Aprašymas
Treccia Dolce – tai itališka saldi Velykų pynė, pagardinta cinamonais, medumi ir apelsinų žievelėmis
Ingredientai
Pynės tešlai:
- 350g kvietinių miltų
- ½ šaukštelio druskos
- 1 apelsino nutarkuota žievelė
- 2 šaukšteliai cinamono
- 80g baltojo cukraus
- 1 didelis kiaušinis, išplaktas su 2 šaukštais vandens
- 60g sviesto, labai minkšto, supjaustyto kubeliais
- Patepti prieš kepant – kiaušinis suplalktas su 1 šaukštu pieno
Fermentavimo mišiniui:
- 1 pakelis sausų mielių (7g)
- 150ml šilto pieno (40C)
- 1 šaukštas medaus
- 200g kvietinių miltų
Glazūrai:
- 50ml pieno
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- ½ šaukštelio cinamono
Instrukcijos
Pradėkite nuo fermentavimo mišinio: elektrinio kombaino inde sumaišykite sausas mieles, šiltą pieną ir medų. Palikite uždengę rankšluostėliu pastovėti apie 10-20 minučių, kol mielės pradės veikti. Suberkite miltus ir išsukite vientisą tešlą. Uždenkite indą su tešla virtuviniu rankšluosčiu ir palikite fermentuotis 1 valandą kambario temperatūroje.
Į indą su fermentacijos mišiniu suberkite miltus, druską, nutarkuotą apelsino žievelę, cinamoną, cukrų, kiaušinį, suplaktą su 2 šaukštais vandens, ir viską kablio įrankiu suminkykite, kol visi ingredientai susijungs (tešla bus kietoka, taip ir turi būti) – apie 4-5 minutes. Po gabaliuką dėkite sviestą ir toliau minkykite kablio įrankiu, kol visas sviestas įsimaišys ir tešla taps elastinga, minkšta (apie 8-10 minučių).
Šiame etape indą su tešla, uždengę maistine plėvele, galite statyti į šaldytuvą nakčiai (kai būsite pasiruošę kepti, išimkite iš šaldytuvo, palaukite, kol pasieks kambario temperatūrą, tada formuokite pynutę kaip aprašyta žemiau). Arba, jei pynutę kepsite tą pačią dieną, palikite uždengę pakilti apie 2 valandas kambario temperatūroje.
Pakilusią tešlą sumaigykite ir ištampykite į pailgą stačiakampį (15x40cm). Supjaustykite išilgai į tris dalis, kiekvieną susukite į vamzdelį ir supinkite pynutę. Pynutę perkelkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, uždenkite rankšluostėliu, ir palikite pakilti apie 1 valandą.
Įkaitinkite orkaitę iki 170C (su apipūtimu). Pynutę patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite apie 35 minutes, arba kol gražiai pagels.
Kol pynutė kepa, pasigaminktie glazūrą: sumaišykite visus ingredientus mažame puode, užkaiskite ir pakaitinkite, kol cukrus ištirps ir skystis truputėlį sutirštės.
Išimkite iškepusią pynutę iš orkaitės ir iškart, kol ji karšta, teptuku patepkite karšta glazūra (tepkite keliais sluoksniais, kai susigeria, tepkite ir vėl). Palikite atvėsti ant grotelių.
Pastabos
Recepto šaltinis – žurnalas „Delicious”
- Paruošimo laikas: 20 min
- Gaminimo laikas: 35 min
- Kategorija: Skaniukai
- Metodas: Orkaitė
- Virtuvė: Italijos