Kanberoje gana populiari arabiškų šalių virtuvė. Turkiškų ir libanietiškų restoranų čia išties gausu, kaip ir užeigėlių, kuriose kepamos pitos, persiški tradiciniai duonos papločiai, pakuojami kebabai, maišomos meze… Yra rajonų, kur visa gatvė kvepia tradiciniais Artimųjų Rytų prieskoniais, sunku atsispirti nepasilepinus.
Tačiau yra čia ir kitų virtuvių, su kuriomis man iki šiol teko mažiau susidurti. Pavyzdžiui, afganų, iraniečių… Tikrai kada susiruošiu į afganų restoraną, nes labai smalsu paragauti jų maisto. Esu nekart pakilnojusi, bet taip ir neišdrįsusi nusipirkti afganų duonos – tas paplotis plonas, bet kokio metro ilgumo, jei ne dar didesnis!:) Vis pagalvoju, kad mes dviese per mėnesį jo nesuvalgytumėm:)
O šiuos iraniečių paplotėlius iškepiau pagal Ottolenghi receptą. Iš tiesų tai anoks čia ir receptas – čia mano mėgstamiausia šaldytuvo valymo vakarienė:) Kaip tik šventėm buvau prisipirkusi pundus žalumynų, nes tai kelių lapelių baziliko ten prireikė, tai kalendrų – kitur… Taip ir vyto jos man visos į krūvą sudėtos… Todėl ėmiau ir sunaudojau visas iki vienos:) Puikus greitas paprastas patiekalas tiems, kuriems norisi kažko lengvesnio, ypač po mėsiško maratono per šventes:) Nuostabiai paplotėliai tiks su Artimųjų Rytų aromatais prigardintomis burokėlių salotomis, ir su jogurtiniu tachini padažu.
Porcijos |
porc
|
- 40 g krapų susmulkintų
- 40 g baziliko lapelių susmulkintų
- 40 g kalendrų susmulkintų
- 1,5 šaukštelio malto kumino
- 50 g džiūvėsių
- 3 šaukštai džiovintų spanguolių
- 25 g graikinių riešutų pasmulkintų
- 8 kiaušiniai
- druskos, grūstų juodųjų pipirų
- aliejaus kepti
Ingredientai
|
|
- Sudėkite visus ingredientus (išskyrus aliejų) į diedelį dubenį ir sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite keptuvėje su šlakeliu įkaitinto aliejaus, po maždaug 1-2 minutes kiekvieną pusę, arba kol apskrus. Patiekite karštus arba kambario temperatūros
Recepto šaltinis - Ottolenghi "Simple"
Pingback: Burokėlių salotos pagal Ottolenghi – Nidos receptai