Mano kūnas pastarosiomis dienomis vis dar Australijoje, bet mintys ir širdis – jau Lietuvoje 🙂 Kad jūs žinotumėt, kokios ilgos laukimo valandos, kaip lėtai slenka laikas laukiant pirmojo iš 4 skrydžio atkarpų pakeliuj iš Kanberos į Vilnių. Gal ir nebūtų taip ilgu, jei manęs Vilniuje nelauktų mano nauja knyga, kurią labiausiai nekantrauju paimti į rankas, ir dar labiau nekantrauju ją perduoti jums… 

Žinau, kad ne mažiau jos laukiate ir jūs, patys pirmieji įsigiję iš anksto, vos tik apie tai paskelbiau savo socialiniuose kanaluose 🙂 Tiesą pasakius, net nesitikėjau, kad per kelias dienas bus užsakytas net toks kiekis mano knygos kopijų… Maniau, jog pusės tūkstančio egzempliorių pakaks iki pat Kalėdų, tačiau tiek ir dar daugiau užsirezervavote per pirmas dvi prekybos dienas… 🙂 Gerai, kad ta išankstinė prekyba davė galimybę ir man perorganizuoti tiekimo skaičius taip, kad visiems, kurie suskubo, knygų pakaktų! Na o aš parvykus į Vilnių pažadu, jog visas iki vienos knygas asmeniškai pasirašysiu ir išsiųsiu jums jau rugpjūčio 23-25 dienomis, tad laukti liko tikrai labai nedaug…

Tačiau atskrendu ne tik dėl to!!! Naudojuosi unikalia proga ir kviečiu jus visus į pasimatymą Vilniuje, Kaune ir Druskininkuose – ateikit pabūti kartu, atšvęsti mūsų dešimtmetį trukusią draugystę, virtusią nuostabia kulinarine knyga! Kartu su savo bičiuliais, geriausios kavos žinovais Vero Cafe pavaišinsim jus kava ir skanėstais, ir pagaliau susitiksim gyvai, ne vien matysimės skirtingose kompiuterio ekrano pusėse 🙂 

Kvietimas i Nidos Degutienes knygos pristatyma

Na o kad laukti būtų saldžiau, dalinuosi paprastu, vasarai tinkančiu lengvu itališku kavos desertu caffè in forchetta, arba išvertus pažodžiuj – kava, valgoma šakute 🙂 Bent jau aš tiesiog dievinu iš anksto pagaminamus desertus, kurie stovi šaldytuve ir yra visada paruošti maloniam gyvenimo pasaldinimui:) 

Caffe in forchetta in glass jarrs
Caffe in forchetta – itališkas kavos desertas
Kavos desertas is Italijos
Lengvas kavos kremas, patiekiamas su plaktos grietinėlės kepure ir kakava
Kavos desertas stikliniuose indeliuose
Nedidelės kavos deserto porcijos paruošiamos iš anksto, gali stovėti kelias dienas šaldytuve

Print Recipe
Itališkas kavos desertas
Ką turi italai, tai turi - geriausią pasaulyje kavą. Ir geriausius pasaulyje desertus su kava 🙂 Išbandykit, labai paprastas receptas, paruošiamas iš anksto, o skonis - svaiginantis....
Itališkas kavos desertas stikliniuose indeliuose
Course Desertai
Virtuvė Italian
Pasiruošimas 10 min
Laikas 90 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Italian
Pasiruošimas 10 min
Laikas 90 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Itališkas kavos desertas stikliniuose indeliuose
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150C. Nedideliame puode užkaiskite pieną ir grietinėlę. Prieš pat užverdant nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite espresso. Atskirame dubenėlyje gerai suplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų. Nuolat plakdami pamažu supilkite apie pusę karšto pieno ir grietinėlės mišinio į kiaušinių masę, tokiu būdu ją sušildydami. Nenustodami plakti supilkite likusį pieno ir grietinėlės mišinį ir viską gerai išmaišę supilstykite masę į 8 nedidelius stiklinius arba keramikinius indelius.
  2. Sudėkite šiuos indelius į gilesnį kepimo indą, ir į tą indą įpilkite verdančio vandens tiek, kad nuo dugno susidarytų apie 2,5cm. Viską sandariai uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę. Lėtai kepkite apie 70-90 minučių, arba tol, kol desertas sutvirtės kraštuose, lengvai karamelizuosis, tačiau pačiame viduryje vis dar bus minkštas.
  3. Išimkite indą su desertais iš orkaitės, atsargiai išimkite indelius ir palikite juos atvėsti. Tada padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų visiškai. Prieš patiekiant ant kiekvieno uždėkite po šaukštą plaktos grietinėlės ir pabarstykite kakava.

  1. Nida:

    Aušra, net neturiu žodžių nusakyti, kokia esu laiminga, kad tai, ką mes su komanda tyliai kūrėm ir dėliojo, taisėm, taikėm, ieškojom ir tvarkėm beveik visus metus, jums patinka. Ir man labai svarbu, kad pastebite tas detales, prie kurių mes palinkę plušom ir labai į jas kreipėm dėmesį:)) Dažnai atrodo, kad visuma kažkaip savaime išeina, bet man labai miela, kad tos visumos detales jūs sugebate pamatyti taip, kaip mes visas jas matėm! 🙂 Nuoširdžiai dėkoju už tokį gražų įvertinimaą.

  2. Aušra:

    Sveiki, Nida! Prisidedu prie Žanos išsakytų žodžių 🙂 Labai atvirai: turiu kelis tinklaraštininkus, kuriuos seku kartas nuo karto ir semiuosi idėjų, kai jų pritrūkstu, o Jūsų tinklaraštis vienas mėgiamiausių. Jūsų receptai atitinka mano šeimos skonį, dažnai yra pakankamai paprasti, bet ne prasti, o tai manau svarbiausia. Ir vos tik pamačiau, kad galiu įsigyti Jūsų naują knygą, nedvejojau ir visiškai nepasigailėjau! Tai turbūt viena geriausių, jeigu ne geriausia kulinarinė knyga iš daugelio mano turimų: tiek dizainas, tiek nuotraukos, tiek receptai, tiek aprašymai.. visur ideali estetika ir toks išjautimas, tiesiog nuostabu! Verčiu puslapį po puslapio, ir matau: šis receptas jau išbandytas ir jau mūsų šeimos vienas mėgstamiausių, o va ir šis, ir dar kitas.. o šio nebandžiusi, tačiau atrodo turėtų būti ne blogesnis nei jau išbandytieji, o dar ir sodo gėrybes dar įvairiau galėsiu panaudoti! Na žodžiu, vis dar negaliu ja atsidžiaugti ir atsigėrėti – ji man suteikė labai daug džiaugsmo! Ačiū, Jums, Nida! Tad labai norėčiau užsukti ir į knygos pristatymą, tad gal dar pasimatysime 😉

  3. Nida:

    Žana, mieloji, mano laimės indeksas yra 11 iš 10:) Ačiū už tokius gražius žodžius, už įvertinimą ir skanią kulinarinę draugystę!!!

  4. Žana:

    Ačiū, Nida, už dar vieną puikią knygą! Visas turiu ir gaminu. Manau, ši bus pagrindinė, nes čia yra tai, kas svarbiausia. Per pora dienų įvyko kokie 3 receptai iš naujos knygos. Turiu pasakyti, kad labai viskas atiderinta, taip gerai gaunasi. Ir ypač patinka patarimai recepto eigoje. Lietiniai tai iš vis tobulumo viršūnė ir super patarimas dėl traškumo, kurį ras visi knygoje. Tuoj startuos okonomijakių receptas ( labai smalsu) bei špinatų ir sūrio karis, mano pamėgtas tolimose kelionėse. Tuną pagal Nidą marinuoju ir kepu dažnai, o čia atsiverčiu – Tuno kepsniai su sezamo plutele. Kaip pagal šeimos užsakymą, atkartoti tokius iš Ravelo restorano Amalfyje. Neabejoju, kad bus puikus receptas, radus gerą tuno išpjovą.
    Visokio gėrio pilna knyga!
    Ačiū, smagių susitikimų su gerbėjais bei malonių dienų Lietuvoje!

  5. Nida:

    Sigita, čia tokie nedideli jogurto indeliai, net nežinau kokios jie talpos…. nedideli, gal net mažiau nei 200ml. Visas šis kiekis man sutilpo į 8 indelius, jie nepilnai prisipildė (liko vietos grietinėlei)

  6. Nida:

    Jie irgi įmaišomi į masę! Jie paminėti ir eigoje (trūko kablelio, kurį įdėjau:))

  7. Anonimas:

    Sveiki, Nida, 4 kiaušinių tryniai yra parašyti recepte, o kam dar 2 kaiušiniai.

  8. Nida:

    Sofija, aš siūlau visvien naudoti vandens indą, o ne garų funkciją orkaitėje. Esmė čia ne drėgmė kepant, bet kepimas verdančio vandens vonelėje, kuri užtikrina labai tolygų ir lėtą „custard“ kepimą. Šio deserto esmė labai panaši į creme brulee, šis liesesnis, nes viskas dar atskiedžiama ir kava (=vandeniu).

  9. Sofija:

    Sveiki Nida.aš turiu garinę orkaitę,taikepti kaip krem briulė ?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.