Aprašymas
Crepselle – itališkas lietinių apkepas su rikota, špinatais ir prosciutto.
Ingredientai
Lietinių blynų tešlai:
- 2 kiaušiniai
- 250ml pieno
- 40g ištirpinto ir atvėsinto sviesto (arba aliejaus)
- 150g miltų
- Žiupsnis druskos
Įdarui:
- 1 šaukštas aliejaus
- 120g jaunų špinatų lapų
- 500g rikotos
- 4 šaukštai smulkiai sukapotų šviežių petražolių
- 1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės
- 1 kiaušinis
- 4 šaukštai sutarkuoto parmezano sūrio
- druskos, pipirų
Užkepti:
- 4 šaukštai grietinėlės
- 4 šaukštai tarkuoto parmezano
- 2 saujos vyšninių pomidorų
- 6 juostelės prosciutto
- bazilikų lapų patiekti
Instrukcijos
Užmaišykite lietinių tešlą – visus ingredientus sudėkite į blenderį ir suplakite iki vientisos masės. Galite tešlą užmaišyti ir rankomis, tokiu atveju patariu pradėti sumaišant kiaušinius pieną ir sviestą dubenėlyje, tada šį skystį dalimis supilkite į dubenį su miltais, kaskart gerai išmaišant, kad neliktų jokių gumuliukų. Palikite pastovėti bent valandą (arba per naktį) šaldytuve.
Įkaitinkite nedidelėje keptuvėje šaukštą aliejaus ir sudėkite špinatų lapus. Kepinkite apie 1-2 min., kol suglebs. Išimkite iš keptuvės ant švarios pjaustymo lentos ir kai pravės, sukapokite peiliu. Sudėkite špinatus į dubenį ir įmaišykite visus likusius ingredientus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Atidėkite į šalį.
Kai būsite pasirengę valgyti, įkaitinkite orkaitę iki 220C. Kepimo skardelę išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite didelę keptuvę (geriausia, jei turite nepridegančia danga), jei neramu, kad tešla lips prie dugno, patepkite trupučiu aliejaus. Pilkite po samtelį lietinių masės ir paskirstykite po visą keptuvę, kad pasidengtų plonu sluoksniu. Kepkite kol lietinis išdžius, apverskite trumpam kita puse ir atidėkite į šalį.
Kiekvieną lietinį ištepkite rikotos mase, palikdami apie 1cm kraštelį. Perlenkite blyną pusiau įdaru į vidų, tada dar pusiau. Dėkite taip pagamintą blynelį į kepimo skardą. Taip paruoškite visus blynelius ir sudėliokite vieną šalia kito skardelėje.
Viską pašlakstykite grietinėle, pabarstykite parmezano sūriu, sudėkite pomidorus, prosciutto juosteles ir pašaukite kepti apie 15 min., arba kol gražiai apskrus. Patiekite pabarstę bazilikų lapeliais.
- Paruošimo laikas: 15 min
- Gaminimo laikas: 30 min
- Kategorija: Pagrindinis, Užkandžiai
- Metodas: keptuvė, orkaitė
- Virtuvė: Italijos