Patiekalas, kuriam prireiks vos vieno orkaitei tinkamo indo – keptuvės, kepimo formos ar pan. Patiems bus sunku patikėti, kad sudėjus į krūva visus ingredientus ir pašovus kepti, po kurio laiko ištrauksite visai šeimai paruoštą vakarienę. Ir (beveik) jokio indų plovimo 🙂
Tai bene mano mėgstamiausias morkų paruošimo būdas! Beje, lygiai taip galima ruošti ir kitas daržoves – burokėlius, bulves, baklažanus, pastarnokus, moliūgus, cukinijas… Čermula padažas suteiks keptoms daržovėms skonio gaivumo. Tai gali būti garnyras prie mėsiškų ar žuvies patiekalų arba atskiras vegetariškas valgis (patiekite jį su feta arba ožkos sūriu, į kuskusą galite įmaišyti avinžirnių!)
Neatsivalgomieji vištienos šniceliai – traškūs išorėje ir sultingi viduje. Viskas tik dėl pamarinavimo specialiame sūryme!
Drėgna, puri duona, kurios sudėtyje – kvietiniai ir ruginiai miltai bei penkių rūšių grūdai
Skaisčiai žalia trinta sriuba su špinatais ir rukolom – greitas jaukus lengvas patiekalas
Viduržemio jūros regiono patiekalas – vegetariškas, bet sotus, nesudėtingai pagaminamas, ir skonis gerėja su kiekviena diena, pastovėjus šaldytuve:) Šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje, tačiau aš gaminau ant vityklės.
Kiekis – 4 asmenims kaip mezė, arba dviem asmenim kaip pagrindinis patiekalas
Šiltos maistingos spalvingos aromatingos salotos, tinkančios užkandžiui ir lengvai vakarienei