, ko aš labiausiai pasigendu Anglijoje? Ne pačių uogų, kurios ten juk taip pat parduodmos, bet… tų uogų kiekio! Juk tik Lietuvoje mes perkam uogas kilogramais, kai galima valgyti nors ir visą kalną, o štai Anglijoje jos supakuotos į pakelius po 250g…“. 

Tada nė nepamaniau, kad uogų pirkimas kilogramais (dėžutėmis, konteineriais, kibirais – ką čia slėpti, Lietuvoje mano perkami uogų kiekiai visada skaičiuojami kalnais, tikrai ne 250g pakeliais:)) yra kažkokia vertybė… Juk kasdien vairuodama Antakalnio gatve namų link galiu stabtelti ant kampo, kuris iš tolo šviečia savo raudonais skėčiais, ir parvežti namo 2-3 kg braškių. Ir taip vyksta tol, kol tie skėčiai ten raudonuoja ir kol po jais parduodamos šviežiai nuskintos uogos. Valgom visą sezoną kiek tik telpa, kai jau atsivalgom – keliauja braškės į šaldiklius ir stiklainius… 

Čia, Australijoje, deja, tenka priprasti prie 250g (na gerai, kartais perku 500g, jei tik būna) pakuočių… Tad ir braškių (ar kitų uogų) panaudojimas virtuvėje tampa toks gana fragmentiškas, tik papuošimams, tik detalėms… Galbūt kur nors nuvažiavus toliau nuo miesto ir patekus į uogų auginimo ūkius būtų galima ir kilogramais pirkti, bet kas dabar čia tų ūkių ieškos?… Žmogus juk išlempi, kai tiek metų pačias saldžiausias uogas tau po nosim atveždavo 🙂

Tad šio savaitgalio pusryčiai – dar viena braškių sezono šventė. Braškių sezono, kuris Lietuvoje pačiame įkarštyje, o štai Australijoje jis tęsiasi visus metus… 🙂 Ir braškės, turiu pasakyt, skoniu labai primena lietuviškąsias: kvapnios, burnoje tirpstančios (skirtingai nuo tų, kurias teko ragauti keliaujant kitose pasaulio valstybėse).

pancakes with strawberries
Pusryčių blyneliai su braškėmis
Blyneliai su braskemis leksteje
Kai tokie pusryčiai, tai jie užsiskaito ir už desertą:)
Blynai su braškėmis
Po tokių pusryčių diena tampa dar saulėtesnė
Print Recipe
Jogurtiniai blynai su braškėmis
Nuotaikingi pusryčių blynai su šviežiomis braškėmis. Tikram pasilepinimui saulėtą savaitgąlį!
Strawberry pancakes
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis braškės
Porcijos
porc
Ingredientai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis braškės
Porcijos
porc
Ingredientai
Strawberry pancakes
Procesas
  1. Dubenėlyje suplakite kiaušinius, sudėkite jogurtą, įberkite sodos ir kepimo miltelių, gerai išmaišykite. Suberkite cukrų, miltus, druską ir vanilę ir išsukite tešlą. Kepkite blynelius ant vidutinės kaitros, su trupučiu aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos ir palaukite, kol paviršiuje pasirodys oro burbuliukai, tada uždėkite ant kiekvieno blynelio po tris riekeles braškių ir apverskite blynelį kita puse kepti. Nedėkite braškių pernelyg anksti, nes jos gali nuskęsti tešloje ir iškepus nesimatys. Patiekite blynelius karštus, pabarstę cukraus pudra.
Pastabos
Recepto idėja - iš Moje Wypieki

  1. Loreta:

    Variacija jogurtinių blynų tema – su viso grūdo kvietiniais miltais ir šviežiom avietėm. MMMMMM……liežuvį praryt galima…

  2. Nida:

    Beatriče, tikrai galima mėginti ir į tešlą aliejaus pilti, nedaug jo ir tereiks, nes riebalų ten ir taip yra (pvz., jogurtas). Labai džiaugiuosi, kad rezultatas patiko:)

  3. Beatričė:

    Puikūs puikūs, tokie geri, kad iš tos normos tik vienas normaliai pavalgyt gali :D! Bandysiu ir su kitom uogom. Tik aš visada blynus kepdama aliejų pilu į tešlą ir krpu sausoj keptuvėj, nebemoku kitaip, tai sekantį kartą ir į šitus pilsiu 🙂

  4. Pingback: Cukinijų tortilijos (be glitimo) – Nidos receptai

  5. Vilija:

    Šeimoje vieningai nuspręsta , skaniausi blynai ever, be ko kurencijos.Labai ačiū už tobulą receptą.

  6. Asta:

    Kadangi LT pats uogų sezonas, per vienus pusryčius jau buvo spėti išbandyti ne tik su braškėmis, bet ir su žemuogėmis, medlievomis, eilės laukia serbentai. 😀 Tad turiu pasakyti – jie fantastiškai skanūs ir su kitomis uogomis, bus tikras vasaros hitas!

  7. Nida:

    Loreta, sveikinu įstojus į blynų klubą:)) Išties, šie jau spėjo tapti metų TOP blynais :))

  8. Loreta:

    Ar dar būna tokių blynų?!!!!
    Pritariu nuomonei – jie dieviški. Dabar per braškių sezoną tik JIE bus mano draugai prie espreso puodelio. Dėkoju, Nida 💗

  9. Nida:

    Audra, labai labai labai džiaugiuosi!!! Vakar tiesiog buvo šių blynų kepimo diena:) Pilnas FB, net mirgėjo:) Super džiaugiuosi, kad patiko, o juk juos kepti galima su kitom uogom ar obuoliais, arba išvis be nieko 🙂
    Ačiū, kad parašėt.

  10. Audra:

    Miela Nida, jie D_I_E_V_I_Š_KI! Dingo akimirksniu. Dariau dvigubą dozę – tai pats tas trim valgantiem 🙂
    P.S. Į kiaušinio ir jogurto plakinį idėjau ir du pokelius švelnios varškės – tiko labai.
    P.P.S. Receptas nugulė į šeimos receptų knygelę. Oi, kartosim 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.